گروه: آشپزی
تاریخ: ۱۸:۴۷ :: ۱۳۹۷/۰۴/۲۶
طرز تهیه آلبالو پلو با مرغ خوشمزه

سرویس سبک زندگی فردا: آلبالو پلو با مرغ یا گوشت قرمز درست می‌شود، اما با توجه به مضراتی که گوشت قرمز دارد و سفارش پزشکان به استفاده زیادتر از گوشت سفید، خوب تر هست این غذا را با مرغ طبخ کنید. طرز تهیه هر دو نوع آلبالوپلو همانند هست منحصرا در پختن مرغ و گوشت […]

سرویس سبک زندگی فردا: آلبالو پلو با مرغ یا گوشت قرمز درست می‌شود، اما با توجه به مضراتی که گوشت قرمز دارد و سفارش پزشکان به استفاده زیادتر از گوشت سفید، خوب تر هست این غذا را با مرغ طبخ کنید. طرز تهیه هر دو نوع آلبالوپلو همانند هست منحصرا در پختن مرغ و گوشت قرمز با یکدیگر تفاوت دارد. در این مطلب ما از آلبالوی تازه استفاده می‌کنیم، اما می‌توانید آلبالو را به نحوی که توضیح داده می‌شود، آماده کنید و آن را درفریزر نگهدارید تا در زمان مورد احتیاج از آن استفاده کنید.

 

طرز تهیه آلبالو پلو با مرغ خوشمزه

 

مواد مورد احتیاج برای تهیه آلبالو پلو با مرغ

مواد اولیه‌ای که برای تهیه این غذا احتیاج هست را در جدول زیر رویت می‌کنید.

 

طرز تهیه آلبالو پلو با مرغ خوشمزه

 

چند نکته:

پس از آنکه برنج را تمیز کردید چند مرتبه با آب ولرم بشویید، اما چنگ نزنید. اینکار را ادامه دهید تا آب برنج زلال گردد. بعد قدری آب گرم به به صورتی که دست را نسوزاند، اما گرمای آن حس گردد را روی برنج بریزید تا ۴ انگشت از سطح برنج بالاتر باشد. قدری نمک نیز به آن اضافه کنید و اذن دهید به مدت چند ساعت بماند. پیش از آنکه برنج را استفاده کنید، آب مازاد آن را دور بریزید.

چنانچه ترجیح می‌دهید مزه این غذا اندکی ترش و شیرین باشد، مقدار شکر را کاهش دهید.

به جای مرغ از گوشت بره نیز می‌توان استفاده نمود.

طرز تهیه آلبالو پلو با مرغ

ابتدا هسته آلبالوها را بگیرید و شکر را به آن اضافه کنید.

مخلوط آلبالو و شکر را روی حرارت شعله اجاق گاز قرار دهید تا به جوش آید و غلیظ گردد. از آنجا که این مربا با برنج مخلوط می‌شود، احتیاج نیست شربت به فاز قوام برسد.

مربا را ازروی حرارت بردارید و اذن دهید تا خنک گردد.

مرغ را تمیز کنید و با یک الی دو عدد پیاز و قدری آب روی حرارت قرار دهید تا تماما بپزد، به به صورتی که پس از پخته شدن نصف لیوان آب زیادتر نداشته باشد.

حالا مرغ را تکه تکه و استخوان‌های ران و سینه را جدا کنید.

در این فاز باید برنج را آبکش کنید.

آلبالوها را از شربت خارج نمایید (شربت مازاد مربا را روی حرارت قرار دهید تا قوام بیاید و به عنوان شربت آلبالو استفاده کنید). سه الی چهار قاشق از آلبالوها را برای تزیین غذا کنار بگذارید و مابقی را برای تهیه آلبالو پلو با مرغ استفاده کنید.

درون یک قابلمه با سایر مناسب قدری روغن بریزید و نصف برنج را داخل قابلمه بریزید و آلبالوهایی را که از شربت خارج کردید را روی برنج بریزید.

این مطلبو از دست ندید!  غذاهای غیر برنجی که در یک چشم بر هم زدن آماده می گردند+ طرز تهیه

حالا نصف مقدار ما بقی برنج را داخل قابمله بریزید و مرغ را روی آن قرار دهید و با مابقی برنج روی آن را بپوشانید.
اطراف برنج را به نحو مخروط درست کنید و خلال بادام را که پیشتر شسته‌اید، یک گوشه از قابلمه روی برنج ریخته و قدری برنج نیز روی آن بریزید.

آب مرغ را از یک صافی رد کنید و ۴ قاشق روغن مایع یا روغن جامد آب کرده و یک ملاقه کوچک شربت آلبالو را به آن اضافه نمایید. حالا این مخلوط را روی برنج بریزید.

برنج را روی حرارت شعله قرار دهید تا دم بکشد. توجه دارا باشید اگر ته دیگ نان نگذاشته‌اید، شله باید بسیار ملایم باشد، زیرا ته دیگ آلبالو پلو خیلی فوری می‌سوزد.

چند نکته:

ترجیحا از یک شب قبل مربا را آماده کنید تا تماما جا بیفتد.

برای آنکه بوی مرغ تماما از بین برود، ابتدا آن را با قدری آب روی حرارت قرار دهید تا چندتا جوش بزند، پس از آن آن را در صافی بریزید و با آب سرد بشویید. پس از آن دوباره مرغ را درون قابلمه قرار دهید و پیار و قدری آب به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا تماما بپزد.

نحوه سرو آلبالو پلو

وقتی برنج دم کشید، نوبت سرو آن دست یافته هست. برای سرو آلبالو پلو با مرغ باید دقت و سلیقه به خرج دهید وگرنه ظاهر غذا خوب نخواهد گردید. ابتدا دو کفگیر از روی برنج بردارید، یک کفگیر آن را به صورت مجزا با رغفران دم شده و مابقی را به صورت مجزا با شربت آلبالو مخلوط کنید. خلال بادام‌ها را نیز از قابلمه خارج نمایید، خلال پسته را بشویید و با خلال بادام مخلوط کنید.

مرغ را از پلو خارج نموده و به آرامی پلو را بهم بزنید و در دیس بکشید. مرغ‌ها را اطراف دیس و روی پلو بچینید. پس از آن با برنج زعفرانی، برنج آلبالویی و خلال پسته و بادام روی غذا را تزیین کنید. قدری آلبالو را که کنار گذاشته بودیم نیز روی برج زعفرانی و آلبالویی بریزید.

آلبالو پلو با مرغ یا گوشت غذایی سنتی و لذیذ هست که به سبب ظاهر رنگارنگی که دارد در مجالس نیز سرو می‌شود. در طبخ این غذا دقت کامل را دارا باشید تا سر انجام غذایی خوش عطر و طعم داشته و از میل کردن آن لذت ببرید.