تاریخ: ۶:۴۱ :: ۱۳۹۸/۰۴/۲۳
هرگز قارچ خام نخورید

به گزارش راهنمای سفر من به نقل از افکارنیوز، روابط عمومی وزارت بهداشت طی اطلاعیه‌ای با عنوان پیشگیری از مسمومیت با قارچ‌های سمی، در زمینه مصرف  قارچ‌های خودرو  در طبیعت هشدار مجدد داد. اخبار اجتماعی- در ابتدای این اطلاعیه آمده است: با توجه به گزارش راهنمای سفر من به نقل از ‌های مسمومیت ناشی از مصرف […]

به گزارش راهنمای سفر من به نقل از افکارنیوز،

روابط عمومی وزارت بهداشت طی اطلاعیه‌ای با عنوان پیشگیری از مسمومیت با قارچ‌های سمی، در زمینه مصرف  قارچ‌های خودرو  در طبیعت هشدار مجدد داد.

اخبار اجتماعی- در ابتدای این اطلاعیه آمده است: با توجه به گزارش راهنمای سفر من به نقل از ‌های مسمومیت ناشی از مصرف قارچ‌های خود رو در طبیعت در سال‌های گذشته، یکی از انواع قارچ‌های عامل مسمومیت در کشور از جنس و گونه Amanita virosa می‌باشد که تا حدودی به قارچ‌های خوراکی شباهت داشته و حتی می‌تواند در کنار آن‌ها در محل رویش وجود داشته باشد.

همچنین طی این اطلاعیه نکات حائز اهمیت در پیشگیری و مقابله با مسمومیت های ناشی از مصرف قارچ‌های خود رو و سمی بیان شده که به شرح زیر است.

۱. از مصرف قارچ‌های خود رو در طبیعت، به‌ویژه قارچ‌هایی که در کنار تنه درختان (به‌خصوص درختان خشک شده) می‌رویند و یا قارچ‌های جمع‌آوری شده توسط افراد عادی و یا قارچ‌هایی که به صورت فله‌ای با منشا نامشخص عرضه می‌شوند، خودداری کنید. تنها قارچ‌هایی را که توسط مراکز مجاز و در بسته بندی‌های دارای مجوز‌های سازمان غذا و دارو و  وزارت بهداشت ، درمان و پزشکی می‌باشند، مصرف کنید.

. شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی تنها بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی امکان پذیر است، بنابراین به توصیه‌های برخی از افراد در تشخیص انواع سمی از انواع خوراکی قارچ به هیچ‌وجه توجه نکنید.

۳. مصرف قارچ‌ها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی نشان دهنده غیرسمی بودن قارچ برای انسان نیست.

۴. برخی از روش‌ها و معیار‌های سنتی مانند تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با  قارچ ، یا وجود حشرات در اطراف قارچ و محل رویش قارچ، معیار علمی متقن و صحیحی برای تشخیص عدم سمیت قارچ در همه موارد نیست.

این مطلبو از دست ندید!  گروهای جهادی سپاه ایلام برای ساخت منازل مسکونی سیل‌زدگان ماژین اعزام می‌شوند

۵. هرگز قارچ‌ها را به صورت خام و به مقدار زیاد مصرف نکنید.

پختن قارچ و کباب کردن، مواد سمی آن را از بین نمی‌برد

۶. برخی از سموم موجود در قارچ‌های سمی، مقاوم به گرما بوده و فرآیند‌های آماه سازی غذا مانند کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن و یا بخار پز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در قارچ نیست.

۷. در صورت بروز علایم و نشانه‌های گوارشی (تهوع، استفراغ و اسهال) به صورت تاخیری (۱۲-۴ ساعت پس از مصرف خوراکی قارچ)، هر چه سریعتر بیمار را به مرکز درمانی تخصصی سم شناسی بالینی و مسمومیت‌ها منتقل کنید. در مواردی که علائم گوارشی به‌صورت تاخیری (با فاصله بیش از ۶ ساعت از مصرف قارچ) رخ دهد این دسته از قارچ‌ها سمیت به مراتب بیشتری دارند و علت اصلی نارسایی حاد کبدی و مرگ تعدادی از هموطنانمان در سال‌های گذشته نیز همین مسئله بوده است.

۸. انتقال سریع بیمار مسموم به یک مرکز درمانی تخصصی مسمومیت ها، امکان درمان موفقیت آمیز را افزایش می‌دهد و هر گونه تاخیر در این امر سبب افزایش احتمال شکست درمان و حتی مرگ بیمار می‌شود. بنابراین با مشاهده علایم و نشانه‌های بالینی اولیه به ویژه از نوع تاخیری در فردی با سابقه مصرف خوراکی قارچ، از هرگونه خوددرمانی و درمان علامتی پرهیز نموده و بیمار را در اسرع وقت به بیمارستان منتقل نمایید.

۹. در صورت امکان، نمونه باقی مانده قارچ مصرف شده توسط بیمار را برای شناسایی و ارایه به کادر پزشکی، به همراه داشته باشید.