گروه: آشپزی
تاریخ: ۲۰:۲۷ :: ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
حلیم بادمجان

برترین ها: حلیم بادمجان پیش غذایی سنتی و مراسمی هست که طرز تهیه دو مدل آن را برایتان آورده ایم.    این حلیم دل چسب ایرانی، مناسب ضیافت های شما بوده و با تزیین رنگینی که می گردد به سفره شما رنگ و لعاب می دهد. حلیم بادمجان یک غذای خوش مزه و پرطرفدار در […]

برترین ها: حلیم بادمجان پیش غذایی سنتی و مراسمی هست که طرز تهیه دو مدل آن را برایتان آورده ایم.    این حلیم دل چسب ایرانی، مناسب ضیافت های شما بوده و با تزیین رنگینی که می گردد به سفره شما رنگ و لعاب می دهد. حلیم بادمجان یک غذای خوش مزه و پرطرفدار در بین ما ایرانی ها هست که به شیوه های گوناگون درست می گردد.
 
مواد لازم:

بادمجان قلمی: ۶عددگوشت سردست یا گردن یا قلوه گاه گوسفندی: ۳۵۰ گرمعدس: یك دوم پیمانهبرنج: یك چهارم پیمانهبلغور گندم: یك هشتم پیمانهپیازداغ و سیرداغ: ۴ تا ۵ قاشق غذاخورینمك، فلفل، زردچوبه: به میزان لازمكشك: ۲۰۰ گرم  حلیم بادمجان
روش تهیه:

۱ - ۱ - بادمجان ها را پوست گرفته، نمك بزنید تا تلخی آنان گرفته گردد، پس از آن آنان را در روغن سرخ كنید.

۲ - ۲ - گوشت را با قدری از پیازداغ و زردچوبه بپزید، پس از آن عدس، برنج، بلغورگندم و بادمجان سرخ شده را به گوشت اضافه كرده اذن دهید تا به خوبی بپزد و جا بیفتد.

۳ - ۳ - حلیم جاافتاده و پخته شده را از روی حرارت برداشته با گوشت كوب دستی مدام بكوبید تا كشدار گردد.

۴ - ك۴ - كشك را اضافه كنید. نعناع داغ، پیازداغ، نمك، فلفل و سیرداغ را به حلیم بیفزایید و اذن دهید تا با هم بپزند و مخلوط گردند. پس از آن درظرف مناسب بریزید و سرو كنید.

نكته:

 1 -  1 - وقتی سیرداغ درست می كنید درآخرین فاز كمی زردچوبه به آن بزنید و از روی حرارت بردارید این كار موجب می گردد سیرداغ بوی كمتری داشته باشد.

۲ - ۲ - طبق معمول در حلیم بادمجان از لوبیاسبز استفاده می گردد كه در این صورت رنگ حلیم روشن تر خواهد گردید.

این مطلبو از دست ندید!  خواص درمانی بستنی + صورات نادرست حول بستنی

۳ - ۳ - درتهیه این حلیم توان دارید بادمجان ها را به جای سرخ كردن به طور آب پز استفاده كنید.
  حلیم بادمجان با لوبیا سفید!  
مواد اولیه:

    بادمجان قلمی: ۱۰ تا ۱۲ عدد    گوشت سر دست: ۱ کیلوگرم    لوبیا سفید: ۵۰۰ گرم    پیاز سرخ کرده: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری    کشک سائیده: ۲ تا ۳ پیمانه    روغن: ۳۵۰ گرم    نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم  حلیم بادمجان
طرز تهیه:

۱٫۱٫ داخل یک قابلمه مناسب و بزرگ، سه تا چهار لیوان آب می ریزیم.

۲٫ گوشت (گوساله یا گوسفند) و لوبیا سفید و پیاز داغ را داخل قابلمه آب می ریزیم و می گذاریم تماما بپزند. ۲٫ پوست بادنجان ها را می گیریم و سر آنان را می گیریم.

۳٫ پس از آن می شوییم و روی آنان اندکی نمک می ریزیم تا تلخی آن گرفته گردد. داخل یک تابه بزرگ، قدری روغن می ریزیم و بادنجان ها را داخل روغن و روی حرارت ملایم سرخ می کنیم.

۴٫گوشت را پس از پختن از آب خارج می کنیم. بادنجان های سرخ شده و گوشت و لوبیای پخته شده را داخل یک قابلمه بزرگ و مناسب می ریزیم و آنان را خوب می کوبیم و مخلوط می کنیم. دو تا سه لیوان آب و هر مقدار آب گوشتی که داریم، داخل گوشت و بادنجان می ریزیم و قابلمه را روی حرارت ملایم می گذاریم و گاهی آن را به هم می زنیم تا حلیم تماما جا افتاده و کش دار گردد.