گروه: آشپزی
تاریخ: ۲۰:۳۵ :: ۱۳۹۷/۰۵/۱۸
هریسه چیست؟ + فرمان تهیه

به گزارش راهنمای سفر من به نقل از  گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در این مطلب اطلاعاتی در مورد هریسه، معنی هریسه، حلیم هریسه، آش هریسه، هریسه غذای کجاست، گیاه هریسه و طرز تهیه حلیم هریسه به شما می‌دهیم.     پیداکردن جایگزین‌های هریسه کار چندان دشواری نیست، و حتی شاید برخی از آن‌ها را همین […]

به گزارش راهنمای سفر من به نقل از  گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در این مطلب اطلاعاتی در مورد هریسه، معنی هریسه، حلیم هریسه، آش هریسه، هریسه غذای کجاست، گیاه هریسه و طرز تهیه حلیم هریسه به شما می‌دهیم. هریسه چیست؟ + فرمان تهیه     پیداکردن جایگزین‌های هریسه کار چندان دشواری نیست، و حتی شاید برخی از آن‌ها را همین الان در قفسه‌ی ادویه‌جات خود دارا باشید. این جایگزین‌ها همان طعم و اثر هریسه را در غذا‌ها ایجاد می‌کنند.
هریسه یک مخلوط خمیری‌شکل و قرمزرنگ و تندمزه هست که در شمال آفریقا و در کشور‌های خاورمیانه از آن در آشپزی فراوان استفاده می‌شود. این مخلوط در بر دارنده فلفل بقلوطی، فلفل قرمز، و فلفل سرانو هست، و ادویه‌جات دیگری مثل سیر، زعفران، و گشنیز هم به آن اضافه می‌کنند. این معجون را، که طبق معمول مزه‌ای دودی می‌دهد، می‌توان به‌صورت خشک نیز از بازار تهیه و بعد آن را با روغن زیتون مخلوط کرد. هریسه به‌طورخاص مربوط به تونس هست. در این کشور از این چاشنی برای طعم‌دادن به گوشت و آبگوشت و بلغور عربی (کوسکوس) استفاده می‌شود. هریسه با طبع مراکشی‌ها نیز نزدیکی زیادی دارد و اهالی این کشور از آن در پخت طاجین بهره می‌برند.
جایگزین‌های هریسه هریسه در برخی از نقاط دنیا چاشنی بسیار محبوبی هست، اما در خیلی از جا‌های دنیا نیز غریب و نامعمول هست، و برای همین به‌راحتی نمی‌توان آن را در بازار پیدا نمود. اگر شما هم موفق به پیداکردن این چاشنی در سوپری محل یا مغازه‌های حلال‌فروشی منطقه نشده‌اید، می‌توانید خودتان، با مخلوط‌کردن چند ادویه‌ی جایگزین، ترکیبی شبیه به هریسه بسازید، و چاشنی‌هایی مثل مخلوط پودر چیلی، مخلوط ادویه‌ی بربره، سس سیراچا، و ورقه‌ی فلفل قرمز را جایگزین هریسه در فرمان پخت غذا‌های متفاوت کنید.
مخلوط پودر چیلی این ترکیب فلفلی آسان‌ترین چاشنی‌ای هست که می‌توانید با محتویات داخل قفسه‌ی ادویه‌جات‌تان بسازید. طعم پودر چیلی و هریسه نزدیک به هم هست، چون بخشی از کلیدی هر دو فلفل قرمز هست، که سیر و پیاز نیز به آن اضافه می‌شود. پودر چیلی طبق معمول در بر دارنده ادویه‌های دیگری نیز هست، به طور مثال زیره‌ی سبز، اما طعم کلی این چاشنی با هریسه یکسان هست. با همه‌ی این اوصاف، هریسه نسبت به پودر چیلی سریعتر و پرادویه‌تر هست، در نتیجه شاید لازم باشد به این مخلوط ورقه‌ی فلفل قرمز یا خود فلفل قرمز بیفزایید تا طعم تندتری به‌دست بیاورید.
مخلوط ادویه‌ بربره ادویه‌ی بربره مخلوطی از فلفل‌هایی هست که طبق معمول در غذا‌های اتیوپیایی استفاده می‌شود. علاوه بر فلفل تند، در این چاشنی از زنجبیل، سیر، سیاه‌دانه، ریحان، و شنبلیله نیز استفاده می‌شود. از آن‌جا که ریشه‌ی هر دو چاشنی به هم نزدیک هست، در غذا‌هایی که احتیاج به هریسه دارند طبق معمول به‌راحتی می‌توان ادویه‌ی بربره را جایگزین آن کرد. متاسفانه، یافتن این چاشنی نیز به اندازه‌ی یافتن خود هریسه سخت هست.
سس سیراچا محبوببیت سیراچا در سرتاسر جهان در حال افزایش هست و زیادی از مردم دنیا از آن برای تندکردن غذا‌های خود استفاده می‌کنند. این سس، که ریشه‌ی تایلندی دارد، مخلوط خمیری‌شکلی در بر دارنده فلفل قرمز، سرکه، سیر، شکر، و نمک هست. غلظت آن از هریسه کمتر و تندی آن شدیدتر هست. افزودن اندکی گشنیز یا زیره‌ی سبز به عمق طعم سس سیراچا اضافه می‌کند.
ورقه‌ فلفل قرمز ورقه‌ی فلفل قرمز طعم عمیق و پیچیدگی هریسه را ندارد، اما به غذای‌تان تندی مطلوبی می‌دهد. اگر امکانش را دارید، به پودر چیلی یا سس سیراچا اندکی ورقه‌ی فلفل قرمز اضافه کنید تا به طعم آن‌ها شدت ببخشید. همچنین، حواس‌تان باشد که اگر به‌جای خمیر تند از ورقه‌ی فلفل قرمز استفاده کنید، قوام غذا تغییر پیدا می‌کند.   مرجع:فردا نیوز

این مطلبو از دست ندید!  طرز تهیه خیار شور با تخم شوید