گروه: آشپزی
تاریخ: ۷:۵۹ :: ۱۳۹۷/۰۳/۰۳

وب‌سایت سرآشپز پاپیون: : فرنی یک دسر هست که از ترکیب آرد و شیر به دست می‌آید. از فرنی به عنوان یک میان وعده‌ی شیرین می‌توان استفاده نمود. اکثرا با این دسر آشنایی دارند و این دسر به ویژه در ماه مبارک رمضان بسیار کاربرد دارد. علاوه بر این زیادی از فرنی به عنوان غذای […]

وب‌سایت سرآشپز پاپیون: : فرنی یک دسر هست که از ترکیب آرد و شیر به دست می‌آید. از فرنی به عنوان یک میان وعده‌ی شیرین می‌توان استفاده نمود. اکثرا با این دسر آشنایی دارند و این دسر به ویژه در ماه مبارک رمضان بسیار کاربرد دارد. علاوه بر این زیادی از فرنی به عنوان غذای کمکی کودک استفاده می‌کنند.

برای طرز تهیه فرنی می‌توان این دسر را هم با آرد برنج درست کرد و هم با استفاده از نشاسته. و به دو صورت گرم و سرد سرو می‌شود و هرکدام طرفدار خودش را دارد.

فرنی

مواد لازم:

آرد برنج الک شده ۳ قاشق سوپ خوری شیر ۲ لیوان گلاب ۲ قاشق سوپ خوری شکر ۵ قاشق سوپ خوری پودر دارچین برای تزیین به مقدار لازم

فرنی
طرز تهیه:

برای تهیه فرنی ابتدا آرد برنج را الک کرده و پس از آن در اندکی آب سرد حل کنید، حال آرد برنج را بهمراه شیر و گلاب و شکر روی شعله اجاق گاز قرار دهید و مرتب فرنی را هم بزنید تا مایه به غلظت مد نظر برسد. پس از آن آن را از روی شعله بردارید و در ظرف مد نظر ریخته و با دارچین تزئین کنید. اگر می‌خواهید فرنی را با شیره یا عسل میل کنید، شکر را از پخت فرنی حذف کنید.

فرنی بستنی:  

مواد لازم:

بستنی وانیلی ۲۰۰ گرم شکر ۱۱ قاشق غذا خوری وانیل‏ نوک قاشق چای خوری نشاسته ذرت ۷ قاشق غذا خوری پودر ژلاتین ۳ قاشق غذاخوری سرخالی گلاب ۲ قاشق غذا خوری شیر ۳ لیوان خامه‏ صبحانه ۳ قاشق غذا خوری

فرنی

طرز تهیه:

ابتدا شکر و نشاسته و بستنی و شیر رو باهم مخلوط کنید و بذارید روی حرارت ملایم و مدام هم بزنید تا اندکی غلیظ بشه وقتی اندکی غلیظ گردید از روی حرارت بردارید و بهش پودر ژلاتین رو که به روش بنماری در اندکی شیر حل کردید اضافه کنید وقتی مواد اندکی خنک گردید بهش وانیل و گلاب و خامه اضافه کنید و هم بزنید تا و بعد داخل قالب چرب شده بریزید و بذارید یخچال تا سفت بشه (تقریبا دست کم ۳ ساعت )

فرنی با ژله

مواد لازم:

آرد برنج ۱۰۰ گرم شکر ۲۰۰ گرم شیر ۱ لیتر گلاب ۱/۴ پیمانه ورقه ژلاتین ۵ عدد پودر ژله به طعم دلخواه ۱۰۰ گرم آب جوش ۱ پیمانه

فرنی
طرز تهیه:

آرد برنج، شکر و شیر را در ظروف شایسته ای بریزید و مخلوط کنید. ملحق شده هم بزنید تا شیر بجوشد و فرنی غلیظ گردد. گلاب را بیفزایید و فرنی را از روی حرارت بردارید. ورق‌های ژلاتین را در آب سرد بخیسانید؛ همین که نرم گردید آن را درون فرنی بریزید و دو مرتبه روی حرارت بگذارید. به مدت ۲ دقیقه هم بزنید تا ژلاتین تماما در فرنی حل گردد. فرنی را کنار بگذارید تا خنک گردد اما نبندد. پودر ژله را در آب جوش حل کنید. در سینی کوچکی بریزید. حوصله کنید تا ژله در یخچال ببندد. آن ‌را به نحو دلخواه خرد کنید و در فرنی بریزید. فرنی را در قالب چرب کرده‌ای بریزید و یک شب در یخچال قرار دهید.

این مطلبو از دست ندید!  طرز تهیه سس فلفل خانگیِ تند و خوشمزه

فرنی ویژه ماه رمضان

مواد لازم:

شیر ۳.۵ پیمانه نشاسته گندم ۱/۲ پیمانه شکر ۱/۲ پیمانه گلاب ۲ قاشق غذا خوری زعفران ۱/۴ قاشق چای خوری خلال بادام ۱ قاشق مربا خوری خلال پسته ۱ قاشق مربا خوری

فرنی
طرز تهیه:

۵ پیمانه نشاسته گندم ۱/۲ پیمانه شکر ۱/۲ پیمانه گلاب ۲ قاشق غذا خوری زعفران ۱/۴ قاشق چای خوری خلال بادام ۱ قاشق مربا خوری خلال پسته ۱ قاشق مربا خوری ابتدا نشاسته را درون یک پیمانه شیر سرد حل کنید . وقتی نشاسته کامل حل گردید ، شکر و بقیه شیر را درون ظرف مناسب (ترجیحا استیل) ریخته و روی حرارت متوسط قرار میدهیم و دائم هم می زنیم تا گلوله نشود. هنگامی که غلظت فرنی مثل دوغ غلیظ شد(نباید خیلی غلیظ و سفت شود) حرارت را خاموش کرده و سریعا خلال ها و زعفران (را که پیشتر در ۲ قاشق گلاب حل کرده اید) درون فرنی بریزید و هم بزنید تا خوب مخلوط گردند .
پس از آن داخل ظروف سرو ریخته وبه مدت دو ساعت در یخچال بگذارید تا تماما خنک گردد و سرو کنید. نوش جان

سایر نکات:

زعفران را در آغاز کار درون گلاب حل کنید تا هنگام اضافه کردن خوب تر در فرنی پخش گردد

فرنی خرما

مواد لازم:

نوش جان شیر ۱.۵ لیوان آرد برنج ۲ قاشق سوپ خوری نشاسته ذرت ۱ قاشق سوپ خوری خرما ۵ عدد دارچین ۱/۲ قاشق چای خوری

فرنی
طرز تهیه:

هسته خرما را درآورده و با اندکی آب روی حرارت گذاشته تا نرم گردد پس از آن خرما را با چنگال له کنید آرد و نشاسته را به شیر سرد اضافه کنید و هم بزنید تا کامل ترکیب گردند خرما و دارچین را نیز به شیر اضافه و روی حرارت ملایم به صورت مرتب هم بزنید تا بجوشد و قوام آید پس از آن در ظرف سرو ریخته دو دقیقه حوصله کنید پس از آن تزیین کنید اگر دوست دارید فرنی شیرین تری دارا باشید خرمای بیشتری به آن اضافه کنید

سایر نکات:

۵ لیوان آرد برنج ۲ قاشق سوپ خوری نشاسته ذرت ۱ قاشق سوپ خوری خرما ۵ عدد دارچین ۱/۲ قاشق چای خوری اگر شما همیشه مواد اولیه دیگری در پخت فرنی استفاده میکنید میتونید استفاده کنید مثل گلاب یا هل علاوه بر این میتونید دارچین هم نریزید یا اگر نشاسته نمیریزید میتونید اینجا هم نریزید ولی زمان بیشتری برای قوام اومدن میبرد . توان دارید خرماها را با اندکی شیر در مخلوط کن له کنید یا با گوشت کوب برقی نرم کنید. در صورت تمایل اندکی کره به مواد اضافه کنید. اگر می خواهید فرنی شیرین تر بشه خرمای بیشتری اضافه کنید. برای تهیه این فرنی توان دارید از شیره خرما به جای خرما استفاده کنید. زمان نوشته شده برای تهیه و پخت بستگی به میزان شعله دارد. تعداد نفرات نوشته شده نیز بستگی به میزان اشتهای شما دارد نکته دیگر اینکه این فرمان همان فرنی معمولی هست منحصرا به جای شکر ، خرما به آن اضافه شده هست