گروه: آشپزی
تاریخ: ۹:۴۴ :: ۱۳۹۷/۰۵/۲۵
شیرینی های خوشمزه کرمانشاه؛ بفرمایید نان برنجی!

برترین ها: کرمانشاه شیرینی‌های ویژه و محلی خوشمزه‌ای دارد که حاکی فرهنگ، هنر و اقلیم خاص این منطقه‌ی دیدنی و شگفت‌انگیز هست. از جمله‌ی این شیرینی های بومی می‌توان به نان برنجی دوست داشتنی و نان خرمایی و ... اشاره نمود که طرز تهیه آن‌ها را آورده ایم. بژی شیر ۱ پیمانه روغن حیوانی یک […]

برترین ها: کرمانشاه شیرینی‌های ویژه و محلی خوشمزه‌ای دارد که حاکی فرهنگ، هنر و اقلیم خاص این منطقه‌ی دیدنی و شگفت‌انگیز هست. از جمله‌ی این شیرینی های بومی می‌توان به نان برنجی دوست داشتنی و نان خرمایی و ... اشاره نمود که طرز تهیه آن‌ها را آورده ایم.

بژی

شیر ۱ پیمانه روغن حیوانی یک سوم پیمانه رازیانه یا زیره ۲ قاشق غذاخوری شکر نصف پیمانه آرد (آرد ویژه نان سنگک) ۴ پیمانه بیکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری روغن برای سرخ کردن

شیرینی‌های خوشمزه کرمانشاه؛ بفرمایید نان برنجی!

طرز تهیه

۱٫ ۱٫

۲٫ ابتدا رازیانه یا زیره را آسیاب نموده و با شیر، شکر، روغن حیوانی و زعفران دم کرده مخلوط نمایید.

۳٫ ۲٫

۴٫ بیکینگ پودر و آرد را در ظرفی ریخته و شیر را به آن اضافه کنید و آرام ورز دهید تا خمیر گردد و به دست نچسبد. ۳٫

شیرینی شکری

مواد لازم

روغن جامد ۱۶۰ گرم شکر ۷۰ گرم شربت بار ۱ قاشق غذاخوری تخم مرغ ۱ عدد وانیل یک دوم قاشق چایخوری آرد ۳۰۰ گرم

شیرینی‌های خوشمزه کرمانشاه؛ بفرمایید نان برنجی!

طرز تهیه:

۱٫ خمیر شیرینی بژی را در نایلکسی به مدت چند ساعت در یخچال استراحت دهید. (حدودا ۴-۳ دقیقه با دور متوسط)

۲٫ ۴٫ (یک دقیقه)

۳٫ پس از آن از خمیر به اندازه یک گردو گلوله‌های کوچکی برداشته و با وردنه صاف نمایید و خمیر را لوله کرده و در روغن سرخ کنید.

۴٫ شیرینی بژی ویژه کرمانشاه بوده و می‌توان از آن به عنوان نان صبحانه استفاده کرد.

۵٫ روغن را با شکر زده تا نرم گردد.

۶٫ (حدودا ۴-۳ دقیقه با دور متوسط)۲٫ (۲-۳ قاشق کافیه)

۷٫ بعد شربت و تخم مرغ و وانیل اضافه کنید و بر هم زدن ادامه بدهید.

۸٫ (یک دقیقه)۳٫ آخر سر آرد رو اضافه کنید و با لیسک یا قاشق هم بزنید.

۹٫ خمیر رو جمع می‌کنیم و در حدی که یکدست بشه ورز میدیم.

کاک

مواد لازم

آرد :۳۰۰ گرم آب ولرم :۵۰ میلی لیتر روغن محلی (حیوانی) یا روغن جامد:۵۰ گرم مایه خمیر سریع:۱ قاشق چایخوری تخم مرغ:۱ عدد نمک :۱/۲ قاشق چایخوری پودر قند :۱۶۰ گرم پودر هل :۱ قاشق چایخوری پودر بادام :۱/۲ پیمانه

شیرینی‌های خوشمزه کرمانشاه؛ بفرمایید نان برنجی!

طرز تهیه:

۱٫ ۵٫

۲٫ بعد خمیر در کیسه گذاشته و نیم تا یک ساعت در یخچال بگذارید تا خنک گردد.

۳٫ ۶٫

۴٫ خمیر رو که از کیسه درآوردید به یه کاسه جابه جا کنید و یه کمی آب یخ به آن اضافه کنید تا حالت چسبندگی بگیرد. (۲-۳ قاشق کافیه)۷٫

۵٫ خمیر رو بین ۲ تا نایلون به قطر ۰٫۵ سانت باز کنید و مستطیل‌های ۲*۵ برش بزنید و به سینی فر جابه جا کنید.

۶٫ ۸٫ روی شیرینی‌ها رو سفیده تخم مرغ مالیده و شکر دانه درشت بپاشید.

۷٫ اگه دوست داشتید میتونید یه کمی هم پودر پسته بپاشید.

۸٫ ۹٫

۹٫ در فر از پیش گرم شده ۱۷۵ درجه (برای فرهای گازی) و یا ۱۵۵ درجه (برای فرهای برقی) به مدت حدوداً ۲۰-۲۵ دقیقه یا تا زمانیکه زیر شیرینی‌ها یک کمی طلایی گردید بپزید.

۱۰٫ ابتدا مایه خمیر را با یک قاشق غذاخوری پودر قند و ۱/۴ پیمانه (۵۰ میلی لیتر) آب ولرم در ظرفی مخلوط کنید و پس از آن در ظرف را بگذارید تا ۱۰ دقیقه بماند و پف کند.

۱۱٫ پس از آن روغن را آب (ذوب) کرده در ظرف دیگری بریزید تا کمی خنک گردد. آنگاه تخم مرغ را شکسته و نیمی از آن را همراه نمک در لیوان کمی هم می‌زنیم و به روغن اضافه می‌کنیم.

۱۲٫ مایه خمیر آماده شده را کم‌کم به مخلوط روغن و تخم مرغ می‌افزاییم. و به همزدن ادامه می‌دهیم.

نان برنجی

پس از آن آرد را اضافه می‌کنیم و آنقدر هم می‌زنیم که خمیر لطیف و یکدست و بدون چسبندگی به دست آید.

این مطلبو از دست ندید!  طرز تهیه کیک ماست

مواد لازم

  خمیر را ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ورز دهید.   پس از آن روی آن را بپوشانید و حدود ۲ ساعت استراحت دهید. ۳ ۷٫ اگر خمیر شل بود می‌توانید کمی آرد برای تنظیم سفتی آن اضافه کنید.  هل یک قاشق چایخوری  تخم خرفه و نمک کمی

خمیر آماده را لوله کرده و به اندازه‌های یکسان چانه کنید و چانه‌ها را با وردنه باز کنید و با وردنه‌ای ظریفتر نازکشان کنید. پس از آن ورقه‌های نازک خمیر را یک یک روی ساج انداخته و هر دو طرف آن را روی گاز بپزید.

۱۰٫

شیرینی‌های خوشمزه کرمانشاه؛ بفرمایید نان برنجی!

طرز تهیه

۱٫  قبل از آنکه خنک گردند روی تخته کار پهن کنید و روی آن مایه بادام (مخلوط هل، پودر قند و پودر بادام) بپاشید. ۱۱٫

۲٫

۳٫

۴٫  با مواد زیر یک سینی و نیم سینی فر پر می‌شود و در حدود ۴۰–۳۵ تکه شیرینی کوچک تهیه می‌شود.  آرد برنج ایرانی خیلی نرم، الک شده ۲ پیمانهٔ ۲۰۰ میلی لیتری، مایه این خمیر باید کمی شل باشد اما در حالتیکه مایه خیلی شل بود و احتیاج به آرد بیشتری داشت اضافه کنید.

۵٫  پودر قند، الک شده کمی زیادتر از یک دوم پیمانه، حدود ۷۰ گرم  روغن جامد یا کره، کره را زودتر از یخچال درآورده تا خیلی سفت نباشد و تخم مرغ همزنی بتواند آن را هم بزند.

۶٫ ۳ چهارم پیمانه، ۱۳۵ گرم  گلاب یک چهارم پیمانه، ۵۰ میلی لیتر  زعفران حل شده در آب جوش کمی در صورت تمایل  تخم مرغ ۲ قاشق غذاخوری. یک تخم مرغ کوچک را بهم می‌زنیم و دو قاشق قاشق غذاخوری از آن بر می‌داریم.  هل یک قاشق چایخوری  تخم خرفه و نمک کمی نکته: درست کردن نان برنجی بسیار ساده هست اما طعم آن به نوع برنج آن بستگی دارد.

۷٫ طعم نان برنجی‌هایی که با برنج‌های غیرایرانی تهیه می‌شود به خوشمزگی نوع اصیل آن نخواهد گردید. قطعات هر شیرینی در این فرمان نباید بزرگ و قطور باشد وگرنه وسط آن پس از پخت خام می‌ماند.   پودرقند و روغن جامد یا کره را با همزن برقی خوب مخلوط می‌کنیم تا نرم و لطیف گردد.

نان خرمایی

مواد لازم:

آرد۵۰۰ گرم کره۲۵۰ گرم بیکینگ پودر ۱/۲ قاشق چای‌خوری گلاب ۲ قاشق سوپ‌خوری سرخالی زعفران دم کرده ۱ قاشق سوپ‌خوری سرخالی خرما ۲۵۰ گرم گردوی خرد شده ۱۰۰ گرم زردهٔ تخم‌مرغ ۲ عدد

شیرینی‌های خوشمزه کرمانشاه؛ بفرمایید نان برنجی!

طرز تهیه

۱٫ تخم‌مرغ را هم اضافه کرده خوب بهم می‌زنیم.

۲٫ آردبرنج (بهتر هست قدری از آرد برنج را کنار بگذارید با توجه به سفتی خمیر پس از اضافه کردن گلاب، آرد را اضافه کنید)، نمک، هل را از الک گذرانده مخلوط می‌کنیم.

۳٫ گلاب را کم‌کم اضافه کرده و با ورز دادن خمیر را یکدست می‌کنیم.

۴٫ در صورت تمایل می‌توان یک قاشق چایخوری زعفران حل شده در آب را به خمیر اضافه کرد تا رنگ آن طلایی گردد.

۵٫ هر چند میزان شلی یا سفتی خمیر بستگی به آرد استفاده شده دارد ولی قاعدتاً این خمیر نسبت به خمیرهای دیگر نسبتاً باید شل‌تر باشد.

۶٫ پس از گذاشتن در یخچال خمیر سفت خواهد گردید.   خمیر را در کیسهٔ پلاستیکی ریخته و مدت یک روز می‌گذاریم در یخچال بماند.

۷٫ خمیر را پس از درآوردن از یخچال نیم ساعت در دمای اتاق قرار دهید. یک تکه کوچک از آن را در دست فشار داده تا با گرمای دست کمی نرم گردد بعد مابین دو کف دست غلتانده تا گرد گردد در آخر در گودی کف دست کمی فشار می‌دهیم تا کمی باز گردد تا موقع زدن مُهر ترک نخورد.

مُهر را در آرد برنج فرو کرده تا به خمیر نچسبد.