تاریخ: ۱۸:۱۲ :: ۱۳۹۶/۰۹/۲۷
خواص پرتقال ، خواص دارویی و درمانی پرتقال

  میزان کالری در ۱۰۰گرم ۳۵ می باشد ودر آب گرفته آن ( یک لیوان ۱۱۰ می باشد) در بخش سلامت راهنمای سفر من برای شما خواص دارویی و درمانی پرتقال را آماده کردیم که در ادامه می خوانید. پرتقال درخت کوچکی است دارای برگهای سبز و گلهای سفید پوست پرتقال نارنجی رنگ ، کمی […]

orange 
میزان کالری در ۱۰۰گرم ۳۵ می باشد ودر آب گرفته آن ( یک لیوان ۱۱۰ می باشد)
در بخش سلامت راهنمای سفر من برای شما خواص دارویی و درمانی پرتقال را آماده کردیم که در ادامه می خوانید.
پرتقال درخت کوچکی است دارای برگهای سبز و گلهای سفید پوست پرتقال نارنجی رنگ ، کمی ناصاف و میوه آن بسته بانواع مختلف شیرین و ترش ، زرد رنگ و یا قرمز می باشد .
پرتقال یکی از قدیمی ترین میوه هایی است که بشر از آن استفاده می کرده است و در حدود ۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح کنفوسیوس از آن نام برده است .
در حال حاضر بیشتر از ۲۰۰ نوع پرتقال در آمریکا کشت می شود و آمریکا نصف کل محصول پرتقال دنیا را تولید می کند .
پرتقال اولیه ، کوچک ، تلخ و پر از هسته بوده است که در اثر تربیت مهندسی ژنتیکی و همچنین انتخاب نوع بهتر و کود کافی درشت تر و شیرین تر شده است .
پرتقال ابتدا از چین به هندوستان برده شده و سپس از آنجا به نقاط دیگردنیا راه یافت .
 

orange-juice-stains

ترکیبات شیمیایی:

پرتقال یکی از غنی ترین منابع ویتامین C می باشد . البته باید دقت کرد که ویتامین C در اثر سرما و گرمای زیاد از بین می رود . اسانسی که از گلهای پرتقال گرفته می شود بنام روغن نرولی Neroli Oil معروف است .

در ۱۰۰ گرم پرتقال پوست کنده مواد زیر موجود است :
Orange
آب                ۸۶  گرم
پروتئین           ۱ گرم
نشاسته         ۰/۲ گرم
کلسیم           ۱۲ گرم
فسفر            ۴۰ میلی گرم
آهن              ۲۰ میلی گرم
سدیم           ۰/۴ میلی گرم
پتاسیم          ۱ میلی گرم
ویتامین آ        ۲۰۰ میلی گرم
ویتامین ب ۱    ۲۰۰ واحد
ویتامین ب ۲    ۰/۱ واحد
ویتامین ب ۳    ۰/۰۴ میلی گرم
ویتامین ث       ۵۰ میلی گرم

 
etnt-january-grapefruit
در صد گرم پوست پرتقال مواد زیر موجود است :
آب                        ۷۰ میلی گرم
پروتیئن                   ۱/۵ میلی گرم
مواد چربی              ۰/۲ میلی گرم
مواد نشاسته ای      ۲۵ میلی گرم
کلسیم                  ۱۶۰ میلی گرم
فسفر                   ۲۰ میلی گرم
آهن                     ۰/۸ میلی گرم
سدیم                  ۳ میلی گرم
پتاسیم                ۲۱۰ میلی گرم
ویتامین آ              ۴۲۰ واحد
ویتامین ب ۱         ۰/۱۲ میلی گرم
ویتامین ب ۲        ۰/۱ میلی گرم
ویتامین ب  ۳       ۱ میلی گرم
ویتامین ث          ۱۳۵ میلی گرم
 

orange-vs-orange-juice

خواص داروئی:

پرتقال از بروز پوکی استخوان جلوگیری می کند
پرتقال به دلیل دارا بودن ویتامینC مواد حیاتی لازم برای رشد و نمو تمام بافت های استخوان را داراست واز بروز پوکی استخوان جلوگیری می کند. یک متخصص تغذیه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران افزود: ویتامینC موجود در مرکباتی نظیر پرتقال در بهبود زخم های سطحی و جراحات نقش موثری دارد. وی گفت: ویتامینc ازجمله ویتامین های محلول در چربی است که به وفور در مرکباتی نظیر پرتقال و در سبزیجاتی مانند هویچ و گوجه فرنگی یافت می شود. این ویتامین علاوه بر التیام زخم های در ترمیم نسوج پوست نیز نقش بسزایی دارد. وی خاطر نشان کرد: پرتقال خون را تصفیه می کند و مانع از رسوب خون در جدار رگ ها می شود

موسسه مبارزه با بیماری سرطان آمریکا چندین سال پیش در اثر مطالعات زیاد دریافت که علت اینکه سرطان معده در آمریکا کمتر از نقاط دیگر است این است که مردم آمریکا در تمام مدت سال پرتقال مصرف می کنند . البته شاید علت آن وجود ویتامین C در پرتقال است .
۱)دانشمندان سوئدی کشف کرده اند که خوردن پرتقال از سرطان لوزالمعده جلوگیری می کند .
۲)خوردن پرتقال کلسترول را پائین می آورد .
۳)پوست سفید پرتقال و ورقه های نازک بین قسمت های داخل پرتقال بهترین دارو برای کاهش کلسترول خون است .
۴)اسانس پرتقال ضد عفونت های میکروبی است .
۵)پرتقال مقوی معده و ضد گاز معده است .
۶)پرتقال ضد سم ، ادرار آور و نرم کننده سینه و ضد استفراغ است .
۷)جوشانده برگهای پرتقال برای شست وشوی ورم ها و کاهش درد مفید است .
۸)خوردن پرتقال ضد اسپاسم و آرام بخش است .
۹)اسانس پرتقال را برای ضد عفونی کردن بکار می برند .
۱۰)پرتقال خون را تمیز می کند .
۱۱)برای برطرف کرده چین و چروک صورت وشادابی آن قسمت خوراکی پرتقال را روی صورت بمالید و بعد از ۱۵ دقیقه با آب بشوئید .
۱۲)از پرتقال برای کم کردن وزن می توانید استفاده کنید . طرز استفاده بدین صورت است که یک عدد پرتقال و ۳ عدد لیموترش را پوست کنده و به قطعات کوچک تقسیم کنید بعد آنرا داخل دیگی ریخته و به آن نیم لیتر آب اضافه کنید و بمدت ۱۰ دقیقه بجوشانید . سپس سه قاشق عسل به آن اضافه کرده و مجددا بمدت ۵ دقیقه بجوشانید و آنرا صاف کنید . از این شربت ۳فنجان در روز بنوشید . تا وزن شما بمقدار ایده آل درآید .
۱۳)پرتقال گرچه اسیدی است ولی خاصیت قلیایی به بدن می دهد و برای کسانیکه گوشت زیاد مصرف می کنند و بدنشان اسیدی شده است مفید است .
۱۴)برای استفاده بیشتر از مواد غذایی پرتقال بهتر است که پوست زردرنگ آنرا بگیرید و با پوست سفید و پره های داخل آن بخورید زیرا در پوست سفید آن مواد معدنی زیادی وجود دارد که اثر اسید موجود در پرتقال را خنثی می کند .
۱۵)خواص گفته شده فقط منحصربه پرتقال رسیده می باشد وآب پرتقال موجود در فروشگاهها و سوپر مارکت ها این خواص را ندارند .
 

aid136587-728px-make-orange-juice-step-3-version-2

مضرات :

مضرات خاصی برای آن بیان نشده است .

بهترین دستوری برای کوچک شدن سیب آدم (انسان )
مبتلایان به بیماری غمباد که غده ی سیب آدم در گلوی آنها بزرگ شده است می توانند با مالیدن مقداری پوست نارنج یا پرتقال را کوبیده روی بر آمدگی غده مالیده و بگذارند مدتی بماند و اثر بسیار خوب آنرا مشاهده نمایند.
منبع:
وبلاگ حبیب اله گلفام