گروه: آشپزی
تاریخ: ۱۸:۲۹ :: ۱۳۹۷/۰۴/۲۴
طرز تهیه بستنی خانگی با ثعلب برای روزهای گرم تابستانی

به گزارش راهنمای سفر من به نقل از گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛   یکی از آسان ترین، ارزان ترین و خوشمزه ترین دسرهای ایرانی بستنی هست که استفاده آن بین خانواده های ایرانی فراوان هست. بستنی از انواع دسر منجمد هست که برای فصول گرم سال بسیار مناسب و پر طرفدار خواهد بود. در گذشته از […]

طرز تهیه بستنی خانگی با ثعلب برای روزهای گرم تابستانیبه گزارش راهنمای سفر من به نقل از گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛   یکی از آسان ترین، ارزان ترین و خوشمزه ترین دسرهای ایرانی بستنی هست که استفاده آن بین خانواده های ایرانی فراوان هست. بستنی از انواع دسر منجمد هست که برای فصول گرم سال بسیار مناسب و پر طرفدار خواهد بود. در گذشته از گیاه ثعلب در بستنی های سنتی در گذشته از گیاه ثعلب در استفاده می کردند. ثعلب ماده ای هست پودری شکل که طبق معمول برای غلیظ کردن بستنی ها و بعضی از مرباها از آن استفاده می گردد که اگر مقدار آن کم باشد بستنی دیگر حالت کش دار نخواهد داشت و حالت یخی به خود نمی گیرد. ما در این مقاله از باشگاه خبرنگاران جوان قصد داریم شما را با "طرز تهیه بستنی خانگی با ثعلب" ما در این مقاله از باشگاه خبرنگاران جوان قصد داریم شما را با آشنا کنیم.

گذشته بستنی در ایران

از معروف ترین بستنی های سنتی ایرانی میتوان بستنی اکبر مشدی را اسم برد. این بستنی فروشی در سال ۱۳۱۸ هجری قمری در تهران ایجاد گردید. تاریخچه آن به دوره ی قاجار بر می گردد، که فردی به اسم اکبر مشدی که یکی از خدمه دربار قاجار بوده پس از انتهاء یافتن دوره ی قاجار به بستنی فروشی در حدود میدان راه آهن مشغول می گردد و به سبب خبره بودن در این کار معروف می گردد. این فرد به سبب این که اعتقاد داشت باید بستنی های ایرانی با انواع بیگانه آن تفاوت چشم گیری داشته باشد در بستنی هایش میزان خامه، گلاب و زعفران این فرد به سبب این که اعتقاد داشت باید بستنی های ایرانی با انواع بیگانه آن تفاوت چشم گیری داشته باشد در بستنی هایش میزان خامه، گلاب و زیادتر از سایر مواد نگهدارنده بود. این نوع بستنی بعد ها در پاریس و لس آنجلس نیز معروف گردید.

 طرز تهیه بستنی خانگی با ثعلب و مواد لازم برای تهیه آن  ثعلب : ۲ قاشق چای خوری شیر پر چرب : ۴ پیمانه شکر : ۲ پیمانه خامه : ۱۰۰ گرم گلاب : ۲/۱ پیمانه خلال پسته : ۲ قاشق غذا خوری زعفران یا وانیل : ۱ قاشق غذا خوری اسانس هل و یا گلاب : به میزان لازم

طرز تهیه بستنی خانگی با ثعلب برای روزهای گرم تابستانی

   مراحل طرز تهیه بستنی خانگی با ثعلب به صورت طولانی فاز اول : در نخستین فاز از طرز تهیه بستنی خانگی با ثعلب خامه را بر کف یک سینی بزرگ و لبه دار و یا در داخل نایلون فریزر ریخته و صاف می کنیم، خوب تر هست نازک باشد و ارتفاع آن زیادتر از ۲ میلی متر نباشد. پس از آن خامه را در داخل فریزر قرار می دهیم و فرصت  کافی به آن می دهیم تا به صورت کامل یخ بزند. فاز دوم : در این فاز شیر را در درون ظرفی ریخته و آن را روی شعله قرار می دهیم تا به جوش بیاید. پس از جوشیدن حرارت را کم می کنیم و زعفران دم کرده یا وانیل، هل و گلاب را به شیر جوشیده شده می افزاییم. رنگ بستنی پس از سفت شدن رفته رفته کم تر می گردد پس خوب تر هست میزان زعفران آن فراوان باشد. پس از آن ثعلب و شکر را با هم مخلوط کرده و اندک اندک و با یک قاشق به شیر می افزاییم و پس از هر قاشق مخلوط را به خوبی هم می زنیم تا مواد در هم حل گردند و مایه ی یک دستی حاصل گردد. اضافه کردن و هم زدن را تا جایی که ماده ی بستنی غلیظ گردد ادامه می دهیم. فاز سوم : در این قسمت مایه را از روی حرارت بر می داریم و درون کاسه می ریزیم و داخل قابلمه ی بزرگی که مملو از یخ هست قرار می دهیم. تمام مدتی که مایه بستنی داخل یخ هست با همزن مواد را هم می زنیم تا کش دار گردد. پس از هم زدن بستنی را داخل فریزر قرار می دهیم و به مدت ۳۰ دقیقه به آن استراحت می دهیم. این کار را ۳ الی ۵ بار تکرار می کنیم تا ماده ی منسجم و کش داری دارا باشیم. در این قسمت از طرز تهیه بستنی خانگی با ثعلب پس از آماده شدن بستنی خامه ای را که پیشتر گذاشته بودیم یخ بزند خرد می کنیم و همراه با خلال پسته به آن می افزاییم. بستنی را به خوبی مخلوط می کنیم تا خامه و خلال پسته به همه جای آن برسد و به صورت یکسان پخش گردد. فاز چهارم : در ادامه طرز تهیه بستنی خانگی با ثعلب بستنی را به مدت ۲ ساعت در فریزر قرار می دهیم تا آماده سرو گردد.

این مطلبو از دست ندید!  شیرینی های خوشمزه استان گیلان؛ از کلوچه تا سمنو

طرز تهیه بستنی خانگی با ثعلب برای روزهای گرم تابستانی

یک نکته مفید درباره طرز تهیه بستنی خانگی با ثعلب 

گاهی اشخاص بیان می کنند هنگامی که خامه را در فریزر قرار می دهند تا یخ بزند پس از مدتی متوجه می گردند که خامه آنان نظیر اول هست و هیچ یخ زدگی در آن رخ نداده هست. این اتفاق به این سبب خواهد بود که خامه آنان از نوع پر چرب خواهد بود. برای این که یخ زدن به صورت کامل صورت پذیرد پیشنهاد می کنیم تا از خامه نوع کم چرب استفاده کنید. اگر دسترسی به خامه کم چرب نداشتید توان دارید با اضافه کردن شیر به خامه از به وجود آمدن این مشکل جلوگیری کنید و پس از آن داخل فریزر قرار دهید.

هم چنین بخوانید: طرز تهیه بستنی بدون ثعلب خوشمزه برای تابستان های گرم به چه سبب روی بعضی از بستنی ها یخ می زند؟

گاهی وقت ها وقتی بستنی را از فریزر خارج می کنید تا آن را میل کنید متوجه می شوید که بلور های یخ بر روی آن وجود دارد. این اتفاق نه به کیفیت پایین بستنی ذی ربط می گردد و نه به طولانی مدت قرار گرفتن آن در فریزر؛ لکن سبب ان این خواهد بود که شما مدتی بستنی را خارج از فریزر نگه د اشته اید و پس از آب شدن یخ ها و نرم شدن بستنی دو مرتبه آن را در فریزر حفظ کرده اید. برای پیشگیری از این مشکل باید بستنی را پیش از استفاده در دمای  تا منفی ۵ درجه سانتی گراد در داخل فریزر نگه دارید.

در مراحل طرز تهیه بستنی خانگی با ثعلب خوب تر از مقدار اندکی نمک استفاده کنید.

به چه سبب برای تهیه بستنی های خانگی به نمک احتیاج داریم؟    نمک ماده ای سخت هست و ترکیب آن با خامه علت می گردد تا مایه بستنی راحت تر سرما را جذب نماید و داخل فریزر به خوبی یخ ببندد.

طرز تهیه بستنی خانگی با ثعلب برای روزهای گرم تابستانی

زیادتر بدانید:طرز تهیه بستنی سنتی خانگی میزان کالری بستنی چقدر خواهد بود؟

میزان کالری به ازای هر ۱۰۰ گرم بستنی ۱۹۰ کیلو ژول انرژی خواهد بود. برای سوزاندن این میزان کالری باید ۱ ساعت و ۷ دقیقه و ۳ ثانیه پیاده روی کرد.

امروزه از ثعلب دیگر در صنعت تولید بستنی من جمله علل عدم استفاده از این گیاه مضرات، گران بودن و کم بودن مراجع آن خواهد بود. متخصصان این کم بودن را با سایر صمغ های طبیعی و سنتزی پر می کنند.

بستنی سنتی یا خانگی که خودتان آن را تهیه کرده باشید، لذتی فرا تر از خوردن سایر بستنی ها برای شما بهمراه خواهد داشت. امید داریم با این طرز تهیه بستنی خانگی با ثعلب گفته شده، روز های گرم تابستانی خود را به شیرینی سپری کنید.