گروه: آشپزی
تاریخ: ۱۵:۳۵ :: ۱۳۹۶/۰۸/۲۴
نان های گرانی که گران تر می شود/منتظر سنگک ۱۸۰۰ تومانی باشید

اتحادیه نانوایان اتاق اصناف را قانع کرده بود که دولت را در طرح افزایش نرخ نان ترغیب کند. نرخ که گران گردید، استدلال دولت این بود که هم‌زمان با افزایش کیفیت نان هم زیادتر می‌شود، ولی به گفته مردم کیفیت نان در بسیاری از شهرها همان طور پایین هست. این در حالی هست که در […]

نان‌های گرانی که گران‌تر می‌شود/منتظر سنگک 1800 تومانی باشید

اتحادیه نانوایان اتاق اصناف را قانع کرده بود که دولت را در طرح افزایش نرخ نان ترغیب کند. نرخ که گران گردید، استدلال دولت این بود که هم‌زمان با افزایش کیفیت نان هم زیادتر می‌شود، ولی به گفته مردم کیفیت نان در بسیاری از شهرها همان طور پایین هست.

این در حالی هست که در سه سال سابق عملاً نرخ ۸۰۰ تومان برای هر قرص نان سنگک اجراء نشده هست.

این مبحث در مورد نان بربری هم صدق می‌کند؛ هر قرص نان بربری در تمام نانوایی‌ها یک هزار تومان هست. هر قرص نان تافتون ۵۰۰ تومان و نرخ نان لواش نیز هر قرص ۲۵۰ تومان هست. این نرخ‌ها طی سه سال سابق از سوی نانوایی‌ها اجراء شده هست. به‌این‌ترتیب اگر مبنای نرخ هر قرص نان سنگک تا هم اکنون ۱۵۰۰ تومان بوده، این نرخ با احتساب تصمیم ۱۵ درصدی برای افزایش قیمت‌ها، هر قرص نان سنگک ۱۷۵۰ تومان خواهد گردید که با دقت به نبود پول خرد، نانوایی‌ها حتماً این نرخ را گرد کرده و ۱۸۰۰ تومان به فروش می‌رسانند.

نان‌های گرانی که گران‌تر می‌شود/منتظر سنگک 1800 تومانی باشید

بااین‌حال ستاد تنظیم بازار اظهار کرده که نرخ هر قرص سنگک بعد از گرانی ۹۲۰ می‌شود، این در حالی هست که تجربه نشان داده که این قیمت‌ها اجراء نخواهد گردید و نانوایی‌ها برپایه رویه سال‌های قبل از قیمت‌ها نافرمانی کرده و نرخ خود را اجراء می‌کنند.

یک شهروند تهرانی می‌گوید: زمانی نرخ اتحادیه برای هر قرص نان سنگک در سه سال سابق ۸۰۰ تومان بوده و هیچ نانوایی این نرخ را اجراء نکرده، اکنون با دستور افزایش ۱۵ درصدی حتماً نرخ زیادتر خواهد گردید.

کیفیت فدای کمیت؟

مبحث دیگری که در مورد نان زیاد می‌شویم، کیفیت نان هست. اگرچه در سال‌های موخر به سبب صنعتی شدن کوره‌های نانوایی، تولید نان ترقی پیدا کرده، ولی کیفیت نان در همه‌جا یکسان نیست.

نان‌های گرانی که گران‌تر می‌شود/منتظر سنگک 1800 تومانی باشید

نانوایی‌هایی که به قول خودشان آرد خوب تری استفاده می‌کنند، نان را با نرخ بالاتر می‌فروشند ولی نانوایی‌هایی که آرد ارزان‌تری استفاده می‌کنند، نان بی‌کیفیت‌تری دارند و دورریز نان زیادتری دارند.