گروه: آشپزی
تاریخ: ۱۸:۲۹ :: ۱۳۹۷/۰۴/۲۴
طرز تهیه سوفله سبزیجات و پنیر

سرویس سبک زندگی فردا: سوفله، غذایی فرانسوی است که پخت آن در کشور‌های دیگر نیز رایج شدن پیدا نموده است. این غذا در ظرف نچسب و در فر پخته می‌شود و بسته به مواد مورد استفاده در تهیه آن بسیار متنوع است. سوفله سبزیجات نوعی غذای گیاهی خوشمزه است که می‌توان انواع سبزیجات را در […]

سرویس سبک زندگی فردا: سوفله، غذایی فرانسوی است که پخت آن در کشور‌های دیگر نیز رایج شدن پیدا نموده است. این غذا در ظرف نچسب و در فر پخته می‌شود و بسته به مواد مورد استفاده در تهیه آن بسیار متنوع است. سوفله سبزیجات نوعی غذای گیاهی خوشمزه است که می‌توان انواع سبزیجات را در آن به کار برد و به عنوان یک میان وعده مغذی مخصوصا برای کودکان مناسب است. ماده کلیدی و مشترک در همه انواع سوفله تخم مرغ است. در حقیقت همین تخم مرغ وجه تمایز این غذا با سایر غذا‌هاست. در مطالب قبل با سوفله بادمجان و سوفله مرغ آشنا شدید، در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه نوعی سوفله سبزیجات آشنا سازیم که در آن از سیب زمینی، قارچ، کدو و فلفل دلمه‌ای استفاده می‌شود و به همین سبب سرشار از ویتامین ها، املاح و مواد معدنی است.

 

طرز تهیه سوفله سبزیجات و پنیر

 

طرز تهیه سوفله سبزیجات و پنیر
زمان آماده سازی: ۴۰ دقیقه
زمان پخت: ۲۰ دقیقه
مناسب برای: ۴ نفر

طرز تهیه سوفله سبزیجات و پنیر

 

فرمان تهیه:

فر را روی حرارت ۱۹۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید.

سیب زمینی را پوست گرفته و به قطعات بزرگ خرد کنید.

کدو را شسته و پس از خشک شدن به طور ورقه‌ای خرد کنید.

قارچ‌ها را تمیز بشویید و بگذارید خشک گردند. فلفل دلمه‌ای را برش‌های طولی بزنید.

همه سبزیجات خرد شده را در کاسه‌ای ریخته و روی آن ۲-۱ قاشق غذاخوری روغن بریزید و نمک و فلفل سیاه بپاشید تا مزه دار گردند.

کف ظرف سوفله را کره بمالید و با ورق آلومینیوم یک یقه دور آن بیندازید.

کره را در تابه روی حرارت ملایم ذوب کنید و آرد را ۲-۱ دقیقه در آن تفت دهید. شیر را اضافه کنید و هم بزنید تا مایه صاف و غلیظ گردد. خامه را اضافه کرده و هم بزنید تا داغ گردد، ولی نجوشد. پس از آن تابه را از روی حرارت بردارید.

زرده تخم مرغ را بزنید تا کرم رنگ گردد و پس از آن اندک اندک در مایه داغ بریزید و هم بزنید. سیب زمینی، قارچ، کدو، فلفل دلمه‌ای و پنیر را اضافه کرده و هم بزنید.

مجال دهید تا مایه کمی خنک گردد. در این فاصله سفیده تخم مرغ را با آبلیمو بزنید تا آهاری گردد.

سفیده را آهسته روی مایه گرم بریزید و مخلوط کنید.

مخلوط مواد را آهسته در ظرف سوفله بریزید و ۲۵-۲۰ دقیقه در فر بگذارید تا سبزیجات پخته و نرم گردند. همین که سفیده تخم مرغ ببندد و رویه پنیر طلایی گردد، از فر خارج کرده و به طور داغ سرو کنید.

نکات و ظرافت‌هایی با اهمیت در تهیه سوفله سبزیجات و پنیر

ظرف سوفله را طوری انتخاب کنید که مایه سوفله قبل از پخته شدن تا یک بند انگشت زیر لبه آن برسد. بدین ترتیب سوفله پخته، کمی از لبه ظرف بالا می‌آید، ولی سرریز نمی‌شود.

این مطلبو از دست ندید!  غذا های پاییزی آسان برای گیاهخواران

رمز کلیدی سوفله این است که سفیده تخم مرغ آن ابتدا زده گردد و پس از آن آهسته با زرده تخم مرغ و سایر مواد سوفله مخلوط گردد، طوری‌که پف سفیده نخوابد. خوب زدن سفیده به این معناست که آن را آنقدر بزنیم تا کف کند و بالا بیاید، یا اصطلاحا آهاری گردد، ولی براق باشد، یعنی خشک نباشد.

اگر تخم مرغ را کم بزنیم، سوفله چنان که باید بالا نمی‌آید؛ اگر بیشتر از اندازه بزنیم سوفله خشن می‌شود.

سفیده در حالتی خوب زده می‌شود که هم دما با محیط باشد، اما جدا کردن زرده تخم مرغ سرد از سفیده آن آسان‌تر است؛ در نتیجه خوب تر است تخم مرغ سرد را بشکنید، زرده و سفیده آن را از هم جدا کنید، پس از آن بگذارید به دمای محیط برسد. سفیده را در ظرف چینی یا بلور بزنید. ظرف را پیشتر با آب نمک داغ بشویید و با آب سرد آب بکشید و وارونه بگذارید تا خشک گردد.

اگر کمی ماده ترش مثل آبلیمو، جوهر لیمو، کرم تارتار و سرکه به سفیده تخم مرغ اضافه کنید، زدن آن آسان‌تر می‌شود. این ماده ترش را در ضمن زدن اضافه کنید. اگر سفیده را با چنگال می‌زنید جهت حرکت دست را تغییر ندهید. از طرف دیگر نمک مانع کف کردن سفیده می‌شود.

آشپز‌های فرانسوی طبق معمول برای محکم کاری یک سفیده مازاد در سوفله به کار می‌برند، یعنی اگر در فرمان ۳ تخم مرغ آمده باشد، ۴ سفیده و ۳ زرده به سوفله می‌زنند.

قبل از مخلوط کردن زرده تخم مرغ با سفیده باید آن را بزنیید تا کرم رنگ گردد.

سس داغ را باید اندک اندک به تخم مرغ زده اضافه کنید. سس سرد را می‌توانید یکباره اضافه کنید، ولی باید آن را آهسته با تخم مرغ مخلوط کنید. برای این کار قاشق فلزی خوب تر از چوبی است.

مواد سوفله را می‌توانید از قبل آماده کنید، ولی تخم مرغ آن را باید منحصرا چند لحظه قبل از گذاشتن ظرف سوفله در فر بزنید و با سایر مواد مخلوط کنید.

اگر بخواهید سوفله زیادتر پف کند، منحصرا کف ظرف را چرب کرده و دیواره‌های ظرف را چرب نکنید. چربی جلوی بالا آمدن سوفله را می‌گیرد.

اگر بخواهید سوفله دو سه بند انگشت از لبه ظرف بالا بیاید، برای ظرف یقه درست کنید، یعنی یک ورق آلومینیوم دور ظرف ببندید طوریکه چند بند انگشت از لبه ظرف بالاتر بیاید و ظرف را تا لبه از مایه سوفله پر کنید. پس از درآوردن سوفله از فر این یقه را بردارید.

فرانسوی‌ها می‌گویند خوب تر است خانواده منتظر سوفله بمانند تا سوفله منتظر خانواده، چون با ماندن و سرد شدن سوفله پف آن می‌خوابد.