طرز تهیه انواع سویق (گندم ، جو ، برنج و …)

0
اشتراک

طرز تهیه انواع سویق (گندم ، جو ، برنج و …)

 

امام صادق (علیه السلام) می‌فرمایند: «السویق ینبت اللحم ویشد العظم».

ترجمه: «سویق باعث رویش گوشت و تقویت استخوان می‌شود.».

به گزارش راهنمای سفر من ، وقتی تنها کلمه سویق ذکر شود یعنی سویق گندم و جو، و برای دیگر انواع سویق قید آن هم ذکر می‌شود. یکی از علل شیوع مشکلات استخوانی و ضعف، غفلت مردم از سویق است. در روایات استفاده از سویق بسیار سفارش شده درباره سویق آمده:

«انما عمل بالوحی».

«سویق به سفارش وحی درست شده».

سویق به دو روش ساخته می‌شود در روش شیعیان ابتدا سبوس گندم و جو را جدا کرده و جدا گانه آرد می‌کنیم سپس به نسبت مساوی (وزنی) آرد گندم و جو را با آرد سبوس گندم و جو مخلوط کرده و آرام‌ آرام حرارت می‌دهیم تا آماده شود ولی اهل سنت گندم و جو را ابتدا تفت می‌دهند سپس آرد می‌کنند. از آنجا که سبوس کمتر نیاز به حرارت دارد و زود می‌سوزد بهتر است جدا تفت داده شود.نکته دیگر اینکه سبوس از مواد سلولزی است که جذب بدن نمی‌شود و شاید آرد کردن و تفت دادن آن باعث شود که بدن بتواند از آن استفاده کند.
مقدار مصرف برای بزرگسالان دو کف (دو یا سه قاشق غذاخوری) صبح ناشتا می‌باشد. وکودکان نصف قاشق غذا خوری.

طرز تهیه انواع سویق:

 

 سویق گندم:

آرد گندم را تفت دهید و سپس الک کنید.
سبوس گندم را هم تفت دهید و الک کنید..
حال هر دو ماده را به هم مخلوط کنید.

 

سویق جو:

مثل سویق گندم به دست می آید.

 

سویق برنج:

هم می توان مثل سویق گندم بدست آورد و هم اینکه اول برنج سبوس دار را تفت داد و بعد آرد کرد.

طرز تهیه سویق برنج

 

سویق عدس:

چون عدس سبوس ندارد، کافی است عدس را خوب آسیاب کنید و بعد آرد آن را تفت دهید و مجددا آسیاب کنید و دوباره تفت دهید و الک کنید.

 

سویق سنجد:

ابتدا هسته سنجد را از گوشت سنجد با یک آسیاب معمولی جدا کنید.
بعد هسته را آسیاب کنید و جدا گانه تفت دهید، و خوب الک کنید.
گوشت سنجد را نیز آسیاب کرده و تفت دهید و الک کنید.
حال پودر تفت داده هسته و گوشت سنجد را با هم مخلوط کنید.

سویق سنجد
سویق سیب:

سیب را به تدریج رنده کنید، تفت دهید و پس از خشک شدن آن را پودر کنید.

سویق نخود:

نخود را آسیاب و بدون روغن تفت دهید.

 

سویق کامل:

تمام سویق های نام برده رامخلوط کنید.

طرز تهیه انواع سویق

 طرز تهیه سویق کودک:

تمام سویق های نام برده را مخلوط کنید و کمی شکر(نیشکرنه چغندر که همام شکرسفید است) را به آن اضافه کنید.

 

دلیل اضافه کردن شکر؟؟

امام صادق علیه السلام:به کودک سویق با شکر بدهید، زیرا گوشت رامی رویاند واستخوان را تقویت می کند.

منظورم از شکر این شکر های صنعتی نیست بلکه شکر تبر زرد و نی شکر می باشد.

 

۱- میزان سبوس گندم باید حدودا دو برابر حد معمول سبوس اولیه خودش باشد.

۲- میزان تفت دادن آرد محصول با سبوس آن متفاوت است، تا بد طعم نشود.

۳- برای کسانی که بار اول تهیه سویق را تجربه می کنند به احتمال این که نتوانند سویق را خوب درست کنند مقدار کمی از مواد اولیه را برای تهیه سویق اختصاص بدهند تا خدای نا کرده اسراف هم نباشد.

0
موفقیت

موفقیت از آن شماست

راه کار های نو برای رسیدن به موفقیت
کلیک کنید
تبلیغات

محل تبلیغ شما

تبلیغات

مطالب مرتبط

ارسال دیدگاه

لطفا دیدگاهتان را مرتبط با مطلب بالا ارسال نمایید، پر کردن فیلد های ستاره دار الزامی می باشد.