گروه: آشپزی
تاریخ: ۱۷:۱۷ :: ۱۳۹۷/۰۵/۲۲
خواص درمانی بستنی + صورات نادرست حول بستنی

به گزارش راهنمای سفر من به نقل از خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ ؛ بستنی، یک خوراکی لذت بخش که رنگ سفید و شیر را در ذهن اشخاص تداعی می کند، البته این روزها این خوراکی بی مثل در همه رنگ ها و شکل ها یافت می گردد. بعضی بیان می کنند بستنی نشاط آور و شادی […]

به گزارش راهنمای سفر من به نقل از خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ ؛ بستنی، یک خوراکی لذت بخش که رنگ سفید و شیر را در ذهن اشخاص تداعی می کند، البته این روزها این خوراکی بی مثل در همه رنگ ها و شکل ها یافت می گردد.

بعضی بیان می کنند بستنی نشاط آور و شادی بخش هست، اگر می خواهید افسرده نشوید بستنی بخورید، بستنی خنده را بر روی لبان اشخاص جاری می کند ، بستنی کلسیم دارد و ….

اما خارج از بحث رنگ و شکل و شمایل این غول خوشمزه باشگاه خبرنگاران جوان می خواهد تا شما را با خواص اعجاب انگیز بستنی، تصورات غلطی که در مورد آن وجود دارد و علاوه بر این معایبی که این خوراکی خوشمزه دارد آشنا نماید پس با ما همراه باشید.

خواص جادویی یک خوراکی بی مثل بنام بستنی! +معایب و تصورات نادرست حول بستنی +عکس ها خوشمزه!:)

خواص بستنی برای سلامتی در بر دارنده کلسیم هست

در بر دارنده کلسیم هست که تراکم استخوان را محافظت و آن ا تقویت می‌کند، انرژی بدن را افزایش می‌دهد، از پوکی استخوان و سرطان پیشگیری می‌کند، خطر مبتلا شدن به فشار خون بالا را کاهش می‌دهد، از دندان محافظت می‌کند و لثه‌ها را تقویت می‌کند.

از قلب محافظت می‌کند

شکلات یکی از مواد اولیه‌ی بستنی  این ماده در بر دارنده فلاونوئید هست.

زیادتر بدانید: دسری که مو‌هایی پرپشت به شما هدیه می‌دهد 

بدن آدم به چیزی احتیاج دارد که از عروق قلب در مقابل فرسودگی محافظت کند و خطر حمله‌ قلبی را کاهش دهد. کلید آن فلاونوئید هست که دارای اجزای آنتی‌اکسیدانی هست و از پیری زودهنگام جلوگیری می‌کند.

برای عضلات مفید هست

در بر دارنده پروتئین‌های مفید برای ساخت و ترمیم بافت‌های عضلانی هست.

خواص جادویی یک خوراکی بی مثل بنام بستنی! +معایب و تصورات نادرست حول بستنی +عکس ها خوشمزه!:)

برای چشم مفید هست

ویتامین A موجود در بستنی برای تندرستی چشم بسیار با اهمیت هست.

جذب کلسیم را بهبوبد می‌بخشد

ویتامین D به جذب کلسیم و مواد مغذی موجود در خوراکی‌ها کمک می‌کند.

یاد بگیرید: طرز تهیه نوشیدنی‌های چاکلت تابستانی با بستنی+تصاویر

از لخته شدن خون جلوگیری می‌کند

ویتامین K به افزایش گردش خون در بدن کمک می‌کند و سلول‌های خونی مسدود شده را باز می‌کند تا از ایجاد لختگی جلوگیری کند.

برای سوخت و ساز بدن مناسب هست

ویتامین B۶ می‌تواند برای سوخت و ساز بدن مفید باشد.

دستگاه عصبی را تقویت می‌کند

ویتامین B۱۲ می‌تواند حافظه و دستگاه عصبی را بهبود ببخشد.

خواص جادویی یک خوراکی بی مثل بنام بستنی! +معایب و تصورات نادرست حول بستنی +عکس ها خوشمزه!:)

احتمال بارداری را افزایش می‌دهد

بستنی می‌تواند احتمال بارداری را افزایش دهد. طبق پژوهشی که در دانشکده‌ تندرستی عمومی هاروارد در بوستون انجام شده‌ هست، استفاده بستنی یا فرآورده ها شیری دارای نوعی چربی هست که احتمال لقاح در رحم را افزایش می‌دهد.

به همین علت بستنی می‌تواند شانس بارداری را بالا ببرد.

به تشکیل استخوان در جنین کمک می‌کند

زیادی از بانوان باردار از خوردن بستنی واهمه دارند و می‌ترسند جنین بیشتر از حد بزرگ گردد. اما بستنی بیش‌تر در بر دارنده مواد مغذی هست که برای بهبود رشد استخوان‌های جنین لازم هست.

مادران باردار دلواپس می باشند که با استفاده بستنی بیشتر از حد چاق گردند اما اگر به مقدار مناسب استفاده گردد به رشد جنین کمک خواهدکرد.

از بین بردن حالت تهوع

بعضی بانوان در ماه‌های اول بارداری دچار حالت تهوع می‌شوند.

این اشخاص می‌توانند با خوردن بستنی بر حالت تهوع غلبه کنند.

خواص جادویی یک خوراکی بی مثل بنام بستنی! +معایب و تصورات نادرست حول بستنی +عکس ها خوشمزه!:)

استرس را کاهش می‌دهد

هم‌چنین استفاده بستنی می‌تواند محرک تولید هورمون ترومبوتونین باشد که بر روحیه مؤثر هست و علت احساس آرامش و تسکین استرس می‌شود.

به نوجوانانی که اغلب وقت ها ثبات روحی ندارند سفارش می‌شود برای پرهیز از افتادن در دام استرس و افسردگی بستنی بخورند.

امنیت بدن را بالا می‌برد

لاکتوفرین و سیتوکین موجود در بستنی امنیت بدن را بالا می‌برد.

زیادتر بدانید: رنگ های مجاز و غیر قانونی را در صنعت غذایی بشناسیم 

برای همین بستنی از بدن در مقابل ویروس‌های متفاوت من جمله آنفولانزا محافظت می‌کند و فرآیند معالجه را نیز سرعت می‌بخشد.

در نتیجه اگر به آنفولانزا مبتلا شدید، در استفاده بستنی تردید نکنید.

خواص جادویی یک خوراکی بی مثل بنام بستنی! +معایب و تصورات نادرست حول بستنی +عکس ها خوشمزه!:)

خطر سرطان را کاهش می‌دهد

محتوای مغذی بستنی مطمئنا احتمال مبتلا شدن به سرطان را کاهش می‌دهد.

برای قسمتی از مغز آدم خوب هست

نتیجه های پژوهش‌های موسسه روان‌پزشکی لندن بیانگر از آن هست که بستنی برای بدن فوق‌العاده خوب هست.

قسمتی از مغز موظف است قشر اوربیتوفرونتال را تحلیل نماید. بستنی برای این بخش بسیار عالی هست.

برای همین وقتی بستنی می‌خوریم بیش‌تر احساس راحتی می‌کنیم.

خواص جادویی یک خوراکی بی مثل بنام بستنی! +معایب و تصورات نادرست حول بستنی +عکس ها خوشمزه!:)

خطر مبتلا شدن به سرطان را در زنانی که در دوره‌ی پیش از یائسگی می باشند کاهش می‌دهد

طبق پژوهشی که در موسسه‌ انجمن پزشکی دانشگاه ترومسو نروژ انجام گردید، خطر مبتلا شدن به سرطان در دوره‌ی پیش از یائسگی در زنانی که روز ۳ فنجان شیر می‌نوشند، کم‌تر هست.

برای همین خوردن بستنی می‌تواند خطر سرطان را کاهش دهد، چون ماده‌ی اولیه‌ی بستنی شیر هست.

به کاهش وزن کمک می‌کند

این یک خبر بسیار عالی برای خانم‌هاست.

خوردن بستنی می‌تواند به شما در کاهش وزن کمک کند، چون استفاده خوراکی‌های خیلی سرد دمای بدن را افزایش می‌دهد و کالری و چربی می‌سوزاند.

خواص جادویی یک خوراکی بی مثل بنام بستنی! +معایب و تصورات نادرست حول بستنی +عکس ها خوشمزه!:)

باعث لبخند زدن شما می‌شود

– – بیش‌تر چشم‌ها لبخند را دیده‌اند. آیا شما هم دیده‌اید؟
– آیا شما هم دیده‌اید؟– بویژه در چهره‌ی کودکان. و البته شما آن را احساس کرده‌اید. درست هست؟
– به چه سبب وقتی شما بستنی می‌خورید احساس شادی می‌کنید؟

درست هست؟علت‌اش منحصرا طعم عالی بستنی نیست، علت‌اش این هست که بستنی فرد را شاد می‌کند. پژوهش نشان داده‌است یک قاشق خوراکی سرد واقعا می‌تواند شما را شاد کند.

پژوهشگران موسسه‌ی روان‌پزشکی در لندن فعالیت مغزی افرادی را که بستنی وانیلی می‌خوردند پیگیری کردند.

یاد بگیرید: طرز تهیه بستنی میوه ای یکی از مقوی ترین بستنی های دلچسب تابستانی 

این اشخاص هنگامی که بستنی را می‌بلعیدند تاثیر مستقیم آن را در ناحیه‌ای از مغز به اسم قشر اوربیتوفرونتال رویت می‌کردند، قسمتی از مغز که مسئول تحلیل هست.

به علاوه خوردن بستنی محرک تولید هورمونی به اسم ترومبوتونین یا همان سروتونین هست که به خواب، مطالعه، و روحیه‌ی کلی کمک می‌کند.

هم‌چنین هنگام خوردن بستنی هورمون دیگری به اسم دوپامین در مغز ترشح می‌شود.

این هورمون مسئول حس خوشی و لذت هست.

خواص جادویی یک خوراکی بی مثل بنام بستنی! +معایب و تصورات نادرست حول بستنی +عکس ها خوشمزه!:)

میل جنسی را افزایش می‌دهد

استفاده بستنی می‌تواند میل جنسی شما را افزایش دهد. برای تحریک شدن به مدد احتیاج دارید؟ شاید بستنی بتواند کمک‌تان کند.

این مطلبو از دست ندید!  غذا های خوشمزه با گل کلم

علت‌اش این هست که بستنی دارای مقدار تقریبا زیادی کلسیم و فسفر هست که هر دوی آنان برای تقویت ذخیره‌ی انرژی عضله‌ی شما و تقویت میل جنسی مفید هست.

اگر خانم هستید شاید به انتخاب بستنی وانیلی رغبت بیش‌تری داشته‌باشید.

زیادتر بدانید: بستنی خطر مبتلا شدن به دیابت 

پژوهشی در شیکاگو نشان داده‌است مردان وقتی بوی وانیل را حس می‌کنند میل و علاقه‌ی بیش‌تری پیدا می‌کنند.

منبعی برای انرژی هست

هرچند محتوای مغذی بستنی به برند و نوع آن بستگی دارد، اما در کل بستنی منبعی برای انرژی هست.

بستنی سرشار از کربوهیدرات هست و نصف فنجان از آن حدود دارای ۱۵ گرم کربوهیدرات، ۷ گرم چربی، و ۲ گرم پروتئین هست.

طبق گزارش وزارت کشاورزی امریکا نصف فنجان بستنی وانیلی kCal ۱۳۷ انرژی دارد.

انرژی همین مقدار شیر، نصف انرژی بستنی هست.

خواص جادویی یک خوراکی بی مثل بنام بستنی! +معایب و تصورات نادرست حول بستنی +عکس ها خوشمزه!:)

منبعی برای مواد معدنی و ویتامین‌ها هست

شما می‌توانید مواد معدنی متفاوت را از بستنی دریافت کنید. علت اصلی‌اش این هست که بستنی سرشار از کلسیم و فسفر هست و نصف فنجان حدودا ۱۰ درصد از احتیاج روزانه‌ی یک بزرگسال را تامین می‌کند.

هم‌چنین بستنی در بر دارنده ویتامین‌های متفاوت من جمله ویتامین E، D، C و A هست. علاوه بر این‌ها تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، فولیک اسید و ویتامین B۶ و B۱۲ و مقدار اندکی ویتامین K نیز در بستنی وجود دارد که برای انعقاد خون فاکتور مهمی هست.

تصورات نادرست درباره‌ی بستنی

پس از دانستن واقعیت‌ها و فواید بستنی، باید اطلاعات نادرست درباره‌ی بستنی را نیز بدانیم.

خواص جادویی یک خوراکی بی مثل بنام بستنی! +معایب و تصورات نادرست حول بستنی +عکس ها خوشمزه!:)

۵ گمان نادرست درباره‌ی بستنی وجود دارد: بستنی علت سرفه و سرماخوردگی می‌شود

این باور نادرست می‌گوید بستنی به سرفه و سرماخوردگی در کودکان منتج می‌شود. این گمان مطمئنا درست نیست چون منشأ سرفه و سرماخوردگی ویروس و آلرژی هست. بر خلاف گمان همه، محتوای مغذی بستنی برای مقابله با ویروس آنفولانزا مفید هست.

بستنی باعث خرابی دندان می‌شود

علت کلیدی پوسیدگی دندان در حقیقت ابقای کربوهیدرات و قند تخمیر‌شده روی دندان هست.

زیادتر بدانید: به چه سبب پس از خوردن آب یخ یا بستنی مغزمان یخ می‌زند؟ 

شما باید پس از خوردن خوراکی‌های شیرین مقدار زیادی آب بنوشید (اگر بتوانید آب قلیایی بنوشید خوب تر هست، چون طبیعت آب قلیایی می‌تواند مانع از رشد باکتری‌های مضر شود).

خواص جادویی یک خوراکی بی مثل بنام بستنی! +معایب و تصورات نادرست حول بستنی +عکس ها خوشمزه!:)

بستنی باعث چاقی می‌شود

چاقی در اصل متاثر از استفاده بیشتر از حد چربی و کم بودن فعالیت فیزیکی، سوخت و ساز و وراثت هست.

مقدار چربی موجود در بستنی در قیاس با احتیاج روزانه‌ی بدن بسیار کم هست.

هنگام مریضی نباید بستنی بخورید

وقتی مریض هستید بدن به مقدار بیش‌تری مایعات احتیاج دارد تا از کم‌آبی جلوگیری کند.

وقتی مریض هستیم استفاده بستنی با طعم خوشمزه‌ی آن حس بهتری دارد.

بانوان باردار نباید بستنی استفاده کنند

زیادی از بانوان باردار مایل به استفاده بستنی ندارند چون می‌ترسند جنین بیشتر از حد بزرگ گردد.

البته اگر بستنی را به مقدار کم به عنوان تنقلات و نه غذای کلیدی استفاده کنید، چنین رخدادی نخواهد افتاد.

خصوصیات یک بستنی خوب

علی رغم توجه کافی در تمام جنبه‌های تولید، گاهی معایبی در محصول تولیدی رویت می‌شود، به عنوان مثال اختلاف در میزان شیرینی، باعث بروز تفاوت بنیادی در طعم و مزه می‌گردد.

زیادتر یاد بگیرید: طرز تهیه بستنی زعفرانی خوشمزه برای این روزهای داغ 

بستنی باید دارای ظاهر مطلوب (نسبتاً سنگین و تا اندازه‌ای قابل جویدن) بوده و تمام اجزای تشکیل‌دهنده‌ی آن با نسبت‌های معین (نه بیشتر از حد) به خوبی با هم مخلوط گردد؛ به عنوان مثال در حالتی که بستنی خیلی شیرین یا خیلی بی‌طعم باشد، معایب مشخصی حاصل می‌گردد.

درجه‌ی حرارت بستنی در هنگام خوردن، از نظر تشخیص طعم آن اهمیت زیادی دارد. درجه‌ی حرارت برای این منظور، بستگی به میزان ماده‌ی خشک و افزایش ظرفیت بستنی دارد؛ ولی در صورت پایین بودن دما، ذائقه به وسیله‌ی سرما بی‌حس شده و قضاوت در مورد خصوصیات کیفی آن میسر نخواهد گردید.

در صورت بالا بودن دما، احتمالاً بستنی ذوب شده و مقدار زیادی از خصوصیات خود را از دست خواهد داد.

خواص جادویی یک خوراکی بی مثل بنام بستنی! +معایب و تصورات نادرست حول بستنی +عکس ها خوشمزه!:)

معایب بستنی

معایب زیادی امکان دارد در طعم و بافت بستنی ایجاد گردد.

زیادی از معایبی که به طعم بستنی ذی ربط می باشند، در اثر استفاده مواد اولیه‌ی نامرغوبی هست که به مدت طولانی و با روش‌های نامناسب در انبار نگه‌داری شده اند. با اعمال مدیریت دقیق می‌توان از بروز چنین معایبی جلوگیری نمود.

زیادتر بدانید: خواص غیر قابل باور انواع توت و تمشک را بشناسید 

بیش‌ترین معایب حاصل شده در طعم و مزه‌ی بستنی، ذی ربط به استفاده فرآورده‌های لبنی ترش شده با کیفیت پایین، کره نگه‌داری شده در شرایط نامناسب یا تحولات ایجاد شده در طعم در اثر عمل‌آوری نادرست می‌باشد. در حالتی که شیر و فراورده‌های آن در دمای نسبتاً بالا حرارت داده گردد، «طعم پختگی» در آن ظاهر می گردد که در محصول پایانی نیز باقی خواهد ماند. بعضی مواقع شیرخشک نیز امکان دارد دارای طعم مزبور باشد که در نتیجه باید از استفاده آن اجتناب شودد. برای جلوگیری از ایجاد طعم مزبور، سفارش می‌شود از مواد اولیه با کیفیت بالا و روال صحیح استفاده گردد.

خواص جادویی یک خوراکی بی مثل بنام بستنی! +معایب و تصورات نادرست حول بستنی +عکس ها خوشمزه!:)

بیش‌ترین معایب حاصل شده در طعم و مزه‌ی بستنی، ذی ربط به استفاده فراورده‌های لبنی ترش شده با کیفیت پایین، کره نگه‌داری شده در شرایط نامناسب یا تحولات ایجاد شده در طعم در اثر عمل‌آوری نادرست می‌باشد.

اسیدیته‌ی شیر و خامه امکان دارد در اثر نگه‌داری نامناسب افزایش یافته و باعث ترش شدن آن‌ها گردد.

هم‌چنین اگر آمیخته‌ی بستنی به صورت صحیح عمل‌آوری نشده و پیش از انجماد در دمای بالاتر از ۷ درجه ی سانتیگراد نگه‌داری گردد، امکان دارد اسیدی و ترش گردد.

زیادتر بدانید: استفاده همه روزه بستنی برای کودک مضر هست؟ 

با انتخاب، نگه‌داری و جابجایی صحیح اجزای تشکیل دهنده‌ی بستنی و عمل‌آوری مناسب آمیخته، می‌توان از بروز معایب مزبور جلوگیری نمود.

بعضی از انواع شیرها امکان دارد طعم علوفه‌ای خاصی داشته باشد که باید از استفاده چنین شیرهایی در تهیه بستنی اجتناب گردد.

در حالتی که کره و سایر چربی‌ها در محدوده‌ی زمانی لازم استفاده نشده و در شرایط انباری صحیحی نگه‌داری نشوند، امکان دارد تند یا اکسیده گردند.

هر گونه چربی مشکوک به دارا بودن طعم نامطبوع، نباید در بستنی‌سازی مورد استفاده قرار گیرد، زیرا طعم ناخوشایند چربی به آسانی در محصول پایانی قابل تشخیص می باشد.