تاریخ: ۱۷:۴۱ :: ۱۳۹۶/۱۲/۱۷
گل نرگس و توصیه امام رضا(ع)

گل نرگس و توصیه امام رضا(ع) سیما عاشوری، مشاور طب اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی با اشاره به توصیه‌های امام رضا(ع) در رساله ذهبیه، گفت: در حدیثی از امام رضا(ع) آمده است که اگر می‌خواهید بیمار نشوید، پیشگیری کنید. وی با اشاره به توصیه امام رضا(ع) در خصوص فصل زمستان، […]

گل نرگس و توصیه امام رضا(ع)

سیما عاشوری، مشاور طب اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی با اشاره به توصیه‌های امام رضا(ع) در رساله ذهبیه، گفت: در حدیثی از امام رضا(ع) آمده است که اگر می‌خواهید بیمار نشوید، پیشگیری کنید.
وی با اشاره به توصیه امام رضا(ع) در خصوص فصل زمستان، گفت: طبق توصیه امام رضا(ع) در رساله ذهبیه، اگر از غذاهایی که طبع سرد دارند، پرهیز کنیم، دچار سرماخوردگی نمی‌شویم. رعایت این نکات باعث می‌شود، از بیماری‌های ویروسی دیگری همچون آنفولانزا نیز در این فصل در امان باشیم.
توصیه به مصرف خرما و شیر در فصل زمستان
مشاور طب اسلامی ابراز کرد: بنا بر آنچه در رساله ذهبیه آمده است، مصرف خرما و شیر در اواخر فصل زمستان و نیمه اول بهار می‌تواند موجب استحکام استخوان و دوری از رخوت فرد شود، بنابراین مصرف غذاهایی با طبع گرم می‌تواند در فصل زمستان موجب تقویت حافظه و بهبود عملکرد سیستم بدن شود.
وی با بیان اینکه بر اساس ماه تولد افراد می‌توان مزاج آن‌ها را مشخص کرد، افزود: باید در فصل سرما از خوردن غذاهایی با طبع سرد، مثل ترشیجات اجتناب کرد زیرا در این فصل، به دلیل سرد و تر بودن هوا، بلغم در افراد بیشتر می‌شود.
مشاور طب اسلامی افزود: جایگزین غذاهای سرد در فصل زمستان، باید غذاهایی با طبع گرم مثل آجیل و خشکبار باشد تا با سردی هوا مقابله کند؛ از همین رو، مردم در ابتدای زمستان که شب یلدا است، آجیل و خشکبار را در برنامه غذایی خود قرار می‌دهند، زیرا این مواد طبع گرم و خشک دارند و برای شروع فصل با طبع سرد و تر بسیار مناسب است.

daffodil

daffodil نرگس

دمنوش‌های گیاهی و فصل سرما
وی با بیان اینکه برای پرهیز از زکام و سرماخوردگی می‌توان دمنوش‌های مختلف در این فصل استفاده کرد، ابراز کرد: دمنوش آویشن، زنجبیل و جوشانده‌های سرماخوردگی از جمله دمنوش‌هایی است که برای استفاده در این فصل بسیار مناسب است، علاوه بر این در طب‌الرضا(ع)، استشمام بوی گل نرگس و سیاهدانه برای رفع سرما‌خوردگی توصیه شده است.
عاشوری، طبع گل نرگس و سیاه‌دانه را گرم عنوان کرد و گفت: بوییدن این گل‌ها موجب گرمی مغز و پیشگیری از زکام می‌شود؛ همچنین اسانس موجود در سیاه‌دانه و گل نرگس خواص ضدمیکروبی و ضدویروسی داشته و تقویت سیستم دفاعی در مقابله با حملات ویروسی و میکروبی را به همراه دارد.
وی با بیان اینکه برای درمان گلودرد و سینوزیت می‌توان از استشمام عرق نعنا و عسل بهره برد، گفت: یک قاشق غذاخوری عسل را در یک فنجان عرق نعنا مخلوط کرده و با سرنگ وارد بینی کنید تا مشکل سینوزیت و گلودرد حل شود، زیرا نعنا و عسل هر دو خاصیت آنتی بیوتیک دارند.
پرهیز از غذاهایی با طبع سرد در فصل زمستان
مشاور طب اسلامی با بیان اینکه احادیث زیادی برای پرهیز از غذاهایی با طبع سرد در فصل زمستان وجود دارد، عنوان کرد: پیامبر گرامی اسلام(ص) نیز فرموده‌اند: «در گوشت گاو هزار بیماری و در شیرش هزار درمان نهفته است»؛ از همین رو در فصل زمستان که هوا روبه سردی است، باید از خوردن غذاهایی مانند گوشت گاو که طبع سرد دارند و بیماری‌زا است، پرهیز کرد.
وی با تأکید بر اینکه مردم باید برای انجام آنچه که در طب سنتی و اسلامی آمده با مزاج خود آشنا باشند، گفت: مواردی که در این طب مطرح می‌شود، کلی است و هر فرد باید با توجه به شرایط خود، این مطالب را مورد استفاده قرار دهد.