گروه: آشپزی
تاریخ: ۴:۵۵ :: ۱۳۹۷/۰۸/۲۵

هر کشوری برای خود غذا‌هایی ویژه دارد که طرز تهیه آن به دیگر کشور‌ها نیز دست یافته هست و دیگر هر فردی می‌تواند بدون توجه به منطقه‌ای که در آن زندگی می‌کند با طعم غذا‌هایی که دوست دارد آشنا گردد. بورک نیز یکی از همین غذا‌های خوشمزه هست که انواع مختلفی دارد و امروز باشگاه […]

هر کشوری برای خود غذا‌هایی ویژه دارد که طرز تهیه آن به دیگر کشور‌ها نیز دست یافته هست و دیگر هر فردی می‌تواند بدون توجه به منطقه‌ای که در آن زندگی می‌کند با طعم غذا‌هایی که دوست دارد آشنا گردد.

بورک نیز یکی از همین غذا‌های خوشمزه هست که انواع مختلفی دارد و امروز باشگاه خبرنگاران جوان می خواهد تا طرز تهیه دو مدل بورک بقچه‌ای را به شما تعلیم دهد، پس پیشنهاد می‌کنیم به راحتی از این مطلب نگذرید!

بورک چیست؟

بورک (به ترکی Brek) یک میان وعده خارق العاده پرطرفدار در کشور ترکیه هست. این پیش غذا تشکیل شده هست از یک خمیر نان یا شیرینی (معروف به خمیر یوفکا) و مواد مورد علاقه!

این پیش غذا تشکیل شده هست از یک خمیر نان یا شیرینی (معروف به خمیر یوفکا) و مواد مورد علاقه!بسته به وقتی که می‌خواهید بورک درست کنید، مواد مورد علاقه‌ای را در این خمیر می‌پیچانید و در روغن سرخ و یا در فر پخت می‌کنید. به طور مثال مردم ترکیه عادت دارند که برای صبحانه یا عصرانه در خمیر یوفکا پنیر و سبزیجات و زیتون منطقه اژه (سواحل دریای اژه) بپیچانند و یا برای نهار در آن کالباس، گوجه، زیتون، سبزیجات، پنیر، فلفل دلمه‌ای و… علاوه بر این گوشت چرخ کرده گوساله، گوشت مرغ، اسفناج، قارچ، تخم مرغ و .

من جمله مواد غذایی می باشند که برای تهیه بورک از آن‌ها استفاده می‌شود… بورک غذایی بسیار آسان و مقوی هست و بسته به سلیقه و وقت خود می‌توانید آن را برای میهمانی‌های شبانه و خودمانی تهیه کنید.

روش تهیه بورک   قارچ‌ها را خرد کرده و به همرا آبلیمو تفت میدهیم تا آب قارچ خارج گردد.

طرز تهیه بقچه قارچ و پنیر با یوفکا

مواد لازم مناسب برای ۴ – ۵ نفر

زمان آماده سازی مواد:

۱۵ دقیقه

زمان پخت:

۱۵ – ۲۰ دقیقه

مواد لازم برای تهیه بورک خمیر یوفکا مستطیلی ۹۵۹۵: ۲۰ ورق قارچ: ۳۰۰ گرم پنیر خامه‌ای: ۱۰۰ گرم پیازچه: ۱۰ عدد کره ذوب شده: ۱۰۰ گرم آبلیمو: یک قاشق غذا خوری فلفل: به میزان کافی نمک به میزان کافی روغن به میزان کافی

(آبلیمو موجب می‌شود تا رنگ قارچ سفید بماند)  قسمت سفید پیاز چه را جدا کرده و پس از خرد کردن با نمک و فلفل به قارچ اضافه میکنیم. (   پنیر خامه‌ای را یه قطعات کوچک برش می‌دهیم.  خمیر یوفکای ۹۵۹۵ را از فریزر خارج کرده و میگذاریم تا از حالت انجماد خارج گردد.   (برای استفاده از خمیر یوفکای منجمد شده خوب ترین راه این هست که دست کم ۱۲ ساعت پیش از استفاده، خمیر را از فریزر خارج کرده و درون یخچال حفظ کنیم تا خمیر به آرامی از حالت انجماد خارج گردد، این کار موجب می‌شود تا سطح خمیر‌های داخل بسته کمتر خیس شده و خمیر راحت‌تر بصورت لایه لایه گردد و یا اینکه یک تا دو ساعت پیش از استفاده بسته را از فریزر خارج کرده و در دمای محیط قرار داده و در روی بسته با تیغ یک شکاف ۳ تا ۴ سانتی ایجاد کنید تا هوا به مقدار بسیار جزیی وارد بسته گردد. ( در نظر دارا باشید که درب بسته را باز نکنید).  یک لایه از خمیر را برداشته و سطح آن را به کره ذوب شده آغشته می‌کنیم تا خمیر مرطوب گردد.   پس از آن لایه دوم را روی لایه اول گذاشته و دو مرتبه خمیر را مرطوب می‌کنیم. ۷مقدار از مواد را را در وسط خمیر گذاشته و یک تکه از پنیر خامه‌ای را روی مواد قرار می‌دهیم. ۷  اطراف خمیر را بالا آورده تا به طور بقچه در آید، پس از آن با یک پیازچه دور خمیر را گره می‌زنیم.    بقچه‌های آماده را درون فر از قبل گرم شده با درجه حرارت ۲۰۰ درجه سانتی گراد قرار داده تا سطح خمیر‌ها طلایی گردد.   مراحل تهیه بقچه‌های مرغ با خمیر یوفکا اول از همه باید سینه مرغ رو بپزیم پس مرغ رو با اندکی پیاز، نمک، فلفل و زرچوبه و مقدار اندکی آب میپزیم وقتی مرغ پخت و تنگ آب گردید ریش ریشش میکنیم و داخل یه ماهیتابه میریزیمش.

این مطلبو از دست ندید!  طرز تهیه لقمه هندوانه ژله ای ویژه شب یلدا +فیلم

طرز تهیه بقچه‌های مرغ و پنیر با خمیر یوفکا مواد لازم برای بقچه‌های مرغ با خمیر یوفکا ۱ عدد سینه مرغ ۲ قاشق غذاخوری پیاز داغ ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری پنیر پارمزان پنیر پیتزا به مقدار لازم خمیر یوفکا به تعداد لازم ۱ عدد تخم مرغ ۱/۳ پیمانه شیر ۱/۴ پیمانه روغن نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم

اکنون رب گوجه و پیاز داغ و مقدار اندکی روغن هم به مرغمون اضافه میکنیم و مواد رو با هم تفت میدیم تا رب سرخ بشه و از خامی دربیاد و مزه‌ها به خورد هم برن. در صورت ضرورت اندکی فلفل هم اضافه میکنیم. طرز تهیه بورک گوشت با تعلیم فاز به فاز پیچیدن بورک و علاوه بر این طرز تهیه مواد گوشتی داخل بورک که هم میتونه یه وعده عالی باشه و هم یه پیش غذای شیک برای مهمونی. سر انجام شعله گاز رو خاموش کرده و پنیر پارمزان رو اضافه میکنیم و منحصرا مواد رو با هم مخلوط میکنیم اکنون مایه مرغ داخل لقمه‌ها مهیاست… مایعی که قراره خمیر‌های یوفکامون رو هم بهش آغشته کنیم هم آماده میکنیم بدین ترتیب که شیر، تخم مرغ، روغن و اندکی نمک رو خوب با هم مخلوط میکنیم. اکنون یه ورق یوفکارو به اندازه تقریبی ۱۵× ۱۵ میبریم. اگه خمیرمون خیلی کوچیک یا خیلی بزرگ باشه لقمه مون خوب شکل نمیگیره. اکنون منحصرا یه طرفش رو با فرچه به مایه آغشته میکنیم. یه مربع کوچک‌تر از خمیر یوفکا وسط خمیر بزگتر میذاریم تا برای گذاشتن مایه مرغ و پنیر ضخیم‌تر بشه و لقمه از زیر پاره نشه. اکنون به مقدار دلخواه از مایه مرغ روش میذاریم. مقدار خمیر یوفکایی که برای این لقمه‌ها استفاده میشه به این بستگی داره که برای هر لقمه چقدر مایه مرغی استفاده کنیم، ولی دقت کنین مایه نه خیلی کم نه خیلی فراوان باشه. بعد به مقدار دلخواه پنیر پیتزا هم اضافه میکنیم. دور تا دور لقمه رو با یه نخ ویژه آشپزی میبندیم تا در در خلال برشته شدن داخل فر باز نشن. اکنون کف یه ظرف رو چرب کرده و لقمه‌ها رو داخلش میذاریم و بعد برای مدت یک ربع الی نیم ساعت ظرف رو داخل فری که با دمای ۱۸۰ درجه گرم کردیم میذاریم تا وقتی قسمت بالایی لقمه‌ها طلایی و برشته بشه. اکنون لقمه‌های خوشمزه و ترد ما حاضره و میتونیم سروشون کنیم. منحصرا یادتون نره تا نخ هارو بعد در آوردن لقمه‌ها از فر ببرین …