گروه: آشپزی
تاریخ: ۱۰:۰۶ :: ۱۳۹۷/۰۴/۲۲
شیرینی های خوشمزه قزوین؛ از شیرینی نان چرخی تا نان قندی

برترین ها: تنوع شیرینی و خوراکی‌های سنتی در استان قزوین، نشات گرفته از آداب و فرهنگ غذایی مردم این سرزمین هست. انسان‌هایی خوش‌ذوق و هنرمند که با انواع خوردنی‌های بی‌همتایشان، در سراسر ایران و جهان، شهرتی به‌هم زده‌اند. از جمله‌ی این شیرینی‌های خوشمزه و وسوسه‌انگیز می‌توان به شیرینی نان چرخی، کیک شربتی، نان چای، نان […]

برترین ها: تنوع شیرینی و خوراکی‌های سنتی در استان قزوین، نشات گرفته از آداب و فرهنگ غذایی مردم این سرزمین هست. انسان‌هایی خوش‌ذوق و هنرمند که با انواع خوردنی‌های بی‌همتایشان، در سراسر ایران و جهان، شهرتی به‌هم زده‌اند. از جمله‌ی این شیرینی‌های خوشمزه و وسوسه‌انگیز می‌توان به شیرینی نان چرخی، کیک شربتی، نان چای، نان قندی و قرابیه اشاره نمود. 

شیرینی نان چرخی

مواد لازم

آرد برنج ۷۵۰گرم

آرد سفید ۷۵۰گرم

روغن جامد ۷۵۰گرم

پودر قند ۳۷۵گرم

زرده تخم مرغ ۵عدد

ماست ۱لیوان

بکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری

پودر هل ۱ قاشق چایخوری

شیرینی‌های خوشمزه قزوین؛ از شیرینی نان چرخی تا نان قندی

طرز تهیه:

۱٫  1.

2. روغن، پودر قند رو با همزن می‌زنیم تا خوب با هم مخلوط بشوند.

۳٫ ۲٫

۴٫ پس از اینکه موادمون خوب با هم مخلوط و یکدست شدن همزن رو کنار میذاریم و آرد برنج، آرد سفید رو یکمرتبه اضافه می‌کنیم با دست آغاز میکیم به مخلوط کردن و ورز دادن (البته نباید خیلی ورز بدهیم چون خمیر به روغن افتاده و سفت می‌شود)

۵٫ بعد زرده‌های تخم مرغ رو همراه با پودر هل اضافه و دوباره با همزن می‌زنیم.

۶٫ ۳٫

۷٫ اکنون بکینگ پودر رو به ماست اضافه و مخلوط می‌کنیم بعد به مواد دیگه مون اضافه می‌کنیم.

۸٫ ۴٫

نکته:

۱٫ پس از اینکه موادمون خوب با هم مخلوط و یکدست شدن همزن رو کنار میذاریم و آرد برنج، آرد سفید رو یکمرتبه اضافه می‌کنیم با دست آغاز میکیم به مخلوط کردن و ورز دادن (البته نباید خیلی ورز بدهیم چون خمیر به روغن افتاده و سفت می‌شود)۵٫

۲٫ خمیر رو به نحو گلوله در می‌آوریم و روی آن را با کیسه فریزر می‌پوشانیم و در جای خنک قرار می‌دهیم تا به مدت ۱۲ ساعت خمیر استراحت کنئ.

۳٫ ۶٫

۴٫ قالب نان چرخی را به چرخ گوشت انتصاب می‌کنیم.

کیک شربتی

مواد لازم:

زعفران ۱ قاشق چایخوری

هل ۱/۴ قاشق چایخوری

گلاب ۱/۴ لیوان

شکر ۱ لیوان

آب ۱ لیوان

بیکینگ پودر ۲ قاشق چایخوری

هل ۱/۴ قاشق چایخوری

ماست شیرین ۱ پیمانه

روغن ۱ پیمانه

تخم مرغ ۴ عدد

شکر ۱ پیمانه

آرد سفید ۲ پیمانه

پودر نارگیل و پودر پسته برای تزئین به مقدار لازم

شیرینی‌های خوشمزه قزوین؛ از شیرینی نان چرخی تا نان قندی

طرز تهیه:

۱٫ ۷٫

۲٫ خمیر را پس از استراحت دوباره اندکی ورز می‌دهیم تا نرم بشود اکنون داخل چرخ گوشت می‌ریزیم و از چرخ رد می‌کنیم بعد به اندازه دلخواه خمیر را برش میدیم.(

۳٫ در سینی فر می‌چینیم روی آن قدری پودر پسته می‌ریزیم بعد در طبقه وسط فر با حرارت ۱۷۵ درجه سانتی گراد به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قرار می‌دهیم. ۱٫

۴٫ یک ربع قبل فر رو روشن کنید تا گرم بشود.

۵٫ برای تزیین روی شیرینی‌ها به جای پودر پسته از خرفه هم می‌توانید استفاده کنید.

۶٫ آرد برنج و پودر قند رو از حریر رد کنید.

۷٫ آرد سفید رو از الک رد کنید.

۸٫ فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۵ دقیقه گرم کنید. روغن و شکر را خوب بزنید تا کاملاً با هم مخلوط و کرمی رنگ گردد.

طرز تهیه شربت:

۱٫ (شکر باید در روغن حل شود).

۲٫ پس از آن تخم مرغها را دانه‌دانه اضافه کرده و با همزن خوب هم بزنید.

۳٫ پس از اضافه کردن هر عدد مایه را ۳۰ ثانیه بهم بزنید.

۴٫ هل و پس از آن ماست را به مخلوط اضافه کرده و خوب هم بزنید.

نکات:

۵٫

آرد را با بیکینگ پودر ۲ مرتبه الک کنید تا گلوله‌های آردی از بین بروند اما فراوان از حد هم آنان را هم نزنید. درون قالب کاغذ روغنی انداخته و آن را چرب کنید.

این مطلبو از دست ندید!  طرز پخت نان رزماری در آرام پز

مواد را در قالب بریزید؛ و به مدت ۲۰ دقیقه در فر قرار دهید. از خلال دندان برای آزمایش پخت کیک استفاده کنید و اگر مواد کیک به خلال دندان نچسبید، کیک مهیاست.

کیک را برش بزنید و در گوشه‌ای قرار دهید تا خنک گردد.

نان چای (مشترک با همدان)

مواد لازم

آرد به میزان لازم

کره ۱ پیمانه

تخم مرغ ۳ عدد

پودر قند ۱ پیمانه

ماست ۱ قاشق غذاخوری

بکینگ پودر ۱ دوم قاشق چایخوری

هل ۱ قاشق چایخوری

شیرینی‌های خوشمزه قزوین؛ از شیرینی نان چرخی تا نان قندی

طرز تهیه

۱٫ برای تهیه شربت کیک، آب و شکر و زعفران را به مدت ۱۰ دقیقه در شیر جوش بجوشانید و بعد هل و در آخر گلاب را اضافه کنید.

۲٫ ۱ پس از دو سه جوش، شربت را از روی حرارت بردارید و در گوشه‌ای قرار دهید تا خنک گردد.

۳٫ پس از خنک شدن شربت و کیک، شربت را روی کیک بریزید و اذن دهید تا کیک خوب خیس گردد.

۴٫ کیک را دست کم ۴ ساعت درون یخچال حفظ کنید.

۵٫ خوب تر هست میزان شکر را نصف کنید تا شیرینی بیشتر از حد دلتان را نزند.

۶٫ مایه این کیک اندکی سفت هست و هنگامیگه وارد قالب می‌شود باید آن را با قاشق پخش کنید.

نان قندی

مواد لازم

شکر ۵۰ گرم

روغن مایع ۹۰ گرم

آب ۸۵ میلی لیتر

آرد ۴۰۰ گرم

نمک میوه ۲/۱ قاشق چای خوری

تخم مرغ برای رومال

 

شیرینی‌های خوشمزه قزوین؛ از شیرینی نان چرخی تا نان قندی

طرز تهیه

۱٫ اما نیازی به صاف کردن روی مایه کیک نیست.

۲٫ زودتر از ۲۰ دقیقه در فر را باز نکنید تا پف کیک نخوابد.

۳٫ گاهی متناسب با نوع فر امکان دارد پخت تا ۵۰ دقیقه هم طول بکشد.

۴٫ برای طلائی شدن رویه کیک می‌توانید حدود ۳ دقیقه گریل را روشن کنید. کره و پودر قند رو می‌زنیم تا تماما یکدست بشه.

قرابیه (مشترک با تبریز)

مواد لازم

بادام پوست گرفته خام ۱۵۰ گرم

شکر ۲۰۰ گرم

سفیده تخم مرغ ۳عدد

مخلوط مغز پسته و بادام و شکر به میزان لازم

شیرینی‌های خوشمزه قزوین؛ از شیرینی نان چرخی تا نان قندی

طرز تهیه:

۱٫ ۱ عدد تخم مرغ کامل و ۲ تا زرده و هل رو اضافه کرده و دوباره می‌زنیم (دو تا سفیده اضافه است).

۲٫ ماست و بیکینگ پودر رو با هم مخلوط کرده و به مواد اضافه می‌کنیم.

۳٫ در انتها آرد رو به تدریج اضافه می‌کنیم تا زمانی که خمیر نرم و یکدستی به دست بیاد.

۴٫ خمیر رو به قطر یک سانت با وردنه باز کرده و با قالب دلخواه بهش شکل میدیم.

۵٫ خمیرهای قالب زده رو داخل سینی فر می‌چینیم و روش رو زردهٔ تخم مرغ مالیده و کنجد می‌پاشیم و به مدت نیم ساعت داخل فر ۱۷۰ درجه قرار میدیم تا بپزد.

۶٫ شکر، روغن، آب را مخلوط می‌کنیم وبا همزن دستی می‌زنیم نمک میوه را اضافه می‌کنیم و در آخر آرد را اضافه می‌کنیم تا به نحو خمیر یک دستی در بیاد.

۷٫ این خمیر احتیاج به استراحت ندارد و فوری درست می‌شود.

۸٫ بعد خمیر را پهن می‌کنیم و با چنگال یا هر وسیلهٔ دیگر سوراخ ایجاد کنید تا پف نکند بعد روی آن زرده تخم مرغ بزنید.

۹٫ هر چه خمیر نازک تر باشد خوب تر هست.