تاریخ: ۴:۴۱ :: ۱۳۹۷/۰۹/۱۴
استفاده و پخت قارچ به چه دوره ای باز می شود؟! +معرفی خوب ترین شیوه های پخت قارچ

به گزارش راهنمای سفر من به نقل از  گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  قارچ خوراکی خوشمزه‌ای هست که شاید بتوان از آن در همه غذا‌ها استفاده نمود و طعمی خاص را به غذا بخشید. امروزه قارچ کبابی، قارچ سوخاری و … هواداران ویژه به خود را در دنیای آشپزی پیدا کرده اند، اما سوالی که در […]

به گزارش راهنمای سفر من به نقل از  گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  قارچ خوراکی خوشمزه‌ای هست که شاید بتوان از آن در همه غذا‌ها استفاده نمود و طعمی خاص را به غذا بخشید.

امروزه قارچ کبابی، قارچ سوخاری و … هواداران ویژه به خود را در دنیای آشپزی پیدا کرده اند، اما سوالی که در این میان مطرح می‌شود این هست که خوب ترین روش پخت قارچ چه شیوه ای هست؟

در همین راستا، باشگاه خبرنگاران جوان امروز به معرفی و تاریخچه استفاده از قارچ هواداران ویژه به خود را در دنیای آشپزی پیدا کرده اند، اما سوالی که در این میان مطرح می‌شود این هست که خوب ترین روش پخت قارچ چه شیوه ای هست؟ و علاوه بر این معرفی خوب ترین روش‌هایی که برای پخت قارچ وجود دارد می‌پردازد.

استفاده و پخت قارچ به چه دوره‌ای باز می‌گردد؟! +معرفی خوب ترین روش‌های پخت قارچ

قارچ خوراکی چیست؟

قارچ‌های خوراکی ساختار‌های تولید مثلی (کلاهک) گوشت مثل خوراکی چندین گونهٔ قارچ‌های بزرگ (ماکرو) می باشند. ( (قارچ‌هایی که آن‌قدر بزرگ می باشند که با چشم غیرمسلح دیده شوند).

خوراکی بودن قارچ‌ها می‌تواند به طور عدم وجود ترکیبات سمی برای آدم در قارچ و داشتن مزه و بوی مطبوع تشریح گردد.

انسان‌ها از قارچ‌های خوراکی به سبب اعتبار غذایی آن‌ها برای غذا استفاده می‌کنند.

یاد بگیرید: چه طور یک ریزوتوی قارچ خوشمزه تهیه کنیم؟

علاوه بر این گاهی از قارچ‌ها برای اعتبار دارویی و پزشکی آن‌ها جهت معالجه استفاده می‌شود. قارچ‌هایی که اشخاص اجراکنندهٔ پزشکی عامیانه استفاده می‌کنند به قارچ‌های دارویی سرشناس می باشند.

قارچ‌های خوراکی دربردارنده گونه‌های قارچی زیادی می‌شوند که امکان دارد به طور وحشی در طبیعت چیده شده یا پرورش داده گردند.

شناختن قارچ‌های خوراکی وحشی از قارچ‌های سمی به تجربه و تخصص زیادی احتیاج دارد و خطر سمی بودن قارچ‌هایی که در طبیعت یافت می‌شوند بسیار بالاست؛ در نتیجه هرگز نباید قارچ‌های موجود در طبیعت را به صرف داشتن ظاهر خوب استفاده کرد، چراکه مسمومیت‌های شدید و حتی گاهی فوت از پیامد‌های استفاده قارچ‌های وحشی سمی موجود در طبیعت هست.

پیش از آن که قارچی را خوراکی بدانیم، باید قارچ شناسایی گردد. شناسایی کامل یک گونهٔ قارچ تنها راه ایمن برای اطمینان از خوراکی بودن قارچ هست

. شناسایی کامل یک گونهٔ قارچ تنها راه ایمن برای اطمینان از خوراکی بودن قارچ هست.

بعضی از گونه‌های قارچ که برای زیادتر مردم خوراکی می باشند، امکان دارد برای بعضی اشخاص علت واکنش‌های آلرژیک گردند.

استفاده و پخت قارچ به چه دوره‌ای باز می‌گردد؟! +معرفی خوب ترین روش‌های پخت قارچ

تاریخچهٔ استفاده از قارچ

علاوه بر این قارچ‌های خوراکی فرسوده یا حفظ شده با روش غلط می‌توانند باعث مسمومیت غذایی گردند. استفاده قارچ به دوران باستان بازمی‌گردد.

قارچ‌های خوراکی در جایگاه ها باستان‌شناختی با قدمت نزدیک به ۱۳٬۰۰۰ در شیلی یافت شده‌اند. اما نخستین ظواهر قابل اعتماد دربارهٔ استفاده قارچ به چند صد سال پیش از میلاد در چین بازمی‌گردد.

چینی‌ها قارچ‌ها را به عنوان دوا و علاوه بر این برای غذا باارزش می‌دانند.

یاد بگیرید: طرز تهیه یک غذای خوشمزه و فوری با مرغ و قارچ

رومیان و یونانیان باستان، بویژه اشخاص طبقات اجتماعی بالا از قارچ‌ها برای مصارف آشپزی استفاده می‌کردند.

امپراطوران امپراطوری روم چشندگانی برای اطمینان از خوراکی بودن قارچ‌ها استخدام می‌کردند.

این مطلبو از دست ندید!  سمفونی رنگ ها در دوقدمی زمستان

قارچ‌ها به‌آسانی حفظ می‌شوند و در طول تاریخ، مرجع تغذیهٔ مازاد در طول زمستان بوده‌اند.

فرهنگ‌های زیادی در سراسر جهان از قارچ‌های جادو برای مصارف مذهبی و معنوی خود و علاوه بر این به عنوان دوا در پزشکی عامیانه استفاده کرده‌اند یا همچنان استفاده می‌کنند. بعضی گونه‌های قارچ‌ها، تأثیرات مثبتی (از قبیل: کاهش اضطراب و ترس، کاهش فشار خون و آرامش‌بخشی) بر مغز، ذهن و روان دارند.

این قارچ‌ها خودباوری و وضع روانی اشخاص را پیش از شروع دوئل، بهبود می‌بخشیدند.

یاد بگیرید: طرز تهیه قارچ سوخاری رستورانی خوشمزه به چند روش متفاوت

توهم‌زایی قارچ‌ها نیز در کنار این آثار باعث استفاده از قارچ‌ها در مراسم مذهبی و جشن‌های مردمان فرهنگ‌های باستانی بوده‌است.

در گذشته از گونه‌های ویژه‌ای از قارچ‌ها برای افروختن آتش نیز استفاده می‌شده‌است.

استفاده و پخت قارچ به چه دوره‌ای باز می‌گردد؟! +معرفی خوب ترین روش‌های پخت قارچ

خوب ترین طرز پخت قارچ

درحال حاضرانواع زیادی ازقارچ‌های خوراکی وجوددارندکهدرنقاط متفاوت دنیا مصارف گوناگونی دارند.

متخصص ها اسپانیایی می‌گویند که خوب ترین روش برای پخت قارچ استفاده از مایکروویو یا کباب کردن آن هست.

متخصص ها تغذیه و تندرستی به این نتیجه دست یافته اند که کباب یا مایکروویو کردن قارچ باعث محافظت زیادی از مواد آنتی اکسیدان آن می‌شود، اما آب پز یا سرخ کردن قارچ این مواد آنتی‌اکسیدان را کاهش می‌دهد.

چه موادی در قارچ وجود دارد؟

قارچ در بر دارنده پروتئین (و اسید‌های آمینه ضروری)، فیبر و ویتامین‌های زیادی مثل ب، ث، د.

یاد بگیرید: طرز تهیه کرپ گوشت با طعم قارچ و پنیر

در این مطالعه که در نشریه علوم غذا و تغذیه منتشر گردیده متخصص ها خاصیت غذایی چهار نوع قارچ را قبل و پس از پخت با هم قیاس کرده‌اند. اگر سبزیجات را آب‌پز می‌کنید از دست کم آب ممکن استفاده کنید

سرخ کردن قارچ

خوب ترین راه برای این که ویتامین و خاصیت غذایی سبزیجات محافظت گردد، این هست که زمان پخت کوتاه باشد.

استفاده و پخت قارچ به چه دوره‌ای باز می‌گردد؟! +معرفی خوب ترین روش‌های پخت قارچ

آب پز کردن قارچ

اگر سبزیجات را آب‌پز می‌کنید از دست کم آب ممکن استفاده کنیدسرخ کردن قارچ باعث می‌شود آنتی‌اکسیدان، پروتئین و کربوهیدرات آن در روغن از بین برود و اعتبار غذایی آن کم گردد هر چند که قارچ خوشمزه‌تر می‌شود. آب پز کردن هم مقدار زیادی از آنتی اکسیدان و پروتئین قارچ را از بین می‌برد.

متخصص ها فکر می‌کنند علت این هست که این مواد وارد آبی می‌شوند که قارچ در آن پخته شده هست.

یک قانون کلی برای استفاده قارچ

البته متخصص ها اسپانیایی متوجه گردیدند آب‌پز کردن باعث افزایش گلوکان می‌شود، ماده‌ای که در قارچ‌ها یافت می‌شود و امکان دارد در پیشگیری از بیماری‌های قلبی موثر باشد. اگر سبزیجات را آب‌پز می‌کنید از دست کم آب ممکن استفاده کنید.

یاد بگیرید: طرز تهیه صبحانه خوشمزه با گوشت و قارچ

به همین سبب هست که متخصص ها مایکروویو را شیوه ای خوبی برای پخت قارچ دیده‌اند، چون مواد مغذی خود را در آب و روغن از دست نمی‌دهد.

کباب کردن قارچ

با وجود اینکه پخت سبزیجات با روغن باعث می‌شود خاصیت آن کم گردد، اما کباب کردن قارچ با کمی روغن باعث افزایش آنتی اکسیدان‌ها می‌شود.