گروه: آشپزی
تاریخ: ۱۲:۴۰ :: ۱۳۹۷/۰۳/۲۳
فرمان تهیه ۸ بورک، میان وعده پرطرفدار ترکیه

ماهنامه سفره ایرانی: بورک (Burek) یک میان وعده خارق العاده پرطرفدار در کشور ترکیه هست. این پیش غذا تشکیل شده هست از یک خمیر نان یا شیرینی (معروف به خمیر یوفکا) و مواد مورد علاقه ای که در این خمیر پیچیده شده و در روغن سرخ و یا در فر پخته می گردند. با ما […]

ماهنامه سفره ایرانی: بورک (Burek) یک میان وعده خارق العاده پرطرفدار در کشور ترکیه هست. این پیش غذا تشکیل شده هست از یک خمیر نان یا شیرینی (معروف به خمیر یوفکا) و مواد مورد علاقه ای که در این خمیر پیچیده شده و در روغن سرخ و یا در فر پخته می گردند. با ما همراه شوید و طرز تهیه چند نوع بورک خوشمزه را فرا بگیرید.
- - توان دارید برای صبحانه یا عصرانه پنیر و سبزیجات را در خمیر یوفکا پیچیده و در روغن سرخ کنید و یا در فر بپزید.
- - برای مواد میانی بورک توان دارید از گوشت چرخ کرده، کالباس، سوسیس، گوجه، زیتون، فلفل دلمه ای، اسفناج، قارچ و ...
- - تهیه خمیر بورک قسمت با اهمیت و کلیدی این فرمان غذایی هست. خمیر باید به خوبی ورز داده گردد تا هوای داخل آن تماما خارج گردد.

بورک گوشت و کشمش

غزاله خالدی

مواد لازم:

آرد: ۴ پیمانه تخم مرغ: یک عدد روغن: یک سوم پیمانه آب لیموسنگی: نصف یک عدد نمک: یک قاشق چای خوری آب: یک پیمانه
مواد لازم میانی:

گوشت (چرخ کرده): ۲۵۰ گرم پیاز درشت (خرد شده): یک عدد کشمش: یک قاشق سوپ خوری نمک: به مقدار لازم فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم روغن: به مقدار لازم
مواد مازاد:

کره (ذوب شده): ۱۲۵ گرم آرد: به مقدار لازم  فرمان تهیه 8 بورک، میان وعده پرطرفدار ترکیه   طرز تهیه:

۱٫ ۱٫ آرد، تخم مرغ و روغن را در ظرف شایسته ای با هم به خوبی مخلوط کنید. آب لیموسنگی، نمک و آب را اضافه و مخلوط کنید. خمیر را به خوبی ورز دهید.

۲٫ روی ظرف خمیر را با دستمالی مرطوب بپوشانید و حدود ۳۰ دقیقه در مجاورت دمای محیط قرار دهید تا رو آید. ۲٫ برای تهیه مواد میانی، روغن را در ظرف شایسته ای روی حرارت گرم کنید. پیاز و گوشت چرخ کرده را در روغن سرخ کنید.

۳٫ نمک، فلفل سیاه و کشمش را اضافه و مخلوط کنید. ظرف را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید.

۴٫ ۳٫ خمیر ور آمده را به ۱۰ قسمت کنید و هر یک را روی سطح آرد پاشی شده نازک پهن کنید. کره ذوب شده را روی هر یک بمالید و مخلوط گوشت را روی آنان پخش کرده و رول کنید.  
بورک سوسیس و پنیر

بیتا منوچهری

مواد لازم:

خمیر یوفکا: ۲ عدد سودا یا آب گازدار: یک دوم پیمانه روغن: ۳ قاشق سوپ خوری سوسیس: به مقدار لازم پنیر گودا (رنده شده): یک سوم پیمانه پنیر چدار (رنده شده): به مقدار لازم گوجه فرنگی (ریز خرد شده): یک عدد فلفل سبز (خرد شده): ۲ عدد زرده تخم مرغ (کمی زده شده): یک عدد  فرمان تهیه 8 بورک، میان وعده پرطرفدار ترکیه   طرز تهیه:

۱٫ رول ها را در سینی فر پوشیده شده با کاغذ روغنی بچینید و بقیه کره ذوب شده را روی آنان بمالید. آنان را در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد (۳۲۵ درجه فارنهایت) قرار دهید تا طلایی و برشته گردند. پس از آن برش داده و سرو کنید.

۲٫   1. خمیر یوفکا را روی سطح کار پهن کنید.   3. سودا یا آب گازدار و روغن را با هم مخلوط کنید. نیمی از این مخلوط را با برس روی خمیر بمالید.  
بورک گوشت و سبزیجات

غزاله خالدی

مواد لازم:

خمیر هزارلا: ۶ ورقه گوشت گوسفندی (بدون چربی): ۳۰۰ گرم پیاز درشت (خرد شده): یک عدد کره یا روغن: یک قاشق سوپ خوری هویج (ریز خرد شده): یک عدد نخود فرنگی (پخته): یک پیمانه آب: به مقدار لازم نمک: به مقدار لازم فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم زرده تخم مرغ: یک عدد دانه خشخاش یا کنجد: ۳ قاشق سوپ خوری  فرمان تهیه 8 بورک، میان وعده پرطرفدار ترکیه   طرز تهیه:

۱٫ خمیر دیگر را روی اولی قرار دهید و بقیه مخلوط را با برس روی آن بمالید، خمیر را طوری برش دهید که هشت مثلث از آن در آید. یک برش سوسیس و مخلوط دو پنیر را روی هر مثلث خمیر قرار داده و خمیر با بچینید و در سینی فر بگذارید.   2. زرده تخم مرغ را با برس رویی رول ها بمالید. (   3.) با چاقو برش کوچکی روی هر یک از رول ها ایجاد نموده و گوجه فرنگی و فلفل خرد شده را در آنان قرار دهید.   3. اذن دهید بورک ها حدود ۲۵ الی ۳۰ دقیقه در فر از قبل گجرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) بپزند تا طلایی و برشته گردند.   4. کره یا روغن را در ظرف شایسته ای روی حرارت گرم کنید و پیاز خرد شده را در آن تفت دهید.  
بورک تره فرنگی

بیتا منوچهری

مواد لازم خمیر:

آرد: ۳ پیمانه بیکینگ پودر: یک قاشق چای خوری سرکه: ۲ قاشق سوپ خوری نمک: ۲ قاشق چای خوری آب: یک پیمانه کره (ذوب شده): ۲۵۰ گرم
مواد لازم میانی:

تره فرنگی (ریز خرد شده): یک کیلوگرم روغن: ۳ قاشق سوپ خوری رب گوجه فرنگی: یک قاشق سوپ خوری فلفل قرمز (پودر شده): به مقدار لازم نمک: به مقدار لازم فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم زیره (پودر شده): به مقدار لازم  فرمان تهیه 8 بورک، میان وعده پرطرفدار ترکیه   طرز تهیه:

۱٫ گوشت ریز خرد شده، نمک و فلفل سیاه پودر شده را اضافه کرده و تفت دهید تا گوشت برشته گردد.   2. هویج و نخود فرنگی را اضافه کنید.   2. (در صورت احتیاج قدری آب اضافه کرده و اذن دهید گوشت بپزد و نرم گردد. ) ورقه های خمیر هزارلا را روی سطح کار قرار داده و مخلوط گوشت را وسط هر یک از آنان بریزید.

۳٫ آنان را مطابق سلیقه خود بپیچانید و به سینی فر پوشیده شده با کاغذ روغنی جابه جایی دهید.   4. روی آنان زرده تخم مرغ اندکی زده شده بمالید و دانه خشخاش یا کنجد بپاشید و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) قرار دهید تا طلایی و برشته گردند. برای تهیه خمیر، آرد، نمک، بیکینگ پودر و سرکه را در ظرف شایسته ای با هم مخلوط کنید.) آب را به تدریج اضافه و مخلوط کنید.   4. روی خمیر حاصله را با پارچه ای مرطوب بپوشانید و حدود ۱۵ دقیقه کنار بگذارید. روغن را در ظرف شایسته ای روی حرارت گرم کنید و تره فرنگی ریز خرد شده را در آن تفت دهید تا نرم گردد. رب گوجه فرنگی، فلفل قرمز پودر شده، نمک، زیره و فلفل سیاه پودر شده را اضافه کرده و چند دقیقه تفت دهید.  
بورک پای گوشت

سامان کلاهی

مواد لازم:

گوشت گوسفندی (نگینی خرد شده): ۵۰۰ گرم روغن: ۲ قاشق سوپ خوری پیاز (خرد شده): یک عدد فلفل قرمز (خرد شده): یک عدد فلفل سبز (خرد شده): ۲ عدد رب گوجه فرنگی: یک قاشق سوپ خوری فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم نمک: به مقدار لازم
مواد لازم خمیر:

آرد: ۴ پیمانه روغن: یک دوم پیمانه + یک قاشق سوپ خوری شیر: یک پیمانه آب: یک دوم پیمانه نمک: به مقدار لازم  فرمان تهیه 8 بورک، میان وعده پرطرفدار ترکیه   طرز تهیه:

۱٫ پس از آن ظرف را از روی حرارت بردارید. خمیر را به ۱۵ قسمت برابر تقسیم کنید. هر قسمت از خمیر را به اندازه قالب پای پهن کنید. هشت قسمت از خمیر را در سینی فر روی هم قرار دهید (روی هر یک کره ذوب شده بمالید و لایه بعدی را قرار دهید. ) مخلوط تره فرنگی را روی خمیر به صورت یکنواخت پخش کنید.

این مطلبو از دست ندید!  طرز تهیه سس فلفل خانگیِ تند و خوشمزه

۲٫ بقیه لایه های خمیر را نیز به همین نحو روی هم قرار داده و پس از آن روی مخلوط تره فرنگی قرار دهید.   3. کره ذوب شده ما بقی را روی آخرین لایه خمیر بمالید و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) قرار دهید تا خمیر طلایی و برشته گردد. پس از آن سرو کنید.   4. روغن را در ظرف شایسته ای روی حرارت گرم کنید. پیاز خرد شده را اضافه کرده و تفت دهید. گوشت را از قبل به صورت مجزا پخته و به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا برشته گردد.  
بورک اسفناج

بیتا منوچهری

مواد لازم:

آرد: ۲ پیمانه تخم مرغ: یک عدد نمک: یک قاشق چای خوری آب: به مقدار لازم
مواد لازم میانی:

برگ اسفناج (تازه): ۳۰۰ گرم پنیر ریکوتا (رنده شده): یک پیمانه روغن زیتون: یک قاشق چای خوری پیازچه تازه (قسمت سبزرنگ): ۴ عدد نمک: به مقدار لازم فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم فلفل قرمز (پودر شده): به مقدار لازم
مواد مازاد:

کره (ذوب شده): یک قاشق چای خوری زرده تخم مرغ: ۲ عدد  فرمان تهیه 8 بورک، میان وعده پرطرفدار ترکیه   طرز تهیه:

۱٫ فلفل قرمز، فلفل سبز خرد شده و رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و تفت دهید.

۲٫ نمک و فلفل سیاه بزنید. برای تهیه خمیر، آرد، نمک، یک دوم پیمانه روغن، شیر و آب را در ظرف شایسته ای با هم مخلوط کنید و به خوبی ورز دهید تا خمیر یکدستی حاصل گردد. خمیر را حدود ۱۰ دقیقه استراحت دهید و پس از آن با وردنه روی سطح آرد پاشیده شده به اندازه قالب پای پهن کنید. خمیر را به قالب پای جابه جایی دهید.   4. یک قاشق سوپ خوری روغن ما بقی را روی خمیر بمالید و قسمت وسط خمیر را اندکی گود کنید. مخلوط گوشت را روی خمیر پخش کنید و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) قرار دهید تا طلایی و برشته گردد. ابتدا برای تهیه مواد میانی برگ اسفناج و قسمت سبزرنگ پیازچه را خرد کنید وب ا پنیر رنده شده، روغن زیتون، نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز پودر شده مخلوط کنید. برای تهیه خمیر، آرد، تخم مرغ و نمک را با هم مخلوط کنید.   5. آب را اضافه و مخلوط کنید. خمیر را به چهار قسمت کرده و هر یک را روی سطح کار با وردنه ورز دهید. سینی فر را چرب کرده و یک لایه خمیر در آن قرار دهید.  
بورک گردویی

غزاله خالدی

مواد لازم:

آرد نخودچی: یک پیمانه آرد: یک پیمانه ماست: یک قاشق سوپ خوری تخم مرغ: یک عدد روغن زیتون: یک قاشق سوپ خوری آب: یک پیمانه
مواد لازم سس:

ماست: ۳ قاشق سوپ خوری ارده: ۳ قاشق سوپ خوری گردو (خرد شده): ۲۰۰ گرم زرده تخم مرغ: یک عدد
فرمان تهیه 8 بورک، میان وعده پرطرفدار ترکیه    طرز تهیه:

۱٫ قدری کره ذوب شده روی آن بمالید. مخلوط اسفناج را روی خمیر پخش کنید. سه لایه دیگر خمیر را نیز با کره ذوب شده چرب کرده و روی لایه اسفناج قرار دهید.   5.   2. زرده تخم مرغ را اندکی زده و با برس روی خمیر بمالید. سینی را در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) قرار دهید تا بورک طلایی و برشته گردد. آرد نخودچی، آرد و آب را در ظرف شایسته ای با هم مخلوط کنید.   3. ماست، تخم مرغ و روغن زیتون را در ظرفی به صورت مجزا با هم مخلوط کنید و به مواد اضافه کنید.  
بورک کاپ میلفوی

بیتا منوچهری

مواد لازم:

خمیر هزارلا: ۱۲ عدد هویج (رنده شده): ۲ عدد کدو سبز (رنده شده): ۲ عدد برگ ج۰عفری (خرد شده): ۲ قاشق سوپ خوری شبت (خرد شده): به مقدار لازم (در صورت تمایل) برگ نعناع (خرد شده): به مقدار لازم (در صورت تمایل) آرد: ۴ قاشق سوپ خوری تخم مرغ: ۳ عدد پنیر فتا (خرد شده): ۵۰ گرم بیکینگ پودر: یک قاشق سوپ خوری نمک: به مقدار لازم فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم فرمان تهیه 8 بورک، میان وعده پرطرفدار ترکیه  طرز تهیه:

۱٫ مواد را به خوبی ورز دهید تا خمیر یکدستی حاصل گردد. خمیر را به سه قسمت تقسیم کنید و هر قسمت را پهن کنید.   2. هر قسمت خمیر را از وسط تا کنید. برای تهیه سس ماست و ارده را با هم مخلوط کرده و روی خمیر بمالید.   3. گردوی درشت خرد شده را روی آنان بپاشید و رول کنید.

۴٫ رول های خمیر را برش داده و روی آنان زرده تخم مرغ بمالید و در سینی فر بچینید و حدود ۲۰ الی ۲۵ دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) قرار دهید. خمیر هزار لا را به مدت ۵ دقیقه در مجاورت دمای محیط قرار دهید تا نرم گردد. کدو سبز را رنده کنید و آب مازاد آن را با فشار دادن بگیرید.