گروه: آشپزی
تاریخ: ۲۲:۳۰ :: ۱۳۹۷/۰۴/۲۴
پاستا بلونز غذای ملی ایتالیا

سرویس سبک زندگی فردا: آشپزی ایتالیایی نه فقط در خود ایتالیا، لکن در تمام کشورهای دنیا مشهور است و کمتر کسی است که عاشق پیتزاها، پاستاها و غذاهای پنیری و خوشمزه ایتالیایی نباشد. در بین تمام این غذاها اما «پاستا بلونز» به عنوان غذای ملی ایتالیا شناخته می گردد و هواداران بسیار بسیاری دارد. در […]

سرویس سبک زندگی فردا: آشپزی ایتالیایی نه فقط در خود ایتالیا، لکن در تمام کشورهای دنیا مشهور است و کمتر کسی است که عاشق پیتزاها، پاستاها و غذاهای پنیری و خوشمزه ایتالیایی نباشد. در بین تمام این غذاها اما «پاستا بلونز» به عنوان غذای ملی ایتالیا شناخته می گردد و هواداران بسیار بسیاری دارد. در این مطلب قصد داریم درباره این پاستای خوشمزه ایتالیایی حرف بزنیم و درباره تاریخچه و ارزش آن در فرهنگ ایتالیایی حرف بزنیم.

 

پاستا بلونز غذای ملی ایتالیا

 

تاریخچه پاستا بلونز

راگو آلا بلونز که زیادتر با اسم پاستا بلونز مشهور است غذای ملی ایتالیا نامیده می گردد و یک سر و گردن بالاتر از بقیه پاستاها قرار می گیرد. چیزی که این پاستا را متفاوت می کند سس خوشمزه بلونز است که از گوشت، پیاز و مواد دیگر تهیه می گردد. خاستگاه کلیدی این پاستا به شهر بلونیا در ایتالیا برمی گردد و علی الظاهر این پاستا نخستین بار در آنجا تهیه و اختراع شده است! سس بلونز که عموما از پیاز، گوشت و گوجه متشکل با ذائقه ما ایرانی ها هم بسیار سازگار است و شاید زیادتر از سایر پاستاها در ایران محبوبیت پیدا نموده است. روشی که ما ایرانی ها ماکارونی را طبخ می کنیم شباهت های بسیاری به همین پاستا بلونز دارد.

پاستا بلونز یکی از خوشمزه ترین و مشهورترین غذاهای ایتالیایی است که در سرتاسر دنیا سرو می گردد. این پاستا چند دهه ای است که شهرتی جهانی پیدا کرده و بیشتر از یک قرن است که در ایتالیا طبخ می گردد. با این وجود، سندهای و مدارک نشان می دهد که پاستا بلونز در قرن ۱۸ هم وجود داشته و در شهرستان ایمولا در نزدیکی بلونیا تهیه می شده است. پلگرینو آرتوزی، سرآشپز مشهور ایتالیایی در سال ۱۸۹۱ طرز تهیه ای برای سس بلونز درج کرد و آن را منتشر نمود. آرتوزی اسم این سس را ماکارونی آلا بلونز نامید که علی الظاهر به سبب منشا بلونیایی این غذا بوده است. این سرآشپز مشهور قرن ۱۹ در کتاب آشپزی اش اینطور بیان می کند که مواد کلیدی سس بلونز گوشت تازه فیله، کره و هویج می باشند.

فرمان پخت پاستا بلونز اصیل ایتالیایی

همان طور که می دانیم پاستا به نحو ها و اندازه های مختلفی وجود دارد و در آشپزی اصیل ایتالیایی هرکدام در تهیه یک نوع پاستا به کار می روند. امروزه پاستا بلونز را با انواع اشکال پاستا درست می کنند. اما پاستا بلونز اصیل و سنتی باید با پاستا تاگلیاتلی طبخ گردد که از آرد گندم و تخم مرغ تهیه گردیده است. البته در حالتی که دسترسی به این نوع پاستا وجود نداشته باشد میتوان از اشکال دیگر پاستا نظیر فتوچینی، ریگاتونی، پاپاردل و پنه استفاده نمود. با این وجود، چون امروزه این پاستا را با فرم رایج تر یعنی اسپاگتی درست می کنند به اسم اسپاگتی بلونز هم آوازه پیدا نموده است. در نتیجه اگر در منوی رستوران با اسپاگتی بلونز، پنه بلونز و … رو به رو شدید بدانید که با همین پاستا بلونز خودمان سر و کار دارید. اگر در ایتالیا این غذای ملی را بخورید قطعا متوجه می شوید که سرآشپزهای ایتالیایی پاستا بلونز را با سس سفید بشامل و به سبک بلونزی تهیه می کنند.

این مطلبو از دست ندید!  کتلت گل کلم، آسان و خوشمزه

سس بلونز

همان طور که اشاره کردیم در طول تاریخ سس بلونز و طرز تهیه این غذا تحولات و تحولات بسیاری پشت سر گذاشته است. یکی از این تحولات اضافه شدن گوجه به سس بلونز است. امروزه چیزی که به عنوان سس بلونز در تمام دنیا شناخته می گردد سسی است که از گوجه و گوشت چرخ کرده تهیه می گردد. البته در طرز تهیه اصیل پاستا بلونز اصلا نباید از گوجه استفاده گردد وگرنه به یک غذای دیگر یعنی راگو آلا ناپولتانا مبدل می گردد! هرچند این سس با طرز تهیه سنتی بلونیایی تفاوت هایی دارد اما به هرحال مقبولیت بیشتری در سرتاسر دنیا پیدا نموده است.

انواع پاستا بلونز

علاوه بر راگو آلا بلونز اصیل که در شهر بلونیا تهیه می گردد این غذا در سایر شهرهای ایتالیا هم به روش های متفاوت طبخ می گردد. از وقتی که سرآشپز پلگرینو آرتوزی طرز تهیه سس بلونز را در کتابش درج کرد این غذا تغییر و تحولات بسیاری را پشت سر گذاشته است. به صورت مثال، در سال های موخر پوره گوجه فرنگی یا رب گوجه به مواد اولیه سس بلونز اضافه شده است. در حالتی که در فرمان تهیه سنتی اصلا و ابدا از گوجه استفاده نمی توان. علاوه بر این به جای گوشت گاو هم امروزه زیادتر از گوشت گوساله استفاده می گردد. البته سرآشپزهای متفاوت از گوشت های دیگر هم در تهیه این پاستای خوشمزه و لذیذ استفاده می نمایند و هر کس به سلیقه خود چیزی به آن می افزاید. همان طور که در بالا هم اشاره کردیم در سال های موخر زیادتر از اسپاگتی در تهیه این غذا استفاده می گردد، به همین سبب امروزه این پاستا را زیادتر به اسم اسپاگتی بلونز می شناسیم.

غذای ملی ایتالیا

راگا آلا بلونز تفاوت های بسیاری با سایر غذاهای ایتالیایی دارد و به همین سبب هم به عنوان غذای ملی ایتالیا آوازه پیدا نموده است. یکی از تمایزات در نحوه آماده سازی سس بلونز دیده می گردد. برای تهیه این سس مراحل مختلفی را باید پشت سر گذاشت: ابتدا گوشت را می پزند بعد با حرارت ملایم تفت می دهند و پس از آن با حرارت فراوان سرخ می کنند. البته امروزه خیلی ها این روند طولانی را نادیده می گیرند، اما برای رسیدن به طعم اصیل پاستا بلونز لازم است این مراحل به دقت مراعات گردد. سرآَشپزهای متبحر ایتالیایی به این قواعد بسیار پایبند می باشند و تفاوت طعم پاستای اصیل با پاستای سریع را به سرعت تشخیص می دهند. در سال ۱۹۸۲ کتاب مرجعی به اسم Accademia Italiana Della Cucina منتشر گردیده و فرمان غذاهای متفاوت را به سبک ایتالیایی شرح داده است. امروزه بیشتر سرآشپزها این کتاب را معیار و مبنای کار خود قرار می دهند و سس بلونز را طبق آن تهیه می کنند.