تاریخ: ۱۱:۴۸ :: ۱۳۹۷/۰۲/۳۱
اپیدمی مسمومیت با قارچ در کشور

خبرگزاری ایسنا: ریاست انجمن تغذیه ایران تاکید کرد: استفاده از قارچ سمی می‌تواند کشنده باشد؛ به همین سبب مردم نباید از قارچ‌هایی که در طبیعت رشد می‌کنند استفاده نمایند. دکتر جلال‌الدین میرزای رزاز با اشاره به بروز مسمومیت‌های اخیری که به سبب استفاده از قارچ‌های وحشی رخ داده هست، تاکید کرد: قارچ‌های سمی از روی […]

خبرگزاری ایسنا: ریاست انجمن تغذیه ایران تاکید کرد: استفاده از قارچ سمی می‌تواند کشنده باشد؛ به همین سبب مردم نباید از قارچ‌هایی که در طبیعت رشد می‌کنند استفاده نمایند.

دکتر جلال‌الدین میرزای رزاز با اشاره به بروز مسمومیت‌های اخیری که به سبب استفاده از قارچ‌های وحشی رخ داده هست، تاکید کرد: قارچ‌های سمی از روی ظاهر قابل شناسایی نیستند. قارچ شناسان با پیشینه نیز امکان دارد از روی ظاهر یک قارچ بگویند سمی نیست، اما همان قارچ در آزمایشگاه سمی شناخته گردد. بر همین اساس همه قارچ‌ها از نظر ما سمی می باشند، الا اینکه خلافش ثابت گردد.

وی دنبال کرد: نمی‌توان مرجع قضاوتی در مورد سمی بودن یا نبودن قارچ‌هایی که در طبیعت رشد می‌کنند، مشخص کرد؛ به همین سبب قارچ‌هایی که بسته‌بندی مطمئنی دارند و تولید کننده آن‌ها نیز از سازمان‌های ذی ربط مثل جهاد کشاورزی مجوز دارند، مورد تایید می باشند. در مورد ها مسمومیت موخر کسانی مسموم گردیدند که نزدیک ۵۰ سال هست قارچ کوهی استفاده می‌کنند؛ علی رغم این دو مرتبه هم ضاله گردیدند. ما هیچگاه اپیدمی مسمومیت با قارچ را تجربه نکرده بودیم. یکی از علل آن نیز می‌تواند وفور و دسترسی فراوان مردم به این قارچ‌ها باشد.

این مطلبو از دست ندید!  آشغال های جامانده در طبیعت گیلان؛ ارمغان مسافران تابستانی

ریاست انجمن تغذیه ایران یکی از علل شیوع این مسمومیت را بارش‌های بهاری موخر و رویش این قارچ‌ها دانست و گفت: هر سال در فصل بهار به سبب بارندگی‌هایی که اتفاق می‌افتد سبزیجات کوهی مثل قارچ‌ها رشد خوبی دارند. در چند سال موخر مثل سال کنونی بارش بهاری نداشتیم. این بارش‌ها در منطقه های خاصی که این مسمومیت‌ها رخ داد، زیادتر بوده هست. جایگاه ها درمانی ما هم تا این اندازه با مراجعه به دلیل مسمومیت با قارچ رو به رو نبودند.

وی با تاکید بر اینکه استفاده از این قارچ‌ها می‌تواند کشنده باشد، دنبال کرد: یکی دیگر از علل شیوع این مسمومیت‌ها، سهل انگاری استفاده کنندگان هست؛ آن‌ها در ساعات اولیه مسمومیت که نشانه‌های تهوع، اسهال و استفراغ بروز کرده هست، به مرکز درمانی مراجعه نکردند.

به گفته ریاست انجمن تغذیه ایران، زرد شدن سفیدی چشم پس از بروز نشانه‌های اولیه مسمومیت مثل تهوع، استفراغ و اسهال نشان می‌دهد که کبد فرد دچار اختلال شده هست؛ به همین سبب مریض باید در دقیقه های اولیه پس از استفاده از این قارچ‌ها به مرکز درمانی مراجعه کند.