گروه: آشپزی
تاریخ: ۴:۵۵ :: ۱۳۹۷/۰۸/۲۵
اکلر چیست؟ +طرز تهیه اکلر آسان و شکلاتی خوشمزه

به گزارش راهنمای سفر من به نقل از گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،    شیرینی‌ها و خوراکی خوشمزه‌ای در سراسر این کره خاکی وجود دارد که در کشور‌های متفاوت و بسته به نوع سنت و آشپزی آن کشور‌ها متمایز هست. بعضی از این شیرینی‌ها بنوعی همگانی می‌شوند و سروصدایشان در کل دنیا می‌پیچد که این […]

به گزارش راهنمای سفر من به نقل از گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،    شیرینی‌ها و خوراکی خوشمزه‌ای در سراسر این کره خاکی وجود دارد که در کشور‌های متفاوت و بسته به نوع سنت و آشپزی آن کشور‌ها متمایز هست. بعضی از این شیرینی‌ها بنوعی همگانی می‌شوند و سروصدایشان در کل دنیا می‌پیچد که این علت می‌شود حتی در کشور‌های دورتر از کشور مبداشان نیز بتوانید این شیرینی‌ها یا خوراکی‌ها را میل نماید.

امروز باشگاه خبرنگاران جوان می خواهد تا شما را با یک شیرینی فرانسوی به اسم اکلر آشنا نماید و دو نوع فرمان پخت نیز برای شما آماده کرده هست که پیشنهاد می‌کنیم به خواندن این مطلب ادامه دهید!

اکلر چیست؟

اکلر (Éclair) نوعی شیرینی فرانسوی هست که با خمیر پفی (Choux) درست می‌شود. برای تهیه اکلر، خمیر پفی را به نحو کشیده در می‌آورند و پس از سرد شدن خمیر، داخل آن را با کرم وانیلی، کرم کاستارد، خامه زده شده یا بستنی پر می‌کنند.

روی این شیرینی با انواع آیسینگ (Icing) مثل فوندانت، سس شکلات یا پودر شکر تزئیین می‌شود. علاوه بر این نوعی از این شیرینی وجود دارد که روی آن را با کرم کاراملی می‌پوشانند که در فرانسه به آن (bâton de Jacob) گفته می‌شود. نوع دیگر آن اکلر یخ‌زده هست که داخل آن را با بستنی پر می‌کنند و روی آن سس شکلات می‌ریزند. اکلر در زبان فرانسوی به معنای آذرخش هست و گفته می‌شود سبب این نام‌گذاری درخشش آیسینگ روی آن هست.

یاد بگیرید: طرزتهیه ۶ نوع کیک خوشمزه برای صبحانه

پیشینه اکلر در تاریخ شیرینی‌پزی کم‌تر از دویست‌سال و سرچشمه آن کشور فرانسه هست. گفته می‌شود که در اوایل سده نوزدهم، ماری آنتوان کارم سرآشپز معروف فرانسوی برای اولین بار شیرینی اکلر را تهیه کرده هست. در امریکا، گاه اِکلر را با دونات (انگ جان) اشتباه می‌گیرند، ولی خمیر اکلر با (لانگ جان) تماما تفاوت دارد.

مواد لازم برای تهیه اکلر خامه قنادی: ۱ کیلوگرم شکلات فیلینگ شیری سوربن: ۳۰۰ گرم آب: ۵۰۰ سی سی آرد: ۵۰۰ گرم روغن مایع خوراکی: ۲۵۰ گرم شکر: ۳۰ گرم تخم مرغ: ۱۲ عدد بیکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری طرز تهیه اکلر با خامه قنادی آب و روغن را مخلوط کنید و روی گاز بگذارید تا بجوشد. پس از جوشیدن آب، مخلوط آرد و بیکینگ پودر را به آن اضافه کنید و به مدت ۲ دقیقه بر روی شعله گاز خوب هم بزنید. پس از آن از روی گاز برداشته و اذن بدهید سرد گردد. همه مواد را داخل مخلوط کن یا هم‌زن بریزید و با دور کند آغاز بر هم زدن کنید. پس از آن تخم مرغ‌ها رو یکی‌یکی به مواد اضافه کنید. پس از اینکه تخم مرغ‌ها تمام گردید مواد را داخل قیف ریخته و به طور کشیده (۱۲ سانتی متر) روی سینی قیف بزنید پس از آن به مدت ۲۵ دقیقه داخل فر بگذارید تا پخته گردد. اکلر‌ها را از فر بیرون بیاورید و بگذارید خنک گردد پس از خنک شدن خامه ویپ شده را داخل قیف بریزید و اکلر‌ها را مثل نان خامه‌ای پرکنید. شکلات فیلینگ شیری را به مدت ۲ دقیقه در فر با حرارت ۴۰۰ درجه ذوب نمایید و با آن روی اکلر‌ها را تزیین کنید. پس از آن اکلر‌ها را ۱ ساعت داخل یخچال قرار دهید و بعد سرو نمایید.

یاد بگیرید: طرز تهیه تارت‌های گران‌قیمت و خوشمزه

مواد لازم برای تهیه اکلر شکلاتی (خمیر شیرینی) آب ۱۵۰ میلی‌لیتر یا ۲/۳ پیمانه کره ۶۰ گرم آرد الک‌شده ۹۰ گرم تخم‌مرغ ۲ عدد طرز تهیه اکلر شکلاتی برای تهیه اکلر شکلاتی خوشمزه باید ابتدا کره را درون طرفی بگذارید و روی آب گرم قرار دهید تا کره تماما آب گردد و جوش بیاید (روش بن‌ماری). پس از این‌که کره به جوش آمد، آن را از روی حرارت بردارید و همه موادی را که داشتید را داخل ظرف بریزید و خوب هم بزنید تا همه مواد باهم مخلوط گردند و از ترکیب آن‌ها یک مخلوط منسجم ایجاد گردد. اکنون تخم‌مرغ‌ها را یکی‌یکی به مواد دیگر اضافه کنید تا یک خمیر صاف و یکدستی به دست بیاید. خمیر را با قاشق داخل قیف با ماسوره آسان به قطر یک سانتی‌متر بریزید. سینی شیرینی‌پزی خود را اندکی چرب کنید. اندکی آب روی سینی شیرینی‌پزی بپاشید و خمیر نان خامه‌ای را به طول ۷.۵ ۵ سانتی‌متر و با فاصله داخل سینی بچینید و در فری که پیشتر گرم شده روی حرارت ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد یا ۴۰۰ درجه فارنهایت و یا عدد ۶ فر‌های گازی به مدت ۳۰ تا ۳۵ دقیقه قرار دهید تا بپزند و طلایی رنگ گردند. اکنون داخل هر کدام از نان خامه‌ای‌ها یک شکاف ایجاد کنید تا بخار موجود در نان خامه‌ای‌ها خارج گردد. ( (توجه دارا باشید که نان خامه‌ای‌ها باید تماما سرد گردند، به این قصد آن‌ها را روی یک سینی مشبک قرار دهید تا سرد گردند.) ) داخل اکلر‌های شکلاتی باید با نوعی کرم ویژه شیرینی، پُر گردد. البته اگر وقت کافی برای درست‌کردن این کرم ندارید، می‌توانید داخل آن را با خامه فرم گرفته پر کنید.

این مطلبو از دست ندید!  سالاد ماهی و سیب زمینی داغ؛ پیش غذایی پر فسفر

یاد بگیرید: نحوه پخت شیرینی نارنجکی (نان خامه ای) خوشمزه در منزل

مواد لازم برای تهیه کرم ویژه اکلر شکلاتی تخم‌مرغ زده‌شده ۲ عدد شکر دانه‌ریز ۵۰ گرم آرد ذرت ۲ ق  غذاخوری شیر ۳۰۰ میلی لیتر وانیل ۱/۴ ق  چای خوری طرز تهیه کرم ویژه اکلر شکلاتی برای تهیه این کرم ویژه اکلر شکلاتی ابتدا باید تخم‌مرغ‌ها را با شکر خوب به هم بزنید تا مخلوطی کرم مثل و غلیظ بدست بیاید. پس از آن آرد ذرت را به مخلوط اضافه نموده و شیر را نیز به جوش بیاورید و به ترکیب اضافه نمایید و تماما هم بزنید. اکنون باید مایه را داخل یک تابه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب به‌هم بزنید تا مایه تماما سفت گردد. وقتی مایه به غلظت رسید، آن را از روی حرارت برداشته و وانیل را به آن اضافه کنید. پس از آن روی کرم را با کاغذ روغنی بپوشانید تا تماما سرد گردد.

یاد بگیرید: طرز تهیه باقلوای آلبالویی شکلاتی

مواد لازم برای خالی آیسینگ اکلر شکلاتی کره ۲۵ گرم شیر ۱ ق  غذاخوری پودر کاکائو به روش بن‌ماری ۱ ق. غذاخوری پودر قند ۱۰۰ گرم شکلات سفید آب کرده به میزان دل‌خواه طرز تهیه آیسینگ اکلر شکلاتی برای تهیه آیسینگ اکلر، ابتدا کره را داخل قابلمه‌ای همراه با شیر ذوب کنید. پس از اینکه مخلوط را از روی حرارت برداشتید، پودر کاکائو و شکر را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. نان خامه‌ای‌ها را از طول به دونیم کرده و با قیف، کرم ویژه شیرینی‌پزی را داخل آن‌ها بریزید. آیسینگ آماده شده را نیز روی نان خامه‌ای‌ها بریزید و پخش کنید. می‌توانید برای تزیین اکلر شکلاتی، اندکی شکلات سفید آب‌شده را به نحو پیچ‌دار روی آیسینگ بریزید و اذن دهید تا تماما ببندند. اکلر‌های شکلاتی شما آماده می باشند و می‌توانید آن‌ها را نوش جان کنید.