
به گزارش راهنمای سفر من به نقل از گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ؛ در این مقاله طرز تهیه جوانه گندم و حبوبات در منزل را با شیوه ای آسان به شما تعلیم میدهیم. آماده کردن جوانهها در منزل خیلی راحت، ارزان و بدون امکانات خاص هست. جوانههای غلات، جوانه گندم، جوانه لوبیا جوانه عدس و … […]
به گزارش راهنمای سفر من به نقل از گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ؛ در این مقاله طرز تهیه جوانه گندم و حبوبات در منزل را با شیوه ای آسان به شما تعلیم میدهیم. آماده کردن جوانهها در منزل خیلی راحت، ارزان و بدون امکانات خاص هست. جوانههای غلات، جوانه گندم، جوانه لوبیا جوانه عدس و … مراجع مغذی خارق العاده سالم برای بدن می باشند که مفهوم حقیقی کلمه اعتبار غذایی رژیمتان را افزایش میدهند.
اغلب دانهها و لوبیاها عواملی طبیعی دارند که از جوانه زدن آنها جلوگیری میکند که جزء سموم طبیعی محصوب شده و موجب خراب کردن سامانه گوارش میشوند.
خیساندن و جوانه زدن غلات و حبوبات و جوانه زدن آنها این سم را از بین میبرد و موجب افزایش مواد مغذی بویژه ویتامین A، C. میشود. استفاده جوانهها آنزیمهای مهار کننده بدن را خنثی کرده و موجب افزایش ترشح آنزیم رشد در بدن بنابراین بازسازی موثرتر بافتهای بدن میشود.
وسایل لازم برای تهیه جوانه گندم و جوانه حبوبات
شیشه بزرگ
پارچه تمیز
کش
طرز تهیه جوانه گندم و حبوبات در منزل
حدود یک چهارم لیوان لوبیا یا دانه مورد نظرتان را در یک شیشه بزرگ ریخته و دوبرابر ظرفیت رویش آب بریزید و بگذارید خیس بخورد. دانهها را تمیز شسته آبش را دور بریزید و دو مرتبه دانهها را به شیشه بازگردانید.
برای جوانه زدن حبوبات در شیشه را با پارچه پوشانده و با کش محکمش کنید پس از آن در محلی بدون نور شیشه را روی یک توری به حالت معکوس چند ساعتی بگذارید تا آب اضافه تماما خارج گردد و هوا در شیشه جریان داشته باشد. این روند را روزی یک بار انجام دهید.
اهتمام کنید شستشو را در ساعتی مشخص از روز انجام دهید تا نتیجه خوب تر گردد. طبق مدت وقتی که در ادامه مقاله مشخص نموده ایم. جوانهها در عرض ۱ – ۴ روز آماده خواهند گردید.
به محض جوانه زدن غلات و حبوبات میتوانید آنها را به یک کاسه جابه جا کرده و میل نمایید. میتوانید روی کاسه را بپوشانید و ۲ – ۳ روز از استفاده آنها در سالاد یا ساندویج ها، سوپ یا شیرینی لذت ببرید. نیازی به قرار دادن جوانهها در یخچال ندارید.
راهنمای مدت زمان لازم برای جوانه حبوبات
لوبیا آزوکی ۸ – ۱۲ ساعت خیساندن | ۴ روز جوانه زدن
لوبیا سیاه ۸ – ۱۲ ساعت خیساندن | ۳ روز جوانه زدن
عددس ۷ | ۲ – ۳
ماش ۸ – ۱۲ | ۴
نخود ۸ | ۲ – ۳
راهنمای مدت زمان لازم برای جوانه غلات
آمارانت ۸ | ۱ – ۳
جو ۶ | ۲
گنددم سیاه ۶ | ۲ – ۳
کاموت یا گندم خراسان ۷ | ۲ – ۳
جو دو سر ۶ | ۲ – ۳
کینوا ۴ | ۲ – ۳
گندم توت ۷ | ۴ – ۳
برنج وحشی ۹ | ۳ – ۵
راهنمای مدت زمان لازم برای جوانه دانهها
یونجه ۱۲ | ۳ – ۴
کلم بروکلی ۸ – ۱۰ | ۴ – ۵
تربچه ۸ – ۱۲ | ۳ – ۴
شنبلیله ۸ – ۱۲ | ۴ – ۸
نکته:
اگر جوانههای شما به ویژه لوبیاها بیشتر از حد رشد کردند و شیشه را تماما پر کرده بودند میتوانید آنها را به یک آبکش پلاستیک یا سرامیکی جابه جا کنید. به هیچ عنوان از آبکشهای فلزی استفاده نکنید. وقتی که جوانهها در آبکش می باشند باید روزی چند بار آنها را آبکشی کنید که خشک نشوند. خوب تر هست همیشه جوانهها را تازه ودر عرض ۲ – ۳ روز استفاده کنید نه این که برای مدت طولانی در یخچال بگذارید.
مرجع:پرشین وی