15 خواص شگفت انگیز گوجه سبز

+3
اشتراک

15 خواص شگفت انگیز گوجه سبز

گوجه سبز یکی از میوه های میوه های پرطرفدار فصل بهار است. این میوه ترش مزه سرشار از ویتامین ها است، و ارزش غذایی بالایی دارد.

این میوه حدود 2000 سال پیش توسط چینی ها کشت شد ولی امروزه در سراسر دنیا کاشته می شود.

از این میوه مفید در درست کردن انواع غذا ها، لواشک،ترشی، خشکبار و… استفاده می شود.

ویتامین C

این میوه غنی از ویتامین C، اسید‌مالیک و اسید سیتریک است.

طعم دهنده دهان

برخی گیاه شناسان معتقدند مصرف گوجه‌سبز برای بهبود طعم دهان مفید است.

مسهل خوب

از خواص دیگر این میوه، خاصیت مسهلی آن است که بخوبی شناخته شده است.

کاهش فشار خون

همچنین اثرات منحصر به فرد آن شامل کاهش فشارخون ‌و چربی خون، حذف رسوبات از خون و تنظیم عملکرد معده‌ای – روده‌ای است.

تعادل اسید و باز

گوجه‌سبز باعث تعادل اسید و باز در جریان خون می‌شود، از این رو می‌تواند در درمان حالت اسیدی خون مفید باشد.

چربی خون

این میوه اثرات قابل‌توجهی در جلوگیری از بیماری‌هایی مانند چربی خون بالا، پیری سلول وسرطان دارد.

ضد قارچی و ضد باکتریایی

گوجه‌سبز دارای خاصیت ضد قارچی و ضد باکتریایی است،

تومور/ نقرس

مصرف این میوه در درمان تومورها و نقرس به دلیل وجود ویتامین C تاثیر بسزایی دارد.

روماتیسم

مصرف گوجه سبز برای مبتلایان به روماتیسم و افراد دارای تصلب شرایین بسیار مفید است.

اعصاب

این میوه مملو از ویتامین B و برای آرامش اعصاب مفید است.

آسم

گوجه‌سبز در پیش گیری و درمان بیماری هایی مثل آسم، برونشیت، بیماری های قلبی، سکته قلبی، دردهای قلبی و تپش های قلبی به دلایل مختلف موثر است.

آلوچه

سلامت چشم

گوجه سبز همچنین از بینایی محافظت می کند و در کاهش خطر بیماری های چشمی ایجاد شده بر اثر پیری مثل آب مروارید موثر است.

دیابت

گوجه‌سبز حاوی مقدار زیادی ویتامین ث است. بنابراین، از سلامت قلبی و عروقی محافظت می کند و علاوه بر این، خطر دیابت و کلسترول را کاهش می دهد.

پاکسازی بدن

 سموم را از بدن دفع می کند، و از یبوست جلوگیری می کند چون به سرعت از روده ها می گذرد. به طور کلی، این یک منبع غذایی بسیار موثر برای سیستم گوارشی است. به دلیل این ویژگی، گوجه‌سبز یک تمیز کننده عالی بشمار می رود.

محافظت از صفرا و کبد

 فیبرمحلول در گوجه سبز برای سلامتی کبد و صفرا مهم است. با این ویژگی، این کار مانع از خسته شدن کبد از کار کردن بیش از حد می شود.

خواص گوجه سبز

عوارض گوجه سبز

خواص گوجه‌سبز نرسیده به دلیل داشتن اسیدهای مختلف بیش از میوه‌های رسیده است، اما عوارضی چون نفخ و دل درد شدید هنگام زیاده روی در مصرف‌، فرد را آزار می‌دهد.

 

حساسیت به گوجه سبز

همچنین احتمال ابتلا به مسمومیت‌های گوارشی با مصرف گوجه‌سبز آلوده بسیار زیاد است و حساسیت موقت در دهان و دندان به طور معمول در کسانی که این میوه را مصرف می‌کنند، مشاهده می‌شود.، اما توجه داشته باشید مصرف زیاده از حد گوجه سبز باعث نفخ معده می‌شود.

ارزش غذایی ۱۰۰ گرم گوجه سبز:

کربوهیدرات ۸٫۵۱ گرم

چربی ۲٫۸۴ گرم

پروتئین ۱٫۶ گرم

فیبر خام ۰٫۵ درصد.

با مصرف ۱۰۰گرم گوجه سبز:

۵ درصد ویتامین آ

۲٫۱ درصد ویتامین ب ۱ (تیامین)

۱٫۹ درصد ویتامین ب ۲(ریبوفلاوین)

۲٫۸ درصد نیاسین

۱۳ درصد ویتامین ث

۵٫۱‌ درصد کلسیم

۲٫۲ درصدفسفر

۵ درصدآهن 

۳٫۶ درصد پتاسیم مورد نیاز در روز تامین می‌شود.

 

فرق بین گوجه سبز و آلوچه

گوجه سبز در میان مردم به آلو سبز معروف است. گوجه سبز و آلو سبز از نظر ظاهری با هم فرق دارند. گوجه سبز، کال و نارس اما آلو سبز بصورت تک دانه و آلوی نارس و خام هست.

در شهر های شمالی ایران گوجه سبز را به نام گوجه کال می‌نامند. عده ای از هموطنان ما گاها آن را گوجه باغی می‌نامند.

 

گوجه سبز Green Tomatoes

 

گوجه سبز دارای طبع سرد و بهتر است با گلپر مصرف شود.

توصیه شده، زنان باردار در مصرف این میوه پر خاصیت مشورت لازم را انجام دهند. زنان بارداری که زمینه بیماری آلرژی غذایی را دارند در مصرف آن دقت و با پزشک خود مشاوره انجام دهند.

لازم به ذکر است کودکان حدود سنین سه سالگی به بعد در مصرف آن احتیاط کنند تا دچار حساسیت نشوند.

نکته: افراد با فشار خون بالا مصرف آلوچه همراه با نمک را کنار بگذارند. بهتر است بدون نمک مورد استفاده قرار گیرد تا از خواص آن بهره ببرند.

 

+3
موفقیت

موفقیت از آن شماست

راه کار های نو برای رسیدن به موفقیت
کلیک کنید
تبلیغات

محل تبلیغ شما

تبلیغات

مطالب مرتبط

ارسال دیدگاه

لطفا دیدگاهتان را مرتبط با مطلب بالا ارسال نمایید، پر کردن فیلد های ستاره دار الزامی می باشد.