گروه: آشپزی
تاریخ: ۱۱:۱۴ :: ۱۳۹۷/۰۲/۲۴
سوپ های خوشمزه از چهار گوشه جهان (۱)

هفته نامه همشهری شش و هفت - ناهید امامی پور: سوپ نه فقط برای بعضی به عنوان یک پیش غذا لکن در بخشی از نقاط جهان یک وعده کلیدی نیز محسوب می شود. تهیه و آماده سازی سوپ نسبت به دیگر خوراک ها آسانتر هست. به همین سبب برای افرادی که خسته اند و یا […]

هفته نامه همشهری شش و هفت - ناهید امامی پور: سوپ نه فقط برای بعضی به عنوان یک پیش غذا لکن در بخشی از نقاط جهان یک وعده کلیدی نیز محسوب می شود. تهیه و آماده سازی سوپ نسبت به دیگر خوراک ها آسانتر هست. به همین سبب برای افرادی که خسته اند و یا صبر آشپزی را ندارند، گزینه خوبی محسوب می شود. در اینجا برای دوستداران سوپ چند نمونه از این خوردنی لذیذ و دوست داشتنی را از گوشه و کنار جهان انتخاب نموده ایم. با ما همراه باشید با چند سوپ خوشمزه!

بُرش اوکراینی

برای ۱۰ نفر

مواد لازم:

۲ عدد چغندر (لبو) بزرگ یا ۳ عدد متوسط
۲ با ما همراه باشید با چند سوپ خوشمزه!۲ عدد سیب زمینی متوسط که به اندازه مکعب های کوچک خرد شده باشد.
۴ قاشق غذاخوری روغن مایع
۱ عدد پیاز خرد شده به قطعات ریز
۲ عدد هویج رنده شده
نصف یک عدد کلم متوسط که به اندازه های تقریبا ریز خرد شده باشد.
۱ ۱ قوطی کنسرو لوبیا قرمز (اگر کنسرو در اختیار نیست توان دارید به همان اندازه از قبل لوبیای پخته شده خودتان را مورد استفاده قرار دهید. توجه دارا باشید که در ایران زیادتر کنسروهای لوبیا در بر دارنده سس بوده و لوبیای بدون سس کمتر پیدا می شود. در نتیجه خوب تر هست لوبیای پخته شده را خودتان تهیه کنید و اندکی از آب آن را نیز مورد استفاده قرار دهید.)
۲ برگ بو
۱۰ فنجان آب
۶ فنجان آب مرغ
۵ قاشق غذاخوری سس کچاپ
۴ قاشق غذاخوری آب لیموی تازه
یک چهارم قاشق چای خوری فلفل سیاه
۱ قاشق غذاخوری شوید خرد شده

این آبکی های خوش طعم و لذیذ

طرز تهیه:

)برش یکی از سوپ های لذیذ و دوست داشتنی در روسیه و اوکراین هست که به چند شیوه تهیه می شود. امروز در آشپزخانه مان می خواهیم یکی از این برش ها را که در کشور اوکراین بسیار دوست داشتنی بوده و در حقیقت برش کلاسیک اوکراینی اسم دارد با هم بپزیم.

شیوه آماده سازی

۱۰ ۱۰ فنجان آب را در یک قابلمه تقریبا بزرگ ریخته و چغندر را پس از شستن به آن اضافه نمائید. در قابلمه را گذاشته و به مدت یک ساعت چغندر را بپزید. زمانی که توسط یک چاقوی کره خوری بتوانید که در چغندر برش ایجاد کنید. یعنی آماده بود. در این حالت چغندر را از آب خارج ساخته و کنار بگذارید. آب را برای استفاده بعدی نگه دارید. سیب زمینی خرد شده را به درون قابلمه به آب اضافه کرده و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه ببرید. در یک ماهی تابه ۴ قاشق غذاخوری روغن ریخته هویج رنده شده و پیاز خرد شده را درون آن بین ۷ تا ۱۰ دقیقه همراه با هم زدن مداوم سرخ تا به اندازه کافی نرم شود. یک دقیقه پیش از انتهاء این عمل سس کچاپ را به آن بیفزایید.    در این هنگام کلم را به قابلمه در بر دارنده سیب زمینی اضافه کنید. چغندرهایی را که کنار گذاشته اید پوست گرفته و به قابلمه اضافه نمایید.  6  6 فنجان آب مرغ، آب لیمو، فلفل، برگ بو و لوبیای قرمز (همراه با اندکی از آب لوبیای پخته شده) را به قابلمه بیفزایید.    پیاز و هویج تفت داده شده را همراه با شوید خرد شده به قابلمه بیفزایید. عمل پختن را حدود ۱۰ دقیقه دیگر ادامه داده تا چغندرها خوب نرم و پخته گردند.     در این هنگام لازم هست که بُرش را مزه کنید و نمک و فلفل آن را به اندازه لازم بیفزایید.    برش شما مهیاست.     طبق معمول رسم برای آن هست که روی آن را با چند عدد برگ سبزیجات تازه و اندکی خامه تزئین می کنند. اضافه کردن خامه نه فقط برای تزئین بوده لکن طعم برش را نیز تا حدی تحت تاثیر خود قرار داده و آن را لذیذتر می کند.

سوپ مرغ مکزیکی

برای ۴ نفر

مواد لازم

۱ ۱ عدد سیب زمینی (به اندازه مکعب های کوچک بریده شود و ترجیحا سیب زمینی شیرین باشد.)
۲ قاشق غذاخوری روغن مایع
نصف پیاز خرد شده
۲ حبّه سیر کوبیده شده
نمک و فلفل به میزان لازم
یک چهارم قاشق چای خوری زیره سبز
۴ فنجان آب مرغ
۲ فنجان مرغ پخته شده و رنده شده
۱ )۱ فنجان گوجه فرنگی خرد شده (به اندازه های کوچک یا اگر از گوجه فرنگی گیلاسی استفاده می شود آنان را به دو نیم کنید.)
آب لیموی تازه (آب حاصل از نصف یک عدد لیمو)
یک چهارم فنجان گشنیز تازه خرد شده (هم برای داخل سوپ و هم برای تزئین روی آن)
نصف آووکادو خردشده

این مطلبو از دست ندید!  خوشمزه هایی با هلو؛ از بستنی تا پای

این آبکی های خوش طعم و لذیذ

طرز تهیه

امروزه در زیادی از شهرهای جهان رستوران های مکزیکی را توان داریم پیدا نماییم. حالا سری به آشپزخانه مکزیکی می زنیم و یک سوپ لذیذ و دلچسب با مرغ را تجربه می نماییم.

شیوه آماده سازی

در یک کاسه ۶ فنجان آب بریزید و آن را به جوش آورید. پس از آن سیب زمینی ها را درون آن ریخته و در کاسه یا قابلمه را بگذارید و حدود پنج تا هفت دقیقه صبر کنید تا سیب زمینی ها بپزد. آنگاه قابلمه را کنار بگذارید تا بعدا محتویاتش را مورد استفاده قرار دهید. در یک ماهی تابه دو قاشق غذاخوری روغن مایع پخته و پیازها را در آن حدود ده دقیقه تا اندازه ای که نرم شود، تفت دهید. پس از آن سیر، زیره سبز، نمک و فلفل را به آن افزوده و یک دقیقه دیگر عمل تفت دادن را همراه با هم زدن مخلوط ادامه دهید. آب مرغ را در ظرف در بر دارنده آب و سیب زمینی ریخته و به جوش آورده  پس از آن مرغ، گوجه فرنگی آب لیمو، گشنیز و علاوه بر این محتویات درون ماهیتابه را درون آن بریزید  پس از آن درجه حرارت را کم کرده و حدود نیم ساعت روی حرارت ملایم بگذارید تا سوپ بپزد. پس از کشیدن سوپ در ظرف ها روی آن را با آووکادو و گشنیز تزئین نمائید.

نکته

در حالتی که آن را در اختیار دارا باشید توان دارید تکه هایی از آن را روی سوپ قرار دهید. علاوه بر این گاهی برای تزئین روی سوپ از نوعی پنیر رنده شده به اسم پنیر مونتری یا «جَک چیز» هم استفاده می نمایند.

سوپ نودل ویتنامی

برای ۴ نفر

مواد لازم:

۲ تکه چوب دارچین (هر کدام به طول تقریبی هفت سانتیمتر)
۲ عدد میخک درسته
۵ عدد دانه رازیانه
۱ عدد پیاز درشت (تقسیم شده به چهار قسمت)
۱ تکه زنجبیل تازه (حدود ۸ سانتیمتر) پوست گرفته و برش خورده از طول
۲ عدد عصاره سبزیجات (عصاره های آماده شبیه به عصاره مرغ)
۴ فنجان آب
۲ قاشق غذاخوری سس سویا
۱۷۰ ۱۷۰ گرم نودل (بهتر هست در صورت دسترسی از نودل برنج استفاده کنید.)
۱ قاشق غذاخوری روغن مایع
۱۴۰ گرم قارچ
نمک به میزان لازم

این آبکی های خوش طعم و لذیذ

طرز تهیه:

)یکی از مواد بسیار رایج در آشپزی شرق و جنوب شرق قاره آسیا نودل هست که به روش های گوناگونی در انواع غذاها و سوپ های این منطقه های مورد استفاده قرار دارد. یکی از غذاهای بسیار دوست داشتنی و رایج در کشور ویتنام نوعی سوپ نودل بوده که به آن «فا» یا «فو» گفته می شود. « «فا» به روش های گوناگونی با گوشت قرمز، مرغ، ماهی یا بدون گوشت و به عنوان یک غذای گیاهی تهیه می شود که در اینجا به یک نوع گیاهی آن می پردازیم. دقت دارا باشید که «فا» به روش های بسیار گوناگونی تهیه می شود و دستورالعمل زیر تنها یکی از صدها نمونه موجود هست.

شیوه آماده سازی

یک ماهیتابه را روی گاز داغ کرده و میخک رازیانه، و دارچین را درون آن ریخته و به مدت حدود سه تا چهار دقیقه تفت دهید تا بوی عطر ادویه جات ذکر شده به مشام برسد. لازم هست که ادویه جات را در ماهی تابه هم بزنید. پیاز، زنجبیل، عصاره سبزیجات، آب و سس سویا را به آن بیفزایید و درجه گاز را فراوان کنید تا مایع ذکر شده به جوش آید. پس از جوش آمدن درجه گاز را کم کرده و بگذارید تا حدود نیم ساعت این مخلوط بپزد. در این زمان نودل را از بسته خارج کرده و در آب جوش بپزید تا به حالت نیمه نرم در آید. در یک ماهیتابه دیگر قارچ ها را همراه با نمک و اندکی روغن تفت دهید تا به حالت نیمه نرم در آیند. این کار حدود چهار تا شش دقیقه همراه با هم زدن دایم قارچ ها به درازا خواهد کشید. مایع کلیدی سوپ را از یک صافی گذر داده و یا با استفاده از یک چاقو یا ملافه پیازها، زنجبیل و دارچین را از آن خارج سازید. سوپ را بچشید و اگر نمک یا سس سویای بیشتری لازم داشت به آن بیفزایید. سوپ را در سوپ خوری بریزید  نودل و قارچ را به آن بیفزایید. اگر مایل باشید توان دارید لیموی تازه نیز در آن بچکانید.

نکته:

برای تزئین این سوپ توان دارید از اندکی جوانه ماش، چند ساقه ریحان، نعنا، پیاز حلقه ای، فلفل قرمز به طور رشته ای بریده شده و برشی از لیمو استفاده کنید.

..