گروه: آشپزی
تاریخ: ۸:۵۴ :: ۱۳۹۷/۰۴/۱۵
شیرینی های خوشمزه استان یزد؛ از گوش فیل تا حاجی بادام

برترین ها: در ادامه‌ی این مقاله، به معرفی بعضی از رایج‌ترین و محبوب‌‌ترین آن‌ها می‌پر شیرینی پنجره‌ای (شیرینی منقا) مواد لازم نشاسته نصف ليوان مخلوط گلاب و آب نصف ليوان مخلوط آرد برنج و آرد سفيد نصف لیوان تخم مرغ ۲ عدد زعفران آب كرده ۱ قاشق غذاخوري پودر قند به مقدار لازم روغن به […]

برترین ها:

در ادامه‌ی این مقاله، به معرفی بعضی از رایج‌ترین و محبوب‌‌ترین آن‌ها می‌پر

شیرینی پنجره‌ای (شیرینی منقا)

مواد لازم

نشاسته نصف ليوان

مخلوط گلاب و آب نصف ليوان

مخلوط آرد برنج و آرد سفيد نصف لیوان

تخم مرغ ۲ عدد

زعفران آب كرده ۱ قاشق غذاخوري

پودر قند به مقدار لازم

روغن به مقدار لازم

شیرینی های خوشمزه استان یزد؛ از گوش فیل تا حاجی بادام

طرز تهیه

۱٫

۲٫ در کاسه ای گود نشاسته ، آب و گلاب بریزید و با همزن یا چنگال به هم بزنید تا خوب مخلوط و یکدست گردند پس از آن تخم مرغ ها را تک تک اضافه کنید و خوب به هم بزنید و پس از اینکه خوب مواد مخلوط گردیدند زعفران را نیز اضافه کنید.

۳٫ ۲٫

۴٫ پس از مخلوط کردن مواد اردهای برنج و گندم را به مواد اضافه نمائید و دیگربار خوب مخلوط کنید پس از آن به مدت ۱۵ دقیقه در یخچال قرار دهید ، در این فاصله در تابه ای نچسب روغن بسیاری بریزید و اذن دهید تا روغن خوب داغ گردد ، قالب ویژه شیرینی پنجره ای را داخل روغن قرار دهید و حرارت زیر تابه را ملایم کنید و بگذارید قالب نیز اندکی داغ گردد. ۳٫

نکته ها :

۱- کاسه محتوی مواد شیرینی را نزدیک تابه تان بگذارید و قالب داغ شده را داخل مایع بزنید و چند ثانیه مکث کنید پس از آن قالب را به سرعت داخل روغن ببرید و با تکان فوری دست تان مایع را از قالب جدا کنید ، هرکدام از شیرینی ها را به مدت ۲ دقیقه در روغن سرخ کنید ، دو مرتبه قالب را داغ کنید و داخل مواد بزنید و به همین صورت تک تک شیرینی ها را سرخ کنید.

۲-

۳- پس از سرخ شدن شیرینی ها ، آنان را روی حوله آشپزخانه یا دستمال کاغذی ضخیمی قرار دهید تا روغن اضافه آنان گرفته گردد.

۴-

لوز پسته

مواد لازم

آرد برنج: یک قاشق غذاخوری

شکر قهوه‌ای یا عسل: به میزان لازم

پسته: چهار پیمانه

گلاب: به میزان لازم

شیرینی های خوشمزه استان یزد؛ از گوش فیل تا حاجی بادام

طرز تهیه

۱٫ ۱- اگر روی این شیرینی را با سلفون بپوشانید و در خارج از یخچال حفظ کنید تا دو هفته قابل استفاده میباشد، مخلوط آرد را پیش از استفاده الک کنید ( به صورت کلی آرد ویژه شیرینی پزی باید دست کم ۲ بار و آرد معمولی باشد باید دست کم ۱۰ بار الک گردد ) ، اگر پس از مخلوط کردن تمام مواد ، مخلوط دارای ناخالصی یا گلوله های آردی شکل بودند میتوانید مواد را پس از خارج نمودن از یخچال از الک درشت رد کنید. ۲- غلظت مواد باید در حد استاندارد ( نه خیلی سفت و نه خیلی شل ) باشد ، اگر مخلوط خیلی شل بود میتوانید از حداکثر ۱ قاشق غذاخوری آرد سفید و اگر خیلی سفت بود از نصف استکان شیر سرد معمولی استفاده کنید. ۳- هنگام سرخ کردن شیرینی ها قالب باید به اندازه کافی ( نه خیلی فراوان ) داغ شده باشد ، وقتی قالب را داخل مایع قرار میدهید دقت کنید که مایع از بالای قالب تان بیرون نزند ( تمام قالب را داخل مایع فرو نبرید ) چون در این صورت مواد در روغن از قالب جدا نخواهند گردید.

این مطلبو از دست ندید!  تعلیم فاز به فاز تهیه خوراک مرغ با سس قارچ

۲٫ ۴- میتوانید از قالب های متنوع ویژه شیرینی های پنجره ای برای سرخ کردن شیرینی ها استفاده کنید ، باید در زمان تهیه شیرینی های پنجره ای سرعت عمل بالایی دارا باشید ، میتوانید بجای زعفران از مقدار اندکی پودر هل یا پودر کاکائو یا پودر قهوه و … استفاده نمائید. ۱٫ پسته را آسیاب کرده تا مقدار اندکی روغن پس بدهد و تقریباً به نحو خمیری درآید. آرد برنچ را چند دقیقه تفت می‌دهیم.

گوش فیل

مواد لازم:

تخم مرغ ۱ عدد

ماست ۱ پیمانه و دو قاشق غذاخوری

جوش شیرین یک چهارم قاشق چایخوری

آرد ۳ پیمانه

روغن مایع یک چهارم پیمانه

شیرینی های خوشمزه استان یزد؛ از گوش فیل تا حاجی بادام

طرز تهیه:

۱٫ پودر پسته و آرد برنج را در ظرف مد نظر ریخته، اندکی گلاب وعسل به آن اضافه می‌کنیم.

۲٫ خمیر حاصله را خیلی خوب ورز می‌دهیم تا مواد با هم مخلوط گردند.

۳٫

۴٫

۵٫

۶٫

زولبیا

مواد لازم

نشاسته ۲۰۰ گرم

ماست ۱۸۰ گرم

آرد ۲۰ گرم

زعفران حل شده یک قاشق سوپخوری

روغن جامد یک قاشق چایخوری

جوش شیرین یک دوم قاشق چایخوری

آب یا گلاب یک قاشق سوپخوری

شیرینی های خوشمزه استان یزد؛ از گوش فیل تا حاجی بادام

طرز تهیه:

۱٫

۲٫ همه مواد را مخلوط کرده ورز می‌دهیم اگر آرد محتاج بود اضافه می‌کنیم.

۳٫

۴٫

مواد لازم برای شربت:

شکر ۲فنجان

آب یک فنجان

گلاب ۲ قاشق سوپخوری

زعفران حل شده یک قاشق مرباخوری

آبلیمو یک قاشق مربا خوری

طرز تهیه شربت:

در شربت فرو می‌کنیم.

پس از آن آرد را اضافه می‌کنیم و با همزن خوب به هم می‌زنیم تا مایع زولبیا صاف و یکدست گردد.

حاجی بادام

مواد لازم

مغز بادام ۲ لیوان

پودر قند ۱ لیوان

روغن جامد آب‌کرده یک و نیم لیوان

آرد ۳ لیوان

پودر هل سبز ۱ قاشق چایخوری

پودر پسته برای تزئین به میزان کافی

شیرینی های خوشمزه استان یزد؛ از گوش فیل تا حاجی بادام

طرز تهیه:

۱٫ روغن جامد را اضافه کرده و در در خلال بر هم زدن آب یا گلاب را همراه با زعفران حل شده به مایع اضافه می‌کنیم و آن را در قیف ویژه می‌ریزیم.

۲٫ در این فاز جوش شیرین را هم اضافه می‌کنیم و مایع را خوب به هم زده، در حالی که روغن روی شعله قرار دارد، زولبیا را توسط قیف در روغن تماما داغ به صورت دایره‌های بزرگ و کوچک فرم می‌دهیم و سریعا پس از اندکی سرخ شدن آنان را پشت و رو می‌کنیم. زولبیاها را در شربت قرار می‌دهیم و پس از۱۵- ۱۰ دقیقه آنان را از شربت خارج کرده و در صافی قرار می‌دهیم تا شربت اضافه آن خارج گردد.

۳٫

۴٫ بعد گلاب و زعفران را اضافه کرده، پس از آن آبلیمو را می‌ریزیم.

۵٫ یادآوری: برای سرخ کردن بامیه و زولبیا از روغن مایع استفاده کنید، چون روغن جامد موجب سفت شدن آنهاخواهد گردید.