گروه: آشپزی
تاریخ: ۱۲:۴۳ :: ۱۳۹۶/۱۱/۰۵
سرطان معده شایعترین سرطان در استان کردستان هست/۸۳ نفر مردم بیجار مبتلاء به سرطان می باشند

به گزارش راهنمای سفر من به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بیجار بام ایران، مجید قیدارپور در نشست خبری با اصحاب رسانه بیجار که شامگاه گذشته در محل مرکز بهداشت بیجار برگزار گردید گفت: از اول تا هفتم بهمن به اسم هفته ملی مقابله با سرطان نامگذاری شده هست. وی […]

به گزارش راهنمای سفر من به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بیجار بام ایران، مجید قیدارپور در نشست خبری با اصحاب رسانه بیجار که شامگاه گذشته در محل مرکز بهداشت بیجار برگزار گردید گفت: از اول تا هفتم بهمن به اسم هفته ملی مقابله با سرطان نامگذاری شده هست.

وی با اشاره به اینکه شاخص سرطان بر طبق آمارهای حوزه معاونت و معالجه کشور به روز هست اضافه کرد: ۹۵ دهم درصد از مردم استان کردستان مبتلاء به سرطان می باشند.

مدیر مرکز بهداشت بیجار گفت: بر طبق آمارهای موجود میزان مبتلایان سرطان در شهرستان بیجار ۹۴ دهم درصد هست.

قیدارپور با تاکید بر اینکه سرطان در شهرستان بیجار قابل تشخیص نیست ، اعلام نمود: تعداد ۸۳ نفر از مردم شهرستان بیجار مبتلاء به سرطان می باشند.

وی با بیان اینکه سرطان معده شایعترین سرطان در بین مردم استان کردستان هست ، اعلام نمود:پس از سرطان معده ، سرطان ریه و پروستات با ۱۶ و هفت درصد بیشترین مبتلایان به سرطان در استان کردستان را به خود اختصاص داده هست.

مدیر مرکز بهداشت بیجار دنبال کرد: بر طبق آمار شایعترین سرطان در کشور ذی ربط به سرطان پوست هست اما در استان کردستان سرطان معده با ۲۳ درصد شایعترین و بیشترین آمار مبتلایان را به خود اختصاص داده هست.

قیدارپور استفاده غذاهای داغ بویژه چای و نوشیدنی داغ را از عاملان بروز سرطان معده در استان کردستان اسم برد.

 

مصرف دخانیات کلیدی ترین عامل بروز سرطان هست

وی با تاکید بر اینکه عاملان مختلفی در بروز سرطان دخیل می باشند، عنوان نمود: نخستین عامل خطر بروز سرطان در اشخاص استفاده دخانیات هست.

این مسئول اضافه کرد: دومین عامل خطر بروز سرطان اشعه آفتاب هست و کسانی که از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۶ عصر به صورت مستقیم در فراروی نور خورشید قرار دریافت کنند زیادتر در فراروی خطر سرطان می باشند.

مدیر مرکز بهداشت بیجار دنبال کرد: استفاده الکل که امکان مبتلاء شدن به سرطان کبد را افزایش می دهد، ویروس ها ، کم بودن بر خی ویتامین ها ، تغذیه غلط و عدم استفاده کافی از میوجات و سبزیجات از دیگر عاملان خطر ساز جهت بروز سرطان هست.

وی با تاکید بر اینکه تغذیه درست یکی از عاملان جلوگیری از بروز سرطان هست ، گفت: استفاده ماهی خشک و نمک زده ، ترشیجات ، غذاهای پرچربی بویژه چربی های حیوانی توان دارد از عاملان بروز سرطان در فرد باشد.

زایمان فراوان در سن باروری خطر مبتلا شدن به سرطان را کم می کند

قیدارپور تصریح نمود: استفاده تریاک ، بالا رفتن سن ازدواج و باروری در سن بالا و سن کم نیز امکان مبتلا به سرطان را افزایش می دهد.

مدیر مرکز بهداشت بیجار تاکید کرد: مادرانی که در سن باروری زایمان فراوان داشته و از سینه خود به فرزندشان شیر داده اند از خطر مبتلا شدن به سرطان در امان می باشند.

وی بیان کرد: گرد و غبار معادن، رنگ ها ، مواد شیمایی و استرس بیشتر از حد از دیگر عاملان موثر در بروز سرطان در اشخاص هست.

این مسئول در مورد نشانه ها اولیه سرطان گفت: هفت عامل در تشخیص اولیه سرطان نقش بنیادی دارند.

توصیه ها برای پیشگیری از سرطان

مدیر مرکز بهداشت بیجار با تاکید بر اینکه تغذیه سالم از عاملان جلوگیری از خطر بروز سرطان در اشخاص هست ، اعلام نمود: استفاده سبزیجات ، میوه ها و حبوبات و غلات سبوس دار بویژه سبزی های که داری رنگ تیره می باشند از خطر مبتلا شدن ء به سرطان را کاهش می دهد.

وی تصیح کرد: کاهش استفاده دخانیات  و ترک آن ، کاهش وزن و جلوگیری از چاقی ، افزایش فعالیت بدنی و یک ساعت پیاده روی در روز و یم ساعت فعالیت بدنی شدید در هفته ، اجتناب از استفاده نوشابه های الکلی از دیگر عواملی می باشند که خطر مبتلا شدن به سرطان را کم می کند.

قیدارپور بیان کرد: استفاده همه روزه ۶۰۰ تا ۸۰۰ گرم غلات و حبوبات، کاهش استفاده گوشت قرمز به کمتر از ۸۰ گرم در روز ، افزایش استفاده گوشت سفید مثل مرغ و ماهی  از پرهیزهای غذایی می باشند که خطر مبتلا شدن به سرطان را کاهش می دهد.

مدیر مرکز بهداشت بیجار با بیان اینکه استفاده نمک خطر مبتلا شدن به سرطان را افزایش می هد عنوان نمود: میزان استفاده نمک بر طبق استاندار جهانی باید کمتر از ۵ گرم در روز باشد که این میزان در ایران ۱۱ گرم هست.

 

از دادن نان کپک زده به نان خشکی ها اجتناب کنید

این مسئول در قسمت دیگری از اظهارات خود با تاکید بر اینکه استفاده نان و غذای کپک زده از عاملان بروز سرطان هست ، از مردم خواست از دادن نان های کپک زده به سبب تولید نوعی سم به اسم آفلاتوکسین که از عاملان بروز سرطان هست به نان خشکی های جدا اجتناب نمایند.

وی اضافه کرد: عدم استفاده از غذاهای سرخ کردنی و پرچربی به سبب تولید نوعی رادیکال های آزاد و استفاده از روغن زیتون که ضد مریضی قلب و عروق و ضد سرطانی هست از دیگر راه های پیشگیری از سرطان هست.

قیدارپور اضافه کرد: شاهی ، کلم ، کاهو، کملم پیچ ، اسفناج ،گوجه فرنگی که ضد سرطان پروستا هست ، لوبیا سبز ، فلفل قرمز از سبزیجات ضد سرطان هست که خوردن آن سفارش می گردد.

وی گفت: استفاده از ظروف یکبار استفاده پلیمری به سبب آزاد شن نوعی سم از عاملان سرطان زا هست.

وی بیان کرد: یک سوم سرطان ها در صورت تشخیص زود رس قابل تشخیص هست و ۳ درصد سرطان ها با رژیم غذایی پیشگیری می گردد.

برگزاری جشنواره غذاهای سالم در شهر بابارشانی

مدیر مرکز بهداشت بیجار از برپایی سمینار مقابله با سرطان در تاریخ ۷ بهمن در تالار نور همزمان با هفته مقابله ملی با سرطان در بیجار اطلاع داد.

وی یادآور گردید: همزمان با هفته ملی مقابله با سرطان جشنواره غذاهای سالم در شهر بابارشانی برگزار می گردد.