گروه: آشپزی
تاریخ: ۱۸:۴۷ :: ۱۳۹۷/۰۴/۲۶

سرویس سبک زندگی فردا: نان سیر را می‌توانید همراه با انواع غذاها میل کنید و از طعم متمایز و بی مثل آن لذت ببرید. همه ما تنوع در خوراکی‌ها را دوست داریم، از اینرو تهیه این نان و استفاده از آن در کنار غذا‌هایی که با نان سرو می‌شود، موجب خواهد گردید طعم جدید و […]

سرویس سبک زندگی فردا: نان سیر را می‌توانید همراه با انواع غذاها میل کنید و از طعم متمایز و بی مثل آن لذت ببرید. همه ما تنوع در خوراکی‌ها را دوست داریم، از اینرو تهیه این نان و استفاده از آن در کنار غذا‌هایی که با نان سرو می‌شود، موجب خواهد گردید طعم جدید و متفاوتی را تجربه کنید. همان گونه که گفته گردید، طرز تهیه دو نوع از این نان را توصیف خواهیم داد، اما چون نحوه تهیه هر دوی آن‌ها تا حد زیادی همانند هست، می‌توانید آن‌ها را همزمان تهیه کنید. شیوه ای که در ادامه توضیح داده می‌شود، ساده‌ترین طرز تهیه برای نان سیر هست.

 

طرز تهیه نان سیر آسان و همراه با گشنیز

 

مواد لازم برای تهیه نان سیر

آنچه برای تهیه این نان به آن احتیاج دارید به توصیف زیر هست.

 

طرز تهیه نان سیر آسان و همراه با گشنیز

 

چند نکته:

گشنیز برای تمام مقدار مواد اولیه ذکر شده نیست، گشنیز را در نصفی از خمیر استفاده می‌کنیم.
بسته به سلیقه خودتان می‌توانید مقدار شکر را کاهش دهید، اما آن را بیشتر از مقدار ذکر شده اضافه نکنید.

طرز تهیه نان سیر

شیر را در یک ظرف مناسب بریزید، پس از آن نمک، شکر و روغن را به آن اضافه کنید.
سیرها را له و به سایر مواد اضافه نمایید. توجه دارا باشید که سیرها باید تماما له و یک دست شده باشند.
بکینگ پودر را هم اضافه کنید و مواد را کمی بهم بزنید تا تماما مخلوط گردند.
حالا نوبت به افزودن آرد دست یافته هست، برای اینکه دچار اشتباه نشوید، آن را اندک اندک اضافه کنید. خمیر پایانی باید کمی نرم و کش دار باشد. در حالتی که به مقدار زیادتر یا کمتر آرد برای رسیدن خمیر به این فاز احتیاج بود، می‌توانید مقدار آن را کاهش یا افزایش دهید.
وقتی که خمیر آماده گردید، روی آن را با کیسه فریزر بپوشانید و به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه اذن دهید که استراحت کند.
وقتی که خمیر استراحت کرد، روی یک تخته آشپزخانه قدری آرد بپاشید، پس از آن کمی از خمیر را بردارید و با وردنه به طور دایره باز کنید.
توجه دارا باشید که نان‌ها نباید فراوان ضخیم باشند و قطر حدود نیم میلیمتر برای آن‌ها کافی هست.
یک طرف خمیر که روی تخته قرار داشته تماما به آرد آغشته شده هست، طرف دیگر آن را با دست کمی مرطوب می‌کنیم. به این صورت که دست خود را خیس کنید و به نان بزنید، منحصرا یک طرف نان باید مرطوب باشد.
حالا یک ماهیتابه نچسب را روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید و نان را از جانب مرطوب شده آن داخل ماهیتابه بگذارید.
به آرامی حباب‌هایی روی نان ایجاد می‌شود، حوصله کنید تا یک طرف نان تماما بپزد و پس از آن طرف دیگر آن را نیز بپزید.
شیوه تهیه نان سیر همراه با گشنیز نیز به همین ترتیب هست. منحصرا گشنیز را تماما ساطوری می‌کنید و در مرحله‌ای که قرار هست خمیر را باز کنید قدری گشنیز روی آن می‌ریزید. همراه با حرکت وردنه گشنیز به خمیر نفوذ خواهد کرد.
در ادامه مثل نان آسان، یک طرف آن را مرطوب کنید و در ماهیتابه قرار دهید.
ابتدا قدری کره را ذوب کنید. هنگامی که نان‌ها آماده گردیدند و هنوز حرارت دارند با قلمو کمی کره روی آن بزنید تا طعم و عطر نان خوب تر گردد.
در حالتی که قطر خمیر به اندازه گفته شده باشد، مدت طبخ این نان در حدود ۲ الی ۳ دقیقه می باشد.

این مطلبو از دست ندید!  غذا های پاییزی آسان برای گیاهخواران

چند نکته:

اگر حرارت شعله فراوان باشد، موجب می‌شود تا نان‌ها بسوزند.
نان سیر را در فر نیز می‌توانید تهیه کنید.

به همین راحتی می‌توانید نان سیر آسان و همراه با گشنیز را در منزل تهیه کنید. این نان به سبب وجود شیر و سیر از طعم و عطر بی مثل بهره مند هست. سیر خواص بی شماری دارد، این ماده غذایی بی مثل تقویت کننده قلب هست و موجب کاهش کلسترول و چربی خون نیز می‌شود. به علاوه اگر سیر را ناشتا استفاده کنید فشار خون را کاهش خواهد داد؛ اما شاید با اهمیت ترین خاصیت سیر را ضد عفونی کنندگی آن دانست.