گروه: آشپزی
تاریخ: ۹:۵۱ :: ۱۳۹۷/۰۳/۰۶

هفته‌نامه همشهری شش‌و‌هفت – لاله رضاپور: لیموترش چاشنی خوش خوراکی هست. کافی هست چند قطره از آن را به هر غذایی اضافه کنید تا طعمش برگردد. آب لیموترش که به جای خودش، از رنده پوست لیموترش هم میتوان هم برای خوش عطر و طعم کردن زیادی از خوراکی ها، از سوپ تا انواع کیک و […]

هفته‌نامه همشهری شش‌و‌هفت – لاله رضاپور: لیموترش چاشنی خوش خوراکی هست. کافی هست چند قطره از آن را به هر غذایی اضافه کنید تا طعمش برگردد. آب لیموترش که به جای خودش، از رنده پوست لیموترش هم میتوان هم برای خوش عطر و طعم کردن زیادی از خوراکی ها، از سوپ تا انواع کیک و پای استفاده نمود. چند قطره لیموترش تازه توان دارد رنگ نامناسب زیادی از غذاها را نیز بازگرداند و رنگ و روی خوبی به آنان بدهد.

کافی هست یک لیوان شربت آبلیمو بنوشید و حال تان به همین علت به آن رو گردد. چکیده این که لیموترش موهبت بهار هست، اما گاهی لیموترش ها تمام نمی گردند و دور ریختن آنان هم حیف هست. در نتیجه خوب ترین کار درست کردن انواع خوراکی ها با لیموترش هایی هست که حتی پوست آنان باقی مانده هست.

سس لیمو

برای ۴ نفر

مواد لازم:

لیموترش: ۳ عدد
شکر: یک و نیم پیمانه
کره: ۱۲۵ گرم
تخم مرغ: ۴ عدد
برگ ریحان خرد شده: نصف پیمانه
آب لیمو ترش: نصف پیمانه
نمک: به مقدار لازم

شش فرمان خوراکی با لیموترش تازه

طرز تهیه:

پوست سه عدد لیموترش را رنده کنید. به آن شکر افزوده داخل غذاساز بریزید تا تماما مخلوط گردند. کره را بیفزایید و مخلوط کنید. تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه کرده و با دور تند هم بزنید. آب لیموترش و نمک را بیفزایید و مخلوط کنید. همه مواد را در ظرف فلزی بریزید و آن را داخل کاسه آب در حال جوش قرار دهید. هم بزنید تا مواد با هم مخلوط گردند. وقتی تماما مخلوط و غلیظ شدند، ظرف را از روی گاز برداشته و بگذارید سس خنک گردد. پس از این که خنک شد، ریحان های خرد شده را اضافه کرده و هم بزنید تا برگ ریحان های خرد شده با سس مخلوط گردند.

نکته:

رنگ سس ها امکان دارد بسته به رنگ کره، زرده تخم مرغ و حرارت متمایز باشد.

خوراک مرغ و لیمو با زیتون

برای ۶ نفر

مواد لازم:

سینه مرغ: هشت تکه
لیمو: ۲ عدد
پیاز: ۲ عدد
سیر: ۴ حبه
زیتون سبز: یک پیمانه
آب مرغ: ۲ پیمانه
آویشن: یک قاشق چایخوری
فلفل قرمز: نصف قاشق چایخوری
روغن زیتون: ۳ قاشق سوپخوری

شش فرمان خوراکی با لیموترش تازه

طرز تهیه:

تکه های سینه مرغ را پاک کرده و بشویید. روی تکه های سینه مرغ نمک و فلفل بریزید. روغن را داخل ماهیتابه بریزید. مرغ ها را به تدریج به ماهیتابه جابه جا کرده و با حرارت مناسب سرخ کنید. پس از این که همه مرغ ها سرخ شد، آنان را در ظرف دیگری بگذارید. لیموها را شسته و به نحو طولی برش بزنید. پیازها و سیرها را پوست کنده، بشویید و خرد کنید. پس از آن آنان را با افزودن روغن به ماهیتابه سرخ کنید. باید خامی آنان رفع شده و طلایی گردند. پس از رفع شدن خامی پیاز و سیر و در فاز بعدی، طلایی شدن آنان، زیر شعله را ملایم کنید تا مواد دیگر را هم پس از مخلوط کردن، اضافه کنید. آب مرغ، برش های لیموترش، دو پیمانه آب و زیتون را با هم مخلوط کنید. پس از این که تماما مخلوط شدند، آنان را به ماهیتابه اضافه کنید. زیر شعله را اندکی فراوان کنید تا این مخلوط با پیاز و سیر طلایی شده، بجوشد. پس از این که جوشید، زیر شعله را کم کنید تا در دمای ملایم به اصطلاح قل بزند. تکه های مرغی را که اندکی مزده دار و سرخ کرده بودید، داخل ماهیتابه گذاشته و روی آن فلفل قرمز و آویشن بریزید. در ماهیتابه را بگذارید تا به مدت ۱۵ دقیقه مرغ به آرامی با مواد پخته و مزه دار گردد.

نکته:

میزان ادویه اضافه شده بستگی به ذائقه شما دارد.

نوشیدنی موهیتو

برای ۲ نفر

مواد لازم:

آب لیموی تازه: ۶۰ میلی لیتر
شکر: دو و نیم قاشق غذاخوری
برگ نعناع تازه: ۱۵ عدد
یخ: دو و نیم لیوان

شش فرمان خوراکی با لیموترش تازه

طرز تهیه:

نعناع را پاک کنید. پس از آن آن را خیس کرده و بشویید. بگذارید آب آن برود. پس از این که آب نعناع ها تماما رفت، برگ نعناع ها را کف یک دست تان بگذارید و با دست دیگر برگ نعناع ها را بسابید تا بوی آنان دربیاید. توان دارید آنان را داخل نعلبکی ریخته و با کف استکان نیز این کار را انجام دهید. برگ های اندکی ساییده شده نعناع، آب، آبلیمو و شکر را همزمان داخل مخلوط کن بریزید. دستگاه را روشن کنید. باید دو دقیقه دستگاه روشن باشد تا همه مواد با هم مخلوط شده، شکر آب گردد و نعناع ها هم تماما خرد شده و رنگ مایع داخل مخلوط کن، سبز گردد. یخ ها را اضافه کرده و دستگاه را دو مرتبه روشن کنید. نوشیدنی را داخل لیوان ریخته و با برگ نعناع و لیمو آن را تزئین کنید.

نکته:

برای این که از نظر بهداشتی نیز نوشیدنی سالمی باشد توان دارید به جای شکر از عسل استفاده کنید.

۶۰ ۶۰ میلی لیتر آبلیموی تازه معادل دو عدد لیموی بزرگ هست.

به شکلی دقیق در زمان افزودن یخ به مخلوط کن، یخ ها را از فریزر در آورید که نوشیدنی آب نیندازد.

کوکی لیمو

برای ۶ نفر

مواد لازم:

آب لیموترش تازه: یک و نیم قاشق چایخوری
لیموترش: یک عدد
پنیر خامه ای: ۱۰۰ گرم
کره: ۱۱۵ گرم
وانیل: یک قاشق چایخوری
شکر: یک پیمانه
تخم مرغ: یک عدد
زرده تخم مرغ: یک عدد
آرد: یک و نیم پیمانه
بکینگ پودر: یک قاشق چایخوری
نمک: به مقدار لازم
پودر شکر: به مقدار لازم

این مطلبو از دست ندید!  طرز تهیه دوغ کفیر در منزل

شش فرمان خوراکی با لیموترش تازه

طرز تهیه:

کره را از یخچال بیرون بگذارید تا به دمای اتاق برسد. پنیر خامه ای و کره را با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا با هم تماما مخلوط گردند. شکر، آب لیموترش، رنده یک عدد پوست لیموترش، وانیل و نمک را با هم مخلوط کرده و به مواد ظرف اول اضافه کنید. تخم مرغ و زرده تخم مرغ را در کاسه به صورت مجزا با هم مخلوط کنید و این مخلوط را به مواد ظرف اول بیفزایید. آرد و بکینگ پودر را مخلوط کرده و به مواد داخل ظرف افزوده و خوب هم بزنید تا خمیر یکنواختی به دست بیاید. خمیر را داخل ظرف مناسب گذاشته و آن را به مدت دو ساعت داخل یخچال بگذارید. پس از طی شدن دوره استراحت در یخچال، خمیر را بیرون آورده و به اندازه گردو، چانه کنید. آنان را با کف دست شکل داده و داخل شکر بغلتانید. کف سینی فر، کاغذ ویژه شیرینی گذاشته و خمیرهای حاضر گردیده را با فاصله از هم بچینید. فر را روی حرارت ۱۷۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. پس از گرم شدن دمای داخل فر، سینی فر را داخل فر بگذارید. کوکی ها، ۱۵ دقیقه بعد حاضر می گردند.

نکته:

اگر دوست دارید روی کوکی ها را به نحو دلخواه تزئین کنید.

ماهی با لیموترش

برای ۴ نفر

مواد لازم:

ماهی: ۶ تکه
آب گوجه فرنگی: یک فنجان
عسل: یک قاشق غذاخوری
جعفری خرد شده: یک و نیم فنجان
برش لیموترش: ۲۰ برش
پیاز: ۲ عدد
سیر: ۳ حبه
روغن ویژه سرخ کردن: ۲ قاشق غذاخوری
نمک: به مقدار دلخواه

شش فرمان خوراکی با لیموترش تازه

طرز تهیه:

ماهی ها را پاک کرده، بشویید و بگذارید آب آنان برود. سیر و پیاز را پوست کنده، بشویید و پیاز را حلقه کرده و سیرها را خرد کنید. کف ماهیتابه، پیازها و سیرها را بریزید. پس از آن ماهی ها را روی سیر و پیاز گذاشته و نمک بپاشید. زیر شعله را کم کنید تا ماهی به تدریج بپزد. در این فاصله جعفری ها را پاک کرده، خیس کنید و بشویید. بگذارید آب آنان برود و پس از آن ریز خرد کنید. عسل را اندکی حرارت دهید تا اندکی روان گردد. پس از آن آن را به آب گوجه فرنگی اضافه کنید. جعفری ها را هم اضافه کرده و هم بزنید تا جعفری های خرد شده با مخلوط آب گوجه و عسل مخلوط گردند. پس از این که آب ماهی تمام شد، روغن را اضافه کرده و ماهی را زیر و رو کنید تا طلایی گردد. پس از آن سسی را که آماده کرده اید، اضافه کنید. لیموترش ها را شسته و باریک حلقه کنید. آنان را هم روی ماهی ها بچینید. زیر شعله را دو مرتبه روشن کرده و روی حرارت پایین بگذارید تا ماهی با سس پخته و مزه دار گردد.

نکته:

توان دارید عسل را از طرز تهیه سس حذف کنید. در این صورت طعم سس تماما طعم گوجه فرنگی را خواهد داشت.

به همین روش توان دارید گوشت و مرغ را هم مزه دار کرده و از آنان خوراک همراه با لیمو تهیه کنید.

چیزکیک لیمو

برای ۶ نفر

مواد لازم لایه زیرین:

بیسکویت جو: ۲۰۰ گرم
پودر کاکائو: یک قاشق سوپخوری
کشمش: ۲ قاشق سوپخوری
گردو: ۲ قاشق سوپخوری
کره: ۲ قاشق سوپخوری
شکر: یک قاشق سوپخوری

مواد لازم لایه میانی:

پنیر خامه ای: ۶۰۰ گرم
شکر: یک پیمانه + یک قاشق سوپخوری
وانیل: یک قاشق چایخوری
آرد: سه قاشق سوپخوری
تخم مرغ: ۵ عدد
زرده تخم مرغ: ۲ عدد
لیموترش: یک عدد
سس لیمو: ۱۰۰ گرم

مواد لازم برای ژله کیک:

سس لیموترش: یک پیمانه

شش فرمان خوراکی با لیموترش تازه

طرز تهیه:

فر را روی حرارت ۱۹۰ درجه سانتیگراد گرم کرده و بگذارید به مدت ۱۰ دقیقه در این دما، هواگیری کند. برای درست کردن لایه زیرین کیک، بیسکوئیت، گردو، پودر کاکائو، کشمش، کره و شکر را با هم مخلوط کنید. خوب تر هست مواد را داخل غذاساز بریزید تا کامل و راحت آمیخته گردند. مخلوط آماده شده را داخل قالب کیک به قطر ۲۰ سانتی متر بریزید. با دست فشار دهید تا مواد تماما به هم فشرده شده و فضای تهی باقی نماند. قالب را به مدت هفت دقیقه داخل فری که گرم کرده اید، بگذارید. برای تهیه لایه میانی، پنیر خامه ای، شکر و وانیل را با هم مخلوط کرده  پس از ان آرد، پس از آن زرده تخم مرغ و سر انجام تخم مرغ را اضافه کنید. پوست لیموترش را رنده کرده و بهمراه خامه و سس لیمو به مواد اضافه کرده و مخلوط کنید. مخلوط را روی قالب زیر ریخته و به نحو یکنواخت پهن کنید. قالب را در سینی فری که آن را تا نیمه آب کرده اید، بگذارید. این مجموعه را به مدت ۴۵ دقیقه در فری که حرارت آن را روی ۱۷۰ درجه سانتی گراد گرم کرده اید، بگذارید. قالب را از فر در آورده و روی آن را با فویل آلومینیومی بپوشانید. ۴۵ ۴۵ دقیقه دیگر کیک را بپزید. پس از گذشتن این زمان، چیزکیک را به مدت ۱۵ دقیقه به همان شکل در فر بگذارید بماند تا خنک گردد. آن را از فر خارج کرده و در فضای آزاد قرار دهید تا خنک گردد. چیزکیک را بین ۶ تا ۸ ساعت داخل یخچال بگذارید. پس از سپری شدن این زمان، سس لیمو را روی آن بریزید.

نکته:

توان دارید همزمان با ریختن سس لیمو روی کیک، از برش های لیمو برای تزئین روی آن کمک بگیرید.