طرز تهیه شیرینی کُلُمْپه

0
اشتراک

طرز تهیه شیرینی کُلُمْپه

به گزارش راهنمای سفر من به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از یزدبانو؛ کلمپه از گذشته به روش سنتی توسط زنان کرمانی و با استفاده از روغن محلی، خرمای نخلستان‌های کرمان و آتش هیزم پخته می‌شده است. کلمپه‌های سنتی با دست تهیه می‌شده و ظاهر ساده‌ای داشته‌اند. امروزه کلمپهٔ صنعتی تبدیل به یکی ره‌آوردهای اصلی شهر کرمان شده که معمولاً در کارگاه‌ها و در فر پخته می‌شود. در ساخت آن از قالب‌های متنوع استفاده می‌کنند و در انواع مختلف گردویی، کنجدی، پسته‌ای و لقمه‌ای تولید می‌شود. در ادامه با طرز تهیه آن آشنا می‌شویم.

مواد لازم برای خمیر:
روغن جامد: ۲۵۰ گرم

آرد: ۵۰۰ گرم

ماست: ۱۸۰ گرم

بیکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری

زرده تخم‌ مرغ: ۲ عدد

زعفران آبکرده: نصف قاشق چایخوری

مواد میانی:

خرمای هسته گرفته: ۱۵۰ گرم

گردوی خردشده:۵۰-۲۵ گرم

هل: نصف قاشق چایخوری

پودر دارچین نصف قاشق چایخوری

جوز هندی، میخک و زنجبیل: مجموعا نصف قاشق چایخوری

طرز تهیه:
آرد را در ظرفی ریخته و وسط آن را گود می‌کنیم و روغن جامد را که به دمای محیط رسیده است، به خورد آرد می‌دهیم.

بیکینگ پودر را به ماست اضافه کرده و همراه با زعفران و زرده تخم مرغ، به آرد می‌افزاییم.

خمیر را در کیسه نایلون به مدت ۲ ساعت در یخچال استراحت می‌دهیم.

خمیر را به ضخامت ۳ الی ۴ میل باز کرده، با رینگ قالب زده و از مواد میانی (مخلوط خرما، گردو و ادویه ها) روی خمیر گذاشته و خمیر دوم را روی آن قرار داده و مهر می‌زنیم.

اطراف آنرا به روش پیچیدن قطاب می‌پیچیم.

شیرینی‌ها را در فر ۱۶۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه می‌پزیم. نوش جان

 

0
موفقیت

موفقیت از آن شماست

راه کار های نو برای رسیدن به موفقیت
کلیک کنید
تبلیغات

محل تبلیغ شما

تبلیغات

مطالب مرتبط

ارسال دیدگاه

لطفا دیدگاهتان را مرتبط با مطلب بالا ارسال نمایید، پر کردن فیلد های ستاره دار الزامی می باشد.