
– خبر ها اجتماعی – به گزارش راهنمای سفر من به نقل از گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم ، محمدجواد مهدوی نژاد – استاد دانشگاه تربیت مدرس با تعریف «ژن خانههای قاجار و استفاده از روشهای ریاضی در فهم، شرح و معاصرسازی مسکن بومی تهران» گفت: اغراض این تحقیق بازشناسی الگوی مسکن بومی تهران برگرفته از […]
به گزارش راهنمای سفر من به نقل از گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم ، محمدجواد مهدوی نژاد – استاد دانشگاه تربیت مدرس با تعریف «ژن خانههای قاجار و استفاده از روشهای ریاضی در فهم، شرح و معاصرسازی مسکن بومی تهران» گفت: اغراض این تحقیق بازشناسی الگوی مسکن بومی تهران برگرفته از معماری قاجار و عددی سازی الگوها استخراج شده و سر انجام ارایه مدل پایانی برای الگوی مسکن معاصر با استفاده از روشهای قدری هست.
خوراک محلی، موسیقی بومی و پوشش اصیل؛ جلوه های طایفه ایرانی در سرزمین ایران کوچکعروسکهایی که هویت ایران گردیدند/جزئیات ثبت عروسکهای بومی در میراث ملی ناملموس + عکس هاایرانگرد ۴ ساخته میشود / طبیعت زیبای ۱۵ استان ایران به خانه مردم میآید + جزئیاتاکسیژن جهان در خاک ایران/موزه زنده دنیا با درختان درمانگر و حیوانات منحصربهفرد + عکس ها
مهدوی نژاد با طرح این سوال ها که آیا مساکن بومی تهران در دوره قاجاریه دارای الگوی منطقی ریاضی و قابل محاسبه می باشند؟ روشهای قدری و سیستمی در چگونگی استخراج این الگوها به طراح کمک خواهند کرد؟ آیا این الگوهای استخراج شده استعداد عددیسازی شدن دارند؟ چه طور با استفاده از روشهای قدری و با استفاده از چه ابزاری میتوان از الگوهای عددیسازی شده برای طراحی مسکن معاصر بهره برد؟ به سخنانش ادامه داد.
این محقق با طرح این فرضیه که الگوهای مسکن بومی تهران استعداد عددی سازی شدن و ارزیابی طبق منطق ریاضی که اساس و پایه در شیوه های قدری هست را دارند به بیان تعاریفی از فضا و معماری پرداخت و اضافه کرد: گرچه زیادی از ما ترجیح میدهیم که معماری را از نظر ملاقاتی مورد بحث و ارزیابی قرار دهیم، ولی معماری بیشترین اثرگذاری خود را از فضای حاکم در آن و نه شکل ظاهری خود میگیرد.
مهدوی نژاد در ادامه به رابطه معماری و ریاضی پرداخت و گفت: زیادی از فعالیت های انجام شده در دوره های سابق در راستای معماری به همان صورت در دوره قاجار ادامه یافته هست و تحولات صورت گرفته با معماری غرب نیز به طور هضم شده بوده اند.
وی با بیان اینکه در این دوره تنوع فضایی زیادتر میشود و فضاهای نوینی خلق میشوند، تصریح نمود: الگوهای قدیمی معماری ایرانی درجهت گسترش فضاها تکامل مییابد و آنچه معماری این خانهها را با اعتبار میکند در عین استفاده کردن از عناصر وارداتی و اثرگذاری پذیری معماری خانهها از شیوه غربی، وفاداری معماری سنتی به اصول و قوانین معماری سنتی ایران هست.
مهدوی نژاد جلوههای معنوی – انسانی هویت تهرانی را دربردارنده احترام به طبیعت، تعاون و همکاری، اکتساب روزی حلال، آزادگی و لوتی مرامی، ارتباطات خانوادگی، همکاری همسایگی و… .. از جلوه های سکونت در شیوه معماری تهرانی می باشند.
۸۰۰ سال دربهدر یک بچه + عکس هازیباترین "سلفیها" در «خانه مقدم» باارزشترین چهار دیواری جهان+تصاویر«هارونیه» بنایی افسانهایی که نَم گرفت + عکس ها