گروه: آشپزی
تاریخ: ۱۲:۴۸ :: ۱۳۹۷/۰۸/۲۴
طرز تهیه چکدرمه، غذای محلی ترکمن ها

وب‌سایت کاله: شاید نخستین چیزی که ترکمن‌ها را یاد ما می‌اندازد چشم‌های بادامی نژاد ترک، روسری های رنگارنگ ترکمنی و اسب‌های اصیل این طایفه باشد. ترکمن‌ها از اقوام ترک‌تبار ایران می باشند که در کناره‌های شرقی دریای خزر در استان گلستان و بخش‌هایی از استان خراسان نامیده شده به ترکمن صحرا سکونت دارند. بندر ترکمن، […]

وب‌سایت کاله: شاید نخستین چیزی که ترکمن‌ها را یاد ما می‌اندازد چشم‌های بادامی نژاد ترک، روسری های رنگارنگ ترکمنی و اسب‌های اصیل این طایفه باشد.

ترکمن‌ها از اقوام ترک‌تبار ایران می باشند که در کناره‌های شرقی دریای خزر در استان گلستان و بخش‌هایی از استان خراسان نامیده شده به ترکمن صحرا سکونت دارند.

بندر ترکمن، گنبد قابوس، کلاله و … ترکمن ها بر طبق رسوم خود روی زمین و دور سفره‌ای به اسم ثاچاق غذا می‌خورند. از غذاهای محلی این خطه می‌توان چکدرمه، بولامه، بورک، اکمک، باسترمه و … را اسم برد.

یکی از این غذاهای رنگین و خوش طعم که می‌خواهیم در این مطلب به آن پرداخت کنیم چکدرمه هست. یک غذای محلی که شباهت بسیاری به استانبولی پلوی تهرانی‌ها دارد.

چکدرمه مشهورترین غذای بندر ترکمن و آق‌قلا هست که به آن چکدیرمه یا چگدیرمه هم می‌گویند و به صورت سنتی در دیگی به اسم «قازان» پخته می‌شود.

مواد تشکیل دهنده کلیدی چکدرمه گوشت، برنج، پیاز و رب گوجه فرنگی هست که ماهی و مرغ را هم می‌توان جایگزین گوشت قرمز در این غذا کرد.

مواد لازم:

برنج : پنج پیمانه گوشت قرمز : ۵۰۰ گرم آب: چهار پیمانه پیاز: یک عدد متوسط رب گوجه فرنگی : دو تا سه قاشق غذاخوری روغن: به مقدار لازن نمک و زرد چوبه : به مقدار لازم فلفل و ادویه پلویی : به مقدار دلخواه

این مطلبو از دست ندید!  طرز تهیه لقمه هندوانه ژله ای ویژه شب یلدا +فیلم

طرز تهیه چکدرمه غذای محلی ترکمن ها

طرز تهیه چکدرمه:

۱٫

۲٫ پیاز را نگینی خرد کنید و داخل قابلمه تفت دهید تا طلایی گردد.

۳٫ گوشت تکه شده را به پیاز اضافه کنید، به آن فلفل، زردچوبه و ادویه بزنید و پیش از این که قرمزی گوشت تماما از بین برود آب اضافه کنید. از دست رفتن خون گوشت هنگام تفت دادن باعث دیرپز شدن آن می‌شود.

۴٫ رب گوجه فرنگی را به صورت مجزا تفت دهید و به گوشت اضافه کنید.

۵٫ درب قابلمه را بگذارید تا گوشت با رب و آب بپزد.

۶٫ بعد از پخته شدن گوشت‌ها دقت دارا باشید که قدری آب باید روی گوشت‌ها باقی مانده باشد و بعد از اضافه کردن برنج شسته شده به آن قابلمه در بر دارنده گوشت به اندازه یک بند انگشت آب روی برنج قرار گیرد. اگر آب کم بود قدری آب جوش اضافه کنید.