گروه: آشپزی
تاریخ: ۹:۰۳ :: ۱۳۹۷/۰۴/۱۶
شیرینی های خوشمزه استان مازندران؛ از آب دندون تا قماق

برترین ها: اگر دوست دارید به میز پذیرایی خود از میهمان هایتان تنوعی با رنگ و بوی مازندرانی ببخشید به فهرست سرشناس ترین شیرینی های مازندرانی  شامل پشت زیک، آغوز نون، رشته به رشته، آب دندون، قماق، برنجک و کماج مازندرانی نگاهی بیندازید. آب دندون مواد لازم: روغن جامد:یک پیمانه پودرشکر :یک پیمانه زرده تخم‌مرغ: دو عدد […]

برترین ها: اگر دوست دارید به میز پذیرایی خود از میهمان هایتان تنوعی با رنگ و بوی مازندرانی ببخشید به فهرست سرشناس ترین شیرینی های مازندرانی  شامل پشت زیک، آغوز نون، رشته به رشته، آب دندون، قماق، برنجک و کماج مازندرانی نگاهی بیندازید.

آب دندون

مواد لازم:

روغن جامد:یک پیمانه

پودرشکر :یک پیمانه

زرده تخم‌مرغ: دو عدد

پودر هل: ۱/۵ قاشق چایخوری

وانیل: ۱/۵قاشق چایخوری

آرد سفید: دو پیمانه

آرد برنج: نصف پیمانه

بیکینگ پودر: نصف قاشق چایخوری

تخم خرفه: به میزان لازم

شیرینی‌های خوشمزه استان مازندران؛ از آب دندون تا قماق

طرز تهیه:

۱٫ ۱٫

۲٫ پودر شکر را الک کرده و همراه روغن جامد با همزن برقی هم می‌زنیم تا رنگ آن عوض شود.

۳٫ ۲٫

۴٫ پس از آن زرده‌های تخم‌مرغ، پودر هل و وانیل را افزوده و هم می‌زنیم.

۵٫ ۳٫

اغوزکنا (آغوزنون)

مواد لازم

آرد برنج ۱۵۰ گرم

آرد سفید ۳۰ گرم

تخم مرغ ۱ عدد

پودر گردو ۵۰ گرم

روغن جامد ۷۰ گرم

آب ۳۰ گرم

شکر ۱۰۰ گرم

بکینگ پودر یک دوم قاشق چایخوری

پودر هل ۱ قاشق چایخوری

زعفران آب کرده به میزان لازم

شیرینی‌های خوشمزه استان مازندران؛ از آب دندون تا قماق

طرز تهیه

۱٫ همزن را خاموش کرده و آرد سفید، آرد برنج و بیکینگ‌پودر را با هم مخلوط کرده، الک می‌کنیم و یک‌باره روی مواد ریخته، ابتدا با قاشق هم می‌زنیم، پس از آن با دست خمیر را جمع کرده و در کیسه نایلون گذاشته و یک ساعت استراحت می‌دهیم.

۲٫ ۴٫

۳٫ از خمیر توپ‌هایی به اندازه گردو یا فندق برداشته، گرد کرده و روی آنان مهر می‌زنیم و تخم خرفه می‌پاشیم.

۴٫ ۵٫

۵٫ در سینی فر چیده و آن را در فر با حرارت ۱۸۰ سانتی‌گراد ۲۰ دقیقه می‌پزیم.

۶٫ آرد برنج را در یک ظرف لعابی بریزید و با حرارت بسیار ملایم اندکی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود پس از آن اذن دهید سرد شود .

۷٫ شکر و آب را مخلوط و کنار بگذارید .

۸٫ آرد برنج، آرد سفید،  هل،  بکینگ پودر،  گرد آسیاب شده تخم مرغ،  روغن جامد آب کرده و زعفران را در ظرفی مخلوط کنید و خوب هم بزنید پس از آن مخلوط شکر و آب را به مواد بیفزایید و بر هم زدن ادامه دهید تا خمیر تقریبا لطیفی بدست آید .

شیرینی برنجک

برنج ۵ لیوان

شکر ۲ لیوان

آب ۱ لیوان

آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری

روغن به مقدار لازم

شیرینی‌های خوشمزه استان مازندران؛ از آب دندون تا قماق

طرز تهیه:

۱٫ خمیر آماده را در نایلون به مدت ۱۲ ساعت در یخچال اسراحت دهید .

۲٫ پس از گذشت این مدت کف یک سینی را کاغذ روغنی انداخته و از یک ربع قبل فر را در دمای ۱۵۰ درجه سانتیگراد یا ۳۰۰ درجه فارنهایت یا شماره ۳ روشن کنید.

۳٫

۴٫ از خمیر اماده به اندازه یک گردو برداشته و در دست گرد کرده و اندکی پهن کنید و روی سینی بچینید.

۵٫

پشت زیک (سوهان کنجدی)

مواد لازم:

شکر ۱ پیمانه

کنجد آزمایش شده ۱ پیمانه

کره ۱ قاشق غذاخوری

شیرینی‌های خوشمزه استان مازندران؛ از آب دندون تا قماق

طرز تهیه:

۱٫ پس از آن سینی را ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در طبه وسط فر قرار دهید تا شیرینی ها بپزند برای تزیین شیرینی ها میتوایند از یک گردوی نیمه شده روی آنان بگذارید .

۲٫

۳٫ پس از خنک شدن شیرینی را سینی جدا کرده و در ظرف سرو بچینید . برنج را ۱ ساعت در آب خیس دهید پس از آن به همراه چند لیوان آب داخل قابلمه‌ای بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا بجوشد و نرم شود پس از آن با آب سرد آبکشی کنید (برنج را مثل برنج‌های دیگر آبکش کنید اما قدری نرم تر از حد مرسوم برنج را بردارید).

پیس گندله

مواد لازم

برنج ۱ پیمانه

شکر ۲ لیوان

گردو ۱ لیوان

کنجد ۱ لیوان

پس از ابکشی کردن دست کم به مدت ۱ ساعت در آبکش بگذارید بماند تا کاملاً آب برنج برود، در این فاز می‌توانید زعفران یا رنگ خوراکی اضافه کنید، برنج را داخل سینی بریزید و پخش کنید پس از آن روی شوفاژ یا در آفتاب قرار دهید تا خشک شود. ۵۰ گرم

این مطلبو از دست ندید!  تعلیم فاز به فاز تهیه خوراک مرغ با سس قارچ

آرد برنج  حدود ۲ لیوان

شیرینی‌های خوشمزه استان مازندران؛ از آب دندون تا قماق

طرز تهیه

۱٫ پس از اینکه برنج خشک گردید داخل قابلمه گودی به اندازه لازم روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود، اندکی برنج خشک داخل صافی فلزی بریزید و صافی را در روغن داغ قرار دهید تا برنج‌ها سرخ گردند و پف کنند و به همین صورت تمام برنج‌ها را سرخ کنید پس از آن روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن مازاد اش گرفته شود.

۲٫ برای تهیه شربت این شیرینی ابتدا شکر و آب را داخل قابلمه‌ای بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید پس از آن با قاشق مخلوط کنید تا شکر حل شود، ۱۵ دقیقه با حرارت ملایم بگذارید شربت بجوشد تا قوام بیاید پس از آن آبلیمو را اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.

۳٫ برنج را با شیره مخلوط کنید و داخل ظرفی که چرب کرده‌اید بریزید و پخش کنید (برنج را با شیره خوب مخلوط کنید)، پس از ۵ دقیقه با چاقو به نحو لوزی یا مربع و مستطیل برش بزنید و استفاده نمایید (برای ماندگاری روی شیرینی را می‌توانید بپوشانید اما در یخچال قرار ندهید).

۴٫ شکر را در ظرفی میریزم وروی حرارت ذوب میکنیم تا کاراملی شود. کنجد وکره را هم اضافه کرده ومخلوط میکنیم.

۵٫ پس از آن به اندازه دلخواه برش میزنیم.

۶٫ کره.

رشته برشته

رشته برشته به میزان لازم

خاک قند نصف پیمانه

گردوی خرد شده نصف پیمانه

هل ۱ قاشق غذاخوری

روغن مایع به میزان لازم

مواد لازم برای شربت:

شکر ۲ پیمانه

آب ۱ پیمانه

زعفران ۱ قاشق چایخوری

شیرینی‌های خوشمزه استان مازندران؛ از آب دندون تا قماق

طرز تهیه:

۱٫ ۵۰ گرم۱٫

۲٫ گردو و کنجد را اندکی تفت داده و اندکی آسیاب کنید، به اندازه‌ای که فراوان خرد نشود.

آرد برنج را هم اندکی تفت داده تا بوی خامی آرد گرفته شود.

قماق

مواد لازم

آرد گندم ۲۰۰ گرم

گردو  ۲۰۰ گرم

تخم مرغ ۲ عدد

جعفری ۲۰ گرم

شنبلیله ۱۰ گرم

شوید ۱۰ گرم

پیاز ۲۰ گرم

کره ۲۰ گرم

شیرینی‌های خوشمزه استان مازندران؛ از آب دندون تا قماق

طرز تهیه:

۱ – برنج را با قدری آب بپزید تا دانه‌های برنج اندکی باز شود، بعد کره را بریزید و بعد شکر را اضافه کنید.

۲ – وقتی آب آن بخار گردید، کنجد و گردوی تفت داده و آسیاب شده را اضافه کنید.

۳ – پس از آن اندکی گلاب و دارچین هم بریزید.

۴ – وقتی آب آن تماما بخار گردید، این مواد را در سینی بریزید و حوصله کنید تا حرارتش را از دست بدهد.

۵ – پس از آن آرد برنج را اندک اندک اضافه کرده تا اندکی سفت شود و در دست جمع شود.

۶ – بعد به اندازه مشت بچه برداشته، در دست گلوله کنید.

۷ – رشته‌ها را به اندازه ۲۰×۲۰ برش زده و داخل آن، یک قاشق غذاخوری از مواد مخلوط شده خاک قند، هل و گردو بریزید و مثل دلمه برگ مو می‌پیچیم و در روغن سرخ می‌کنیم.

نان کوهی، نان ییلاقی (شیرینی محلی شهر آمل)

مواد لازم

تخم مرغ ۲عدد

شیرولرم ۲لیوان

روغن مایع ۱لیوان

شکر ۱لیوان

خمیرمایع سریع ۲ قاشق غذاخوری

آرد به حدی که خمیر به دست نچسبد(تقریبا بیشتر از ۱ کیلو آرد)

مواد داخل نان:

گردو خرد شده

کنجد

شکر

هل به اندازه کافی

شیرینی‌های خوشمزه استان مازندران؛ از آب دندون تا قماق

طرز تهیه :

۱٫ پنج دقیقه بعد، رشته‌ها را که به رنگ طلایی درآمده‌ است، داخل شربت قرار می‌دهیم و از وسط به دو قسمت برابر تقسیم کرده و برای تزئین از پسته آسیاب شده استفاده می‌کنیم.

۲٫ برای درست کردن شربت، شکر، آب و زعفران را روی حرارت ملایم قرار داده تا قوام بیایند.

۳٫ ۱ – جعفری، شنبلیله و شوید را شسته خرد می‌کنیم.

۴٫ ۲ – پیاز را ریز کرده به سبزی خرد شده اضافه می‌کنیم.