گروه: آشپزی
تاریخ: ۱۸:۴۸ :: ۱۳۹۷/۰۱/۳۱

شامی گیلانی از غذا‌های خوشمزه گیلانی است که بسیار طرفدار دارد و در عین حال بسیار مقوی هم است. این غذا از غذا‌های ثابت سفره گیلانی‌ها است؛ حتی خیلی از خانواده‌ها بهمراه نان و پنیر و سبزی، شامی نیز سر سفره عقد قرار می‌دهند.   اما اکثرا آن را به عنوان غذای کلیدی هم در […]

شامی گیلانی از غذا‌های خوشمزه گیلانی است که بسیار طرفدار دارد و در عین حال بسیار مقوی هم است. این غذا از غذا‌های ثابت سفره گیلانی‌ها است؛ حتی خیلی از خانواده‌ها بهمراه نان و پنیر و سبزی، شامی نیز سر سفره عقد قرار می‌دهند.   اما اکثرا آن را به عنوان غذای کلیدی هم در نظر می‌گیرند. شامی انواع مختلفی دارد که مواد لازم برای تهیه آن‌ها متفاوت است بنابراین طرز پخت آن‌ها نیز با هم متفاوت است.

مواد لازم برای تهیه شامی گیلانی:
یک عدد پیاز
۴۰۰ گرم گوشت گوسفند بی چربی
زردچوبه، فلفل قرمز و فلفل سیاه به میزان لازم
یک لیوان لپه خیس شده
یک عدد سیب زمینی
دو تخم مرغ
یک قاشق زعفران دم کشیده
پودر تخم گشنیز به میزان لازم
طرز تهیه شامی گیلانی:
برای تهیه شامی گیلانی ابتدا باید یک پیاز بزرگ را نگینی خرد کنید و داخل روغن بریزید و آن را سرخ کنید. پس از آن گوشت را هم به آن اضافه کنید و تفت دهید.
زردچوبه، فلفل قرمز و فلفل سیاه را نیز به گوشت و پیاز اضافه کنید و خوب تفت دهید تا تمام قسمت‌های گوشت طعم بگیرد. قدری آب به آن اضافه کنید در حدودی که یک بند انگشت بالاتر از گوشت قرار بگیرد و اذن دهید تا گوشت بپزد و آب آن بخار گردد.

این مطلبو از دست ندید!  طرز تهیه شیر برنج مکزیکی

یک لیوان لپه را بگذارید تا حدود یک ساعت خیس بخورد پس از آن آن را بپزید تا تقریبا حدود دو قاشق از آب آن باقی بماند؛ یعنی در حقیقت تا جایی که لپه‌ها خیلی خشک نشوند.
سیب زمینی‌تان را پخته و رنده کنید. پس از اینکه لپه و گوشت اندکی خنک گردیدند آن‌ها را درون دستگاه غذاساز بریزید یا با هم چرخشان کنید. دو عدد تخم مرغ، محلول زعفران و سیب زمینی‌ها را اضافه کنید و خوب ورز دهید.

پس از آن آن‌ها را به ظرف سروتان چیده و تزیین کنید.   مرجع: کتاب کاله