گروه: آشپزی
تاریخ: ۱۴:۴۰ :: ۱۳۹۷/۰۸/۱۵
طرز تهیه شله زرد نذری

برترین ها: شله زرد جزء غذاهای سنتی هست و از دسر های خوشمزه ایرانی نیز محسوب می گردد و به عنوان نذری در محرم و بیست و هشت صفر نیز پخته می گردد. شما توان دارید به نسبت تعداد افراد، مواد لازم را اضافه کرده و شله زرد نذری خوشمزه را تهیه کنید. در این […]

برترین ها: شله زرد جزء غذاهای سنتی هست و از دسر های خوشمزه ایرانی نیز محسوب می گردد و به عنوان نذری در محرم و بیست و هشت صفر نیز پخته می گردد. شما توان دارید به نسبت تعداد افراد، مواد لازم را اضافه کرده و شله زرد نذری خوشمزه را تهیه کنید. در این مطلب طرز تهیه شله زرد نذری و  چند مدل تزئین آن را آورده ایم.

مواد لازم: ( برای ۵ کاسه کوچک )

  برنج ایرانی : ۱ پیمانه شكر : ۱ پیمانه نبات خرد شده : ۱ پیمانه گلاب : ۱ پیمانه آب : ۷ پیمانه زعفران پودر شده : یک قاشق چایخوری خلال بادام : ۵۰ گرم خلال پسته و بادام : برای تزئین پودر دارچین : برای تزئین   طرز تهیه شله زرد   طرز تهیه   1.   1. برنج را از شب خوب شسته و با قدری آب سرد خیس کنید.   2. روز بعد برنج خیس خورده را اندکی با دست خرد کنید.   3.   2. ( به اندازه ۷ برابر برنج ، آب داخل ظرف مناسب بریزید و روی حرارت فراوان قرار دهید تا بجوشد ، آب برنج را تهی كنید و برنج را داخل آب در حال جوش بریزید.   3.

4. در انتظار شوید تا دو مرتبه آب جوش آید و پس از آن حرارت زیر قابلمه را کم کنید و بگذارید برنج خوب مغز پخت شده و باز گردد.   5. ( حدود ۲ ساعت کافیست ) . برنج در حال پختن را فراوان هم نزنید ، در حد یکی دو بار جابجا کردن برنج و مطمئن شدن از ته نگرفتن آن کافیست.   6. نبات و شکر را در ظرفی بریزید و اندکی آب جوش روی آن بریزید و کنار بگذارید تا شکر و نبات داخل آب حل گردد.

۷٫    5. توان دارید برای تسریع حل شدن ، قابلمه را روی حرارت بگذارید و هم بزنید تا شکر و نبات داخل آب حل گردد. پس از آن این محلول را صاف کنید تا ناخالصی شکر و نخ های نبات گرفته گردد.

۸٫   6.   نکات

۱٫ محلول را به برنج پخته شده اضافه کنید و اندکی هم بزنید تا برنج و محلول شکر به خوبی مخلوط گردد. اگر احساس کردید شله زرد شما سفت هست ، میتو انید به اندازه یک تا دو پیمانه آب جوش اضافه کنید تا غلظت دلخواه به دست آید.

این مطلبو از دست ندید!  طرز تهیه رولت هویج؛ عکسی و فاز به فاز

۲٫ ۷٫   پس از اینکه شله زرد اندکی غلیظ گردید ، زعفران ، گلاب و ۵۰ گرم خلال بادام را به آن اضافه کنید و مرتب هم بزنید.

۳٫ پس از ریختن شکر باید همزدن را به صورت مرتب انجام دهید تا ته نگیرد. پس از هم زدن مداوم شله زرد ، درب ظرف را بگذارید و روی حرارت خیلی ملایم بگذارید ۱۵ دقیقه حرارت ببیند.

۴٫

۵٫ وقتی شله زرد تماما جا افتاد حرارت زیر ظرف را خاموش کنید و یک دم کنی روی آن بگذارید و به مدت ۳۰ دقیقه در جایی گرم تر از دمای محیط ( به صورت مثال فر خاموشی که از چند ساعت قبل با حرارت ۱۵۰ درجه سانتیگراد گرم شده باشد ) قرار دهید تا دم بكشد و پس از این مدت شله زرد را در ظرف مناسب بریزید و با دارچین و خلال بادام و پسته روی آن را تزئین و سرو كنید. زعفران را هیچگاه مستقیما به شله زرد اضافه نکنید. مقدار مد نظر را در آب جوش حل کنید و پس از آن اضافه کنید. ۲٫ دقت کنید قطعا باید محلول زعفران را پیش از اضافه کردن شکر به برنج اضافه کنید. برخی شله زردها دانه های برنج سفیدی دارند زیرا ابتدا شکر و بعد زعفران اضافه شده هست و این موجب می گردد دانه های برنج به صورت یکنواخت رنگ نگیرند.

۶٫ دانه های برنج هرچه ریزتر باشد خوب تر هست.

۷٫ حتی توان دارید برنج خیس خورده را پیش از پخت بین دو کف دست خرد کنید. برای قوام شله زرد و آب نینداختن آن توان دارید پس از ریختن تمام مواد زیر آن شعله پخش کن بگذارید و به مدت نیم ساعت بماند تا آب آن کشیده گردد.

۸٫

۹٫ برای اینکه پودر هل رنگ شله زرد را تغییر ندهد خوب تر هست پودر هل را روی دستمال بریزید و گره بزنید و داخل لیوان بگذارید و آب جوش بریزید.

چند مدل تزئین شله زرد

طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد

مراجع: وب‌سایت ایران بانو- سیمرغ