گروه: آشپزی
تاریخ: ۸:۳۷ :: ۱۳۹۷/۱۱/۱۰
طرز تهیه آش برویش؛ غذای محلی کردستان

وب‌سایت بانوی شهر: آش برویش یکی از آش های محلی استان کردستان هست که در روزهای سرد و برفی زمستان آن را درست می کنند، برای تهیه این آش برخلاف آش های دیگر از ماست و کشک استفاده نمی کنیم، لکن از بلغور گندم استفاده می نماییم و با قلم پخته می گردد. البته منظور […]

وب‌سایت بانوی شهر: آش برویش یکی از آش های محلی استان کردستان هست که در روزهای سرد و برفی زمستان آن را درست می کنند، برای تهیه این آش برخلاف آش های دیگر از ماست و کشک استفاده نمی کنیم، لکن از بلغور گندم استفاده می نماییم و با قلم پخته می گردد.

البته منظور از بلغور گندم همان گندم قهوه ای هست که از غلات استان کردستان هست. آن را آسیاب می کنند و از تکه های ریز آن برای آش دوغ و از تکه های بزرگتر برای آش برویش استفاده می نمایند. آش برویش یکی از خوشمزه ترین و مقوی ترین آش های فصل سرماست که فرمان پختش در اینجا تعلیم داده شده هست.

مواد لازم برای آش برویش:

قلم گوسفندی : ۷۵۰ گرم بلغور برویش ( گندم ) : ۷ پیمانه پیاز : ۵ تا ۶ عدد لپه: نصف پیمانه نمک : به مقدار لازم فلفل : یک قاشق چای خوری زردچوبه : یک قاشق چای خوری روغن : به مقدار لازم فلفل چیلی : ۲ عدد

تعلیم کامل طرز تهیه آش برویش

طرز تهیه آش برویش:

۱٫

۲٫ ابتدا دو عدد پیاز را نگینی خرد کرده و در قدری روغن می ریزیم و اندکی نمک و فلفل و زردچوبه به آن می افزاییم و روی شعله ملایم گاز می گذاریم تا سرخ گردد. ( )

۳٫ وقتی اندکی سرخ گردید قلم گوسفندی را به آن می افزاییم و قدری تفت می دهیم و قدری آب روش می ریزیم و در قابلمه را می بندیم.

این مطلبو از دست ندید!  طرز تهیه سالاد ماکارونی آسیایی

۴٫ ( آب به قدری باشد که روی قلم را بپوشاند.

۵٫ به مدت یک ساعت می گذاریم تا بپزد، پس از آن برویش یا همان بلغور گندم را خوب می شوییم و کنار می گذاریم.

۶٫ پس از آن دو عدد پیاز را نگینی خرد کرده و در یک قابلمه بزگ قدری روغن می ریزیم.

۷٫ پیاز را بهمراه زردچوبه و فلفل می افزاییم تا اندکی سرخ گردد.

۸٫ وقتی پیازها اندکی سرخ گردیدند برویش و لپه را به آن می افزاییم و قدری تفت می دهیم. قدری آب نیز به آن می افزاییم. نوش جان!

نکات:

چون این آش باید اندکی تند باشد دو عدد فلفل چیلی به آن اضافه کنید و در قابلمه را بذارید تا به جوش آید وقتی به جوش آمد قلم ها را به آن اضافه کنید توجه کنید که قطعا آب قلم را نیز اضافه کنید. توجه کنید که حرارت اجاق باید ملایم باشد، وقتی آش کامل رقیق گردید شعله اجاق را خاموش کنید، چند عدد پیاز را خلالی خرد کنید و در قدری روغن بریزید و سرخ کنید تا رنگ آن طلایی گردد. ( ) از این پیاز داغ برای تزئین آش استفاده می نماییم.