گروه: آشپزی
تاریخ: ۱۱:۳۲ :: ۱۳۹۷/۰۱/۲۱
غذا های خوشمزه با خوراکی های نوبرانه بهاری

در حقیقت یکی از لذت های تغییر فصل و آب و هواست و قسمتی دیگر به بازار آمدن خوراکی های بهاری هست. در نتیجه باید آستین بالا بزنیم و غذاهای بهاری را مهمان جسم و روان مان کنیم. آشپزی با نوبرانه های بهار و خوراکی هایی که برای بهار مناسب هستند، جالب و خاص هست. […]

در حقیقت یکی از لذت های تغییر فصل و آب و هواست و قسمتی دیگر به بازار آمدن خوراکی های بهاری هست. در نتیجه باید آستین بالا بزنیم و غذاهای بهاری را مهمان جسم و روان مان کنیم.

آشپزی با نوبرانه های بهار و خوراکی هایی که برای بهار مناسب هستند، جالب و خاص هست. در نتیجه باید اندکی زیادتر با سبزی ها آشتی کنیم و آنان را سر سفره های مان مهمان کنیم. سبزی ها و نوبرانه های بهارکم نیستند. برخی از آنان مثل چغاله بادام و گوجه سبز، دو منظوره بوده و به عنوان میوه و چاشنی غذا قابل استفاده هستند، پس به بهار و آشپزی بهارانه خوش رسیدید.

خورش چغاله بادام

برای ۴ نفر

مواد لازم

گوشت خورشی: ۴۰۰ گرم
پیاز: یک عدد
چغاله بادام: ۳۰۰ گرم
نعناع و جعفری خرد شده: مجموعا ۳۰۰ گرم
نمک، فلفل و ادویه دلخواه: به مقدار دلخواه
آب: ۴ لیوان

شش فرمان غذایی با خوراکی های نوبرانه بهاری

طرز تهیه

پیازها را با اندکی ادویه و زردچوبه، بدون اضافه کردن نمک تفت بدهید. بدین ترتیب تماما آب گوشت کشیده می شود. پس از این که آب گوشت تماما کشیده شد، نعناع و جعفری خرد شده را به آن اضافه کرده و تفت بدهید تا رنگ سبزی ها عوض شود. پس از تغییر رنگ سبزی ها چغاله های پاک و شسته شده را اضافه کنید. اندکی تفت داده و در قابلمه را به مدت ۴ دقیقه بگذارید. پس از آن در قابلمه را برداشته و به آن چهار لیوان آب اضافه کنید. یک ساعت باید حوصله کنید تا چغاله ها و گوشت تماما بپزند. پس از پختن کامل گوشت و چغاله بادام ها به خورش، نمک و آبغوره اضافه کرده و ۱۵ دقیقه حوصله کنید تا خورش طعم دار شود. خورش مهیاست.

نکته

توان دارید به جای گوشت قرمز از هر نوع گوشت دیگری هم استفاده کنید اما روش پخت به همین شکل هست. از همان ابتدا نباید به غذا نمک افزود چون چغاله ها سفت می گردند. توان دارید به این خورش اندکی رب هم اضافه کنید.

سیرپلو با تره

برای ۴ نفر

مواد لازم

سیر: دو گل
برنج: چهار پیمانه
تره خرد شده: دو لیوان
زعفران: یک قاشق سوپخوری
پیاز: دو عدد
گوشت گوساله خورشی: نیم کیلوگرم
نمک و فلفل: به مقدار لازم

شش فرمان غذایی با خوراکی های نوبرانه بهاری

طرز تهیه

سیر را پاک کرده، بشویید و ریز خرد کنید. تره ها را پاک کرده، خیس کنید و بعد بشویید. آب آن که رفت، تره ها را تقریبا ریز خرد کنید. برنج را پاک کرده و خیس کنید. پیازها را پوست کنده بشویید و خرد کنید. گوشت را پاک کرده، بشویید و تکه کنید. پیاز را با گوشت و اندکی نمک داخل قابلمه بریزید تا بپزد. برنج را با اضافه کردن اندکی نمک روی شعله بگذارید تا بجوشد. آن را آبکش کنید. سیر را به تره خرد شده اضافه کرده و هم بزنید. پس از آن در زمان دم کردن برنج، یک لایه برنج و یک لایه مخلوط سبزی و سیر اضافه کنید. زعفران را سائیده و با اندکی آب جوش مخلوط کنید و روی برنج بریزید. برنج را دم بگذارید. پس از این که برنج و گوشت پخت، برنج را داخل ظرف مناسب ریخته و روی آن نیز گوشت ها را بچینید.

نکته

توان دارید برای جلوگیری از افت فشار اندکی دارچین نیز در زمان دم کردن برنج به آن اضافه کنید. این غذا را با یک نوشیدنی با مزاج گرم مثل نوشیدنی دارچین یا زنجبیل میل کنید.

خورش گوجه سبز

برای ۴ نفر

مواد لازم

مرغ تکه شده: ۵۰۰ گرم
نعنا و جعفری پاک شده: یک کیلوگرم
گوجه سبز: نیم کیلوگرم
پیاز درشت: یک عدد
روغن مایع: دو قاشق غذاخوری
نمک: به مقدار دلخواه
زعفران سائیده شده: یک قاشق غذاخوری

شش فرمان غذایی با خوراکی های نوبرانه بهاری

طرز تهیه

پیاز را پاک کرده، بشویید و خرد کنید. مرغ ها را بشویید و پس از آن استخوان را جدا کرده و آنان را تکه کنید. پیاز را پوست کنده، بشویید و خرد کنید. پس از آن آن را همراه با اندکی روغن داخل ماهیتابه بریزید و تفت بدهید. اندکی که خامی آن رفت، زیر شعله را خاموش کرده و پیاز را همراه با مرغ داخل قابلمه بریزید. آب اضافه نکنید. منحصرا اندکی نمک اضافه کرده و زیر شعله را کم کنید تا مرغ آب انداخته و بپزد. پس از این که مرغ پخت، به آن زعفران سائیده شده را اضافه کنید. اندکی تفت داده و بعد یک و نیم لیوان آب اضافه کنید. نعناع و جعفری را پاک کرده، بشویید و خرد کنید. آنان را با اندکی روغن تفت داده و پس از این که رنگ شان تغییر کرد، به مرغ اضافه کنید. زیر شعله را کم کنید تا خورش جا بیفتد. ده دقیقه مانده به سرو غذا، گوجه سبزها را اضافه کنید.

نکته

این خورش را توان دارید با برنج یا نان میل کنید. برخی اشخاص برای ملس شدن طعم این خورش در حالتی که گوجه های نوبرانه خیلی ترش باشند به آن یک تا دو قاشق غذاخوری سکنجبین می افزایند. این کار را باید در زمان اضافه کردن گوجه سبزها به غذا انجام دهید.

این مطلبو از دست ندید!  طرز تهیه کوفته پالاک، غذای سنتی هندی

خورش باقلاسبز با گشنیز

برای ۴ نفر

مواد لازم

باقلا سبز تازه: ۵۰۰ گرم
سینه مرغ پاک و تکه شده: ۵۰۰ گرم
گشنیز پاک و خرد کرده: ۲۵۰ گرم
پیاز: ۲ عدد
سیر: ۶ حبه
زعفران: یک قاشق سوپخوری
زردچوبه: یک قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به میزان لازم
روغن: به مقدار کم

شش فرمان غذایی با خوراکی های نوبرانه بهاری

طرز تهیه

پیازها را پوست کنده، بشویید و خرد کنید. داخل ماهیتابه روغن بریزید و پیازها را اضافه کنید. اندکی تفت بدهید تا طلایی شود. سینه مرغ را پاک کرده، تکه کنید و بشویید. آن را به پیازها اضافه کنید، تفت بدهید تا وقتی که آب سینه مرغ تمام شود. سیرها را پوست کنده بشویید و بکوبید. زردچوبه را به سیرها اضافه کرده و هم بزنید. زعفران را هم اضافه کنید. این مخلوط را به مواد داخل ماهیتابه اضافه کنید. نصف یک پارچ آب به ماهیتابه اضافه کرده، در ظرف را بگذارید و بگذارید با درجه کم مواد بپزند. سبزی را پاک کرده، بشویید و خرد کنید. پس از آن آن را با اندکی روغن داخل ماهیتابه تفت دهید. اندکی که آب داخل قابلمه کم شد، سبزی ها را اضافه کنید و تا پانزده دقیقه مانده به سرو غذا، باقلاها را اضافه کنید. زیر شعله را کم کنید تا خورش تماما جا بیفتد.

نکته

این خورش را توان دارید با گوشت گوسفند تکه شده نیز بپزید. این خورش را با کته یا برنج میل کنید.

پیتزای مارچوبه، پیازچه و تخم مرغ

برای ۶ نفر

مواد لازم

مارچوبه: ۱۵۰ گرم
پیازچه خرد شده: یک و نیم فنجان
نان پیتزای آماده: یک بسته پنج تایی
تخم مرغ: ۱۵ عدد
پنیر پیتزا: یک بسته ۲۰۰ گرمی رنده شده
قارچ خرد شده: دو فنجان
آرد سفید: دو قاشق غذاخوری
پودر آویشن: یک قاشق غذاخوری

شش فرمان غذایی با خوراکی های نوبرانه بهاری

طرز تهیه

مارچوبه ها را پاک کرده، بشویید و بگذارید آب آن برود. مارچوبه ها را خرد کنید. پیازچه ها را پاک کرده، بشویید و خرد بکنید و بعد با مارچوبه های خرد شده مخلوط کنید. قارچ ها را پاک کرده، بشویید و بعد آنان را به نحو هلالی خرد کنید. آنان را هم به پیازچه و مارچوبه خرد شده اضافه کنید. به این مخلوط پودر آویشن اضافه کنید. روی نان پیتزا ابتدا اندکی پنیر بریزید، پس از آن به مقدار مناسب از مخلوط مارچوبه، پیازچه و قارچ را اضافه کنید. روی این مواد سه عدد تخم مرغ بشکانید. پنیر پیتزا اضافه کنید. کف سینی فر آرد بریزید. پس از آن پیتزاهای آماده شده را کف سینی گذاشته و داخل فر بگذارید. پس از ده دقیقه از حرارت بالای فر به مدت ۵ دقیقه به روی پیتزاها حرارت دهید تا تخم مرغ ها تماما پخته و کبابی گردند. فر را خاموش کرده و غذا را سرو کنید.

لازانیای اسفناج

برای ۴ نفر

مواد لازم

اسفناج تازه: یک کیلوگرم
گوشت چرخ کرده: ۴۰۰ گرم
پیاز: دو عدد
سیر: دو گل
پنیر پیتزای مکعبی: ۴۰۰ گرم
لازانیا: یک بسته
پنیر پیتزای رنده شده: ۱۰۰ گرم
پودر آویشن تازه: یک قاشق غذاخوری
آرد سفید: یک قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به میزان دلخواه
رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری

شش فرمان غذایی با خوراکی های نوبرانه بهاری

طرز تهیه

اسفناج ها را پاک کرده، خیس کنید و بشویید. آب آن که رفت، اندکی اسفناج ها را خرد کنید. پیاز و سیر را پوست کنده، بشویید و خرد کنید. پس از آن آنان را به گوشت چرخ کرده اضافه کرده و نمک را هم اضافه کنید و این مخلوط را تفت بدهید. پس از این که آب گوشت تماما تمام شد، رب را داخل یک لیوان آب حل کرده و به گوشت اضافه کنید. بگذارید گوشت با رب بپزد و خوشرنگ شود. اسفناج، گوشت و پودر آویشن را مخلوط کنید. پنیرها را به نحو مربع کوچک برش زده و آنان را هم به مخلوط گوشت و اسفناج اضافه کنید. فلفل را اضافه کنید. لازانیاها را مثل همیشه بجوشانید و آبکش کنید. از مخلوط لازانیا، گوشت و پودر آویشن روی لازانیا بریزید. این کار را ادامه دهید تا مخلوط گوشت و لازانیا تمام شود. پس از این که مواد کلیدی تمام شدند، روی آن یک پنیر پیتزای رنده شده را بریزید. پس از این که تماما گرم شد، پیرکس را داخل آن قرار دهید. نیم ساعت بعد حرارت زیر فر را خاموش کرده و از بالا به لازانیا حرارت دهید.

نکته

دلواپس آب اسفناج نباشید. آب دادن اسفناج موجب خوش طعم تر شدن لازانیا می شود. اگر دوست ندارید لازانیا طعم اسفناج بگیرد، قبل از اضافه کردن آن به گوشت برای مدت اندکی آن را حرارت دهید تا آب اسفناج در آمده و تمام شود.