بافت فرهنگی روستاها باید حفظ شود/اصفهک نماد امید و خلاقیت


به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی فاطمی ظهر پنج شنبه در مراسمی که به مناسبت ثبت جهانی روستای اصفهک به عنوان روستای جهانی گردشگری در این روستا برگزار شد، اظهار کرد: بر اساس آخرین ایمیلی که دریافت کرده بودیم، مشخص شد که روستای اصفهک از بین تمامی کاندیدها به عنوان روستای گردشگری جهانی انتخاب شده و نماینده کشور ما باید در مراسم اعلام رسمی آن در کشور کلمبیا شرکت کند.

مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بیان کرد: در حال حاضر این روستا از طرف سازمان جهانی جهانگردی به عنوان یکی از بهترین روستاهای جهانگردی جهان انتخاب شده است.

اصفهک نماد امید و خلاقیت

فاطمی ادامه داد: این انتخاب به واسطه تاریخ، تمدن، خلاقیت‌ها و فعالیت‌هایی که در این روستا انجام شده، بوده است.

وی ادامه داد: اصفهک به واسطه اتفاقات بعد از زلزله و بازسازی بخشی از خانه‌ها نماد امیدآفرینی است که این مؤلفه اهمیت بسیار فوق العاده بوده است و جهان نیز به افتخار این امیدآفرینی ایستاد.

مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار کرد: همچنین برای اینکه تصمیم بهتری برای روستاهایی که در سال‌های بعد قرار است انتخاب شوند از روستاهایی خور، افین، چنشت و …بازدید داشتیم.

فاطمی با تأکید بر اینکه خراسان جنوبی می‌تواند مهد گردشگری روستایی قرار گیرد، گفت: البته ما در لبه مرز قرار داریم و روستاهایی که هدف گردشگری جهانی قرار می‌گیرند به واسطه ساخت و سازها و تغییر بافت روستایی می‌تواند این فرصت بی بدیل را از دست بدهد.

اصالت روستا باید حفظ شود

وی با اشاره به ضرورت حفظ بافت فرهنگی و معماری و اجتماعی روستاهای گردشگری، بیان کرد: آداب و پایداری فرهنگی و …روستا باید حفظ شود در حالی که روستاها از هر نظر چه معماری و لباس و سبک زندگی در حال تبدیل شدن به شهر است.

مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار کرد: اگر ما به روستایی برویم و در آنجا به عنوان جوجه کباب بخوریم آغاز نابودی فرهنگی روستا است در حالی که همین روستاها غذاهای محلی بسیار خوبی دارند.

فاطمی یادآور شد: روستاهای خراسان جنوبی به واسطه حفظ اصالت خود قابلیت‌های زیادی برای ثبت جهانی دارند.

وی گفت: ثبت جهانی یک روستا در واقع تأییدیه ای بر داشته‌های فرهنگی و اصالت‌هایی است که داشته‌ایم که بسیار ارزشمند است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید